Fikret Kuşkan

Fikret Kuşkan

Fikret Kuşkan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.04.1965

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

1986'da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü özel yetenek sınavını kazanarak eğitimini bu okulda sürdürüp tamamlamıştır. Oyunculuk konusunda lise eğitimi sırasında edebiyat öğretmeninin desteğini alır. Fotoğrafçılık yaparken bırakarak, tiyatro aşkıyla sınavlara girer.Zor da olsa konservatuvarı bitirmesinin ardından Zülfü Livaneli'nin 'Sis' filminde ilk rolünü oynadı.



Filmografisi

2000'ler

  • Hayat Devam Ediyor, 2011
  • Hanımın Çiftliği, 2010
  • Biraz Tuz Biraz Biber, 2010
  • Parmaklıklar Ardında, 2009
  • Ölü Yaprak Vuruşu, 2009
  • Bıçak Sırtı, 2007
  • Kabuslar Evi: Takip, 2006
  • Hacı, 2006
  • Yolculuk, 2005
  • Sen Ne Dilersen, 2005
  • Babam ve Oğlum, 2005
  • Güz Yangını, 2005
  • Adı Aşk Olsun, 2004
  • Çemberimde Gül Oya, 2004
  • Anlat İstanbul, 2004
  • Esir Şehrin İnsanları, 2003
  • Gelin, 2003
  • Mustafa Hakkında Herşey, 2003
  • Kasabanın İncisi, 2003
  • Şapkadan Babam Çıktı, 2003
  • 9 (Dokuz), 2002
  • Abdülhamit Düşerken, 2002
  • Emanet, 2002
  • Hititler, 2002
  • Şellale, 2001
  • Dansöz, 2000
  • Şaşı Felek Çıkmazı, 2000
  • Muhallebicinin Oğlu, 2000
  • Artık Çok Geç, 2000

1990'lar

  • Issızlığın Ortasında Sinema, 1999
  • Avcı, 1997
  • Deniz Bekliyordu, 1996
  • Kurtuluş, 1996
  • Aşk Üzerine Söylenmemiş Herşey, 1995
  • Özlem, Düne... Bugüne... Yarına, 1995
  • Sahte Dünyalar, 1995
  • C-Blok, 1993
  • Yaz Yağmuru, 1993
  • Çakalların İzinde, 1993
  • Dönersen Islık Çal, 1992
  • Issızlığın Ortası, 1991
  • Gizli Yüz, 1990
  • İki Başlı Dev, 1990

1980'ler

  • Gençler, 1989
  • Sis, 1988
Ödülleri
  • 28. Altın Portakal, 1991, En İyi Erkek Oyuncu
  • 14. Ankara Film Festivali, 2002, En İyi Erkek Oyuncu
  • 25. İstanbul Film Festivali, 2006, En İyi Erkek Oyuncu

Görev Aldığı Yapımlar

Fikret Kuşkan Fotoğrafları

Fikret Kuşkan İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları