Füsun Demirel

Füsun Demirel

Füsun Demirel
Oyuncu

Doğum Tarihi: 20.08.1958

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Özellikle Züğürt Ağa, Uçurtmayı Vurmasınlar ve Büyük Adam Küçük Aşk gibi filmler ile Sıdıka ve Şaşıfelek Çıkmazı gibi dizilerdeki rolleriyle tanınır.

Perugia Dil Üniversitesi (1976) ve Roma Dramatik Sanatlar Akademisi tiyatro bölümünden mezun olan (1980) sanatçı, 1980'de Almanya Berlin Kollektiv Theater'da Vasıf Öngören'in yazıp yönettiği Zengin Mutfağı oyunuyla sanat hayatına başladı.

Çevre Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Dostlar Tiyatrosunda çalıştı. 1984 yılında Atıf Yılmaz'ın Bir Yudum Sevgi filmi ile tiyatrodan sinemaya geçiş yaptı. Oyunculuğunun yanı sıra, iyi derecede İtalyanca, İngilizce, Almanca bilgisine dayanarak çevirmenlik yaptı ve Dario Fo ile Franca Rame'nin toplam 27 oyununu Türkçeleştirdi.

Füsun Demirel 1996 yılında ÇASOD başkanlığı yapmıştır.

Filmografisi

2000'ler

  • Yalan Dünya, 2012
  • Tövbeler Tövbesi, 2011,
  • Ey Aşk Nerdesin, 2009
  • Geniş Zamanlar, 2007
  • Saklı Yüzler, 2006
  • Kızlar Yurdu, 2006
  • Kameranın Ardındaki Kadın: Bilge Olgaç, 2005
  • Canım Benim, 2004
  • Eğreti Gelin, 2004
  • Aşk Meydan Savaşı, 2002
  • Roos en Rana, 2001
  • Büyük Adam Küçük Aşk, 2001
  • Dönüşü Olmayan Yolculuk (Reise Ohne Rückkehr), 2001
  • Avrupa Geceleri, 2000
  • Şaşıfelek Çıkmazı, 2000

1990'lar

  • Figüran, 1999
  • Yara, 1998
  • Babamı Hırsızlar Çaldı, 1998
  • Sıdıka, 1997
  • Hollywood Kaçakları, 1996
  • Şehnaz Tango, 1996
  • Kurtuluş, 1996
  • Oğlum Adam Olacak, 1995
  • Böcek, 1995
  • Gerilla, 1994
  • Beyhan'ın Düğünü, 1994
  • Artist Palas, 1994
  • Babam Askerde, 1994
  • Cadı Ağacı, 1994
  • Şans Blokları, 1993
  • Rumuz Sev Beni, 1993
  • Ay Vakti, 1993
  • Belkıs Hanımın Konağı, 1992
  • Hadi Gel Bar, 1992
  • Mem û Zîn, 1991
  • Menekşe Koyu, 1991
  • Gizli Merkez, 1991
  • Berdel, 1990
  • Camdan Kalp, 1990
  • Bekle Dedim Gölgeye, 1990
  • Bir Küçük Bulut, 1990
  • Boynu Bükük Küheylan, 1990

1980'ler

  • Vatan Yolu (Dei Heimreise), 1989
  • Uçurtmayı Vurmasınlar, 1989
  • Gömlek, 1988
  • Sevgili Bayan, 1988
  • Biri Ve Diğerleri, 1987
  • Kiracı, 1987
  • Menekşeler Mavidir, 1987
  • Ferhunde Kalfa, 1987
  • Aaahhh Belinda, 1986
  • Asiye Nasıl Kurtulur?, 1986
  • Kupa Kızı, 1986
  • Züğürt Ağa, 1985
  • Bir Yudum Sevgi, 1984
  • Gizli Duygular, 1984
  • Gazap Rüzgarı, 1982

Ödüller

  • Antalya Film Festivali - Büyük Adam, Küçük Aşk (Handan İpekçi) - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 2001
  • Ankara Film Festivali - Büyük Adam, Küçük Aşk (Handan İpekçi) - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 2001
  • SİYAD - Büyük Adam, Küçük Aşk (Handan İpekçi) - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 2001
  • SİYAD - Böcek (Ümit Elçi) - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 1996
  • Ankara Film Festivali - Ay Vakti (Mahinur Ergün)- En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 1994
  • SİYAD - Camdan Kalp (Fehmi Yaşar) ve Berdel (Atıf Yılmaz)- En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 1990
  • Antalya Film Festivali - Züğürt Ağa (Nesli Çölgeçen)- En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 1986

Görev Aldığı Yapımlar

Füsun Demirel Fotoğrafları

Füsun Demirel İle İlgili Haberler