Füsun Demirel

Füsun Demirel

Füsun Demirel
Oyuncu

Doğum Tarihi: 20.8.1958

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk oyuncu ve çevirmen.

Perugia Yabancılar Üniversitesi (1976) ve Roma Dramatik Sanatlar Akademisi tiyatro bölümünden mezun olan (1980) sanatçı, 1980'de Almanya Berlin Kollektiv Theater'da Vasıf Öngören'in yazıp yönettiği Zengin Mutfağı oyunuyla sanat hayatına başladı.

Çevre Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Dostlar Tiyatrosunda çalıştı. 1984 yılında Atıf Yılmaz'ın Bir Yudum Sevgi filmi ile tiyatrodan sinemaya geçiş yaptı. Özellikle Züğürt Ağa, Uçurtmayı Vurmasınlar ve Büyük Adam Küçük Aşk gibi filmler ile Sıdıka ve Şaşıfelek Çıkmazı gibi dizilerdeki rolleriyle tanınır.

Oyunculuğunun yanı sıra, iyi derecede İtalyanca, İngilizce, Almanca bilgisine dayanarak çevirmenlik yaptı ve Dario Fo ile Franca Rame'nin toplam 27 oyununu Türkçeleştirdi.

Füsun Demirel 1996 yılında ÇASOD başkanlığı yapmıştır.

Filmografisi

2016 Bir Baba Hindu
2016 Bir Şey Değilim
2016 Hayati Tehlike
2016 Müthiş Bir Film
2016 Üvey Evlat
2016 Zer
2015 Adana İşi
2015 Hep Yek
2014 İçimdeki İnsan
2014 İçimdeki Ses
2014 Madımak: Carina'nın Günlüğü
2010 Memleket Meselesi
2006 Saklı Yüzler
2005 Kameranın Ardındaki Kadın: Bilge Olgaç
2004 Eğreti Gelin
2001 Büyük Adam Küçük Aşk
2001 Dönüşü Olmayan Yolculuk
2000 Avrupa Geceleri
1998 Babamı Hırsızlar Çaldı
1998 Yara
1996 Hollywood Kaçakları
1995 Böcek
1994 Babam Askerde
1994 Beyhan'ın Düğünü
1994 Cadı Ağacı
1993 Ay Vakti
1993 Rumuz Sev Beni
1991 Mem-ü Zin
1991 Menekşe Koyu
1990 Bekle Dedim Gölgeye
1990 Berdel
1990 Bir Küçük Bulut
1990 Boynu Bükük Küheylan
1990 Camdan Kalp
1989 Uçurtmayı Vurmasınlar
1989 Vatan Yolu
1988 Gömlek
1988 Sevgili Bayan
1987 Biri ve Diğerleri
1987 Kiracı
1987 Menekşeler Mavidir
1986 Aaahhh Belinda
1986 Asiye Nasıl Kurtulur?
1986 Kader
1986 Kupa Kızı
1986 Züğürt Ağa
1985 Dul Bir Kadın
1985 Gizli Duygular
1984 Bir Yudum Sevgi
1984 Dağınık Yatak
1983 Üç İstanbul
1982 Gazap Rüzgarı

Televizyon

2016 Aile İşi
2014 Yalan Dünya
2011 Tövbeler Tövbesi
2010 Küstüm Çiçeği
2009 Ey Aşk Nerdesin
2007 Geniş Zamanlar
2007 Tatlı Bela Fadime
2006 Kızlar Yurdu
2004 Canım Benim
2003 Yeşilçam Denizi (TV Programı)
2002 Aşk Meydan Savaşı
2001 Roos en Rana
1999 Figüran
1997 Sıdıka
1996 Kurtuluş
1996 Şaşıfelek Çıkmazı
1995 Azmi
1995 Oğlum Adam Olacak
1994 Artist Palas
1994 Gerilla
1994 Şehnaz Tango
1993 Şans Blokları
1992 Belkıs Hanımın Konağı
1992 Hadi Gel Bar
1991 Gizli Merkez
1987 Ferhunde Kalfa

Ödülleri

2015 20. Sadri Alışık Sinema Ödülleri - Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu, İçimdeki Ses
2001 38. Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Büyük Adam Küçük Aşk
2001 13. Ankara Film Festivali - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Büyük Adam Küçük Aşk
2001 23. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Büyük Adam Küçük Aşk
2001 38. Ankara Sanat Kurumu Ödülleri - En İyi Çevirmen Ödülü, Ödenmeyecek, Ödemiyoruz
2001 9. ÇASOD Oyunculuk Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Büyük Adam Küçük Aşk
1994 6. Ankara Film Festivali - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Ay Vakti
1992 6. Adana Altın Koza Film Festivali - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Camdan Kalp ve Berdel 
1986 23. Altın Portakal Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Züğürt Ağa

Görev Aldığı Yapımlar

Füsun Demirel Fotoğrafları

Füsun Demirel İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler