Gani Rüzgar Şavata

Gani Rüzgar Şavata

Gani Rüzgar Şavata
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 01.09.1960

Doğum Yeri: Malatya

Kürt sinema yönetmeni, oyuncu. 

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde BDP'nin destekleyeceği bağımsız aday olarak Malatya'dan aday olmuştur.

Sanat hayatına tiyatro ile başlayan ve 18 yılını bu dalda geçiren Şavata, Malatya Şehir Tiyatrosu'nda çalıştı. 1993 yılında sinemada oyuncu olarak yer aldı. Altı yıl sonra ilk yönetmenlik deneyimini yaşayan sanatçı, ayrıca sekiz filmin senaryosunu yazarak iki filme de yapımcı olmuştur.

Filmografi
Oyuncu:
Saddamın Askerleri - 2009
Aura 2006
Kenger (2) - 2005
Kenger - 2005
Azad - 2002
Dumanlı Yol - 2002
Kardakiler - 2001
Dumanlı Yol - 2001
Dava / Doz - 2001
Tutku Suçları - 2000
Mezar Kurtları - 2000
Karlar Eriyince - 2000
Ozanlar Yaylası - 2000
Sınır - 1999
Gülün Bittiği Yer - 1998
Cinayet Var - 1998
Böyle mi Olacaktı - 1997
Drejan - 1996
Ölümün Ağzı - 1996
İnsanlık Suçu - 1994
Deliler Kudurunca - 1994
Adı Osman - 1994
Dönüş - 1994
Komşular - 1993

Yönetmen
Saddamın Askerleri - 2009
Kenger - 2005
Kenger 2 - 2005
Memleket Hikayeleri - Kevengin Yolları - 2005
Azad - 2002
Dumanlı Yol - 2002
Dumanlı Yol - 2001
Dava / Doz - 2001
Sınır - 1999

Senaryo
Kenger - 2005
Kenger 2 - 2005
Memleket Hikayeleri - Kevengin Yolları - 2005
Dumanlı Yol - 2002
Kardakiler - 2001
Dumanlı Yol - 2001
Dava / Doz - 2001
Deliler Kudurunca - 1994

Görev Aldığı Yapımlar

Gani Rüzgar Şavata Fotoğrafları

Gani Rüzgar Şavata İle İlgili Haberler