Gerard Butler

Gerard Butler

Gerard Butler
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 13.11.1969

Doğum Yeri: Glasgow, İskoçya

İskoç oyuncu. Tam adı Gerard James Butler'dır.

Annesi ve babasının boşanması üzerine, babası ile 16 yaşına kadar görüşmedi. Üniversitede okuduğu hukuk bölümünün kişiliğine çok şey kattığını düşünüyor. Üniversite yıllarında bir rock grubunun vokalliğini yaptı.

Bir avukatken, 1990'ların ortasında Tomorrow Never Dies filmindeki gibi küçük rollerle oyunculuğa başlamış, bunu televizyonda en bilineni Amerikan mini dizisi Atilla gibi işler takip etmiştir.

1997 yılında Mrs. Brown adlı filmin çekimlerinde buz gibi suya çıplak bir atlayış yapması gerekiyordu. Sahneyi başarıyla bitiren Butler, çekimin hemen ardından hipotermi geçirdi. Aynı filmin çekimleri sırasında nehre düşen bir çocuğu kurtardığı için The Royal Humane Society tarafında Cesaret Ödülü'nü kazandı.

Joel Schumacher'in 2004 yapımı müzikal uyarlaması The Phantom of the Opera filmiyle dikkat çekmiştir. 2007'de Kral Leonidas rolünü üstlendiği 300 filmiyle dünya çapında üne kavuştu. Sonrasında, P.S. I Love You, Macera Adası, RocknRolla, The Ugly Truth, Gamer, Law Abiding Citizen ve The Bounty Hunter filmleri başta olmak üzere birçok projede yer almıştır.

Bir röportajı sırasında en sevdiği aktörün Christian Bale olduğu söylemiştir.

Filmografi

2016 London Has Fallen (Aynı zamanda yapımcı)
2016 Mısır Tanrıları
2016 Geostorm 
2015 Septembers of Shiraz (Yapımcı)
2015 The Peanuts Movie 
2014 How to Train Your Dragon 2 (Seslendirme)
2014 300: Rise of an Empire 
2013 Movie 43 
2013 Olympus Has Fallen (Aynı zamanda yapımcı)
2012 Chasing Mavericks (Aynı zamanda yapımcı)
2012 Playing for Keeps (Aynı zamanda yapımcı)
2011 Coriolanus 
2011 Na Nai'a Legend of the Dolphins 
2011 Machine Gun Preacher (Aynı zamanda yapımcı)
2011 Gift of the Night Fury (Kısa Film – Seslendirme)
2010 The Bounty Hunter 
2010 How to Train Your Dragon (Seslendirme)
2010 Legend of the Boneknapper Dragon (Kısa Film – Seslendirme)
2009 Tales of the Black Freighter (Seslendirme)
2009 The Ugly Truth 
2009 Gamer 
2009 Law Abiding Citizen (Aynı zamanda yapımcı)
2008 Nim's Island 
2008 RocknRolla 
2007 300 
2007 Butterfly on a Wheel 
2007 P.S. I Love You 
2006 Shadow Company (Seslendirme)
2006 Wrath of Gods (Aynı zamanda yapımcı)
2005 The Game of Their Lives 
2005 Beowulf & Grendel 
2005 Dear Frankie 
2004 The Phantom of the Opera 
2003 Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life 
2003 Timeline 
2002 Shooters 
2002 Reign of Fire 
2001 Harrison's Flowers 
2001 Jewel of the Sahara (Kısa Film)
2001 Please! (Kısa Film)
2000 Dracula 2000 
1999 One More Kiss 
1999 The Cherry Orchard 
1998 Tale of the Mummy 
1998 Fast Food 
1997 Mrs. Brown 
1997 Tomorrow Never Dies

Ödülleri

2016 Goldene Kamera - Uluslararası En İyi Erkek Oyuncu
2007 MTV Movie Awards - Best Fight, 300

Görev Aldığı Yapımlar

Gerard Butler Fotoğrafları

Gerard Butler İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler