Gürkan Uygun

Gürkan Uygun

Gürkan Uygun
Oyuncu

Doğum Tarihi: 27.5.1974

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Gürcü asıllı Türk tiyatro, dizi film ve film oyuncusu.

Lise yıllarında tiyatro ile tanıştı. 1990 yılında amatör tiyatroya başladı. Ardından Dormen Tiyatrosu'nda eğitim aldı. 1996 yılında televizyon dizilerinde rol almaya başladı. Tatlı Kaçıklar, Böyle mi Olacaktı?, Yedi Numara, Deli Yürek, Şapkadan Babam Çıktı adlı dizilerde rol aldı. Kendisi en çok Kurtlar Vadisi dizisindeki Memati rolüyle tanınır. Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide yaklaşık 10 yıl boyunca Memati karakterini canlandırdı. Daha sonra birkaç bölüm için Muhteşem Yüzyıl dizisinde Mimar Sinan karakterini oynadı. 2013-2015 tarihleri arasında yayınlanan Kaçak dizisinde Serhat Hakeri karakterini canlandırdı.

Filmografi

2016 Ankara Yazı Veda Mektubu
2016 Somuncu Baba
2016 Deliormanlı
2016 Hep Yek
2003 Günce
2016 Bizans Oyunları
2015 Bana Masal Anlatma
2014 Unutursam Fısılda
2014 Çakallarla Dans 3
2013 Tamam mıyız?
2013 Çanakkale
2013 Hititya Mangala Çarkı
2011 Kurtlar Vadisi Filistin
2006 Kurtlar Vadisi Irak
2005 Çarpışma
1999 Fasulye
1998 Hoşçakal Yarın

Televizyon

2017 Bu Şehir Arkandan Gelecek
2016 Kehribar
2013 Kaçak
2013 Muhteşem Yüzyıl
2010 Halil İbrahim sofrası
2007 Kurtlar Vadisi Pusu
2007 Kurtlar Vadisi Terör
2003 Şapkadan Babam Çıktı
2003 Kurtlar Vadisi
2002 Çiçek Taksi
2002 Deli Yürek
2001 Aşkım Aşkım
2000 Yedi Numara
1999 Yılan Hikayesi
1998 Affet Bizi Hocam
1998 Böyle mi Olacaktı?
1997 Son Kumpanya
1997 Bir Demet Tiyatro
1995 Tatlı Kaçıklar
1994 Kaygısızlar

Tiyatro Oyunları

2013 Testosteron
2006 Atinalı Timon
1998 Yukarıda Biri mi Var?
1997 Bu Filmi Görmüştüm
1996 Komik Para
1995 Arapsaçı
1994 Muhteşem İkili

Görev Aldığı Yapımlar

Gürkan Uygun Fotoğrafları

Gürkan Uygun İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları