Hakan Yılmaz

Hakan Yılmaz

Hakan Yılmaz
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.06.1969

Doğum Yeri: Rize, Türkiye

Aslen Malatyalı'dır. İlk sahne deneyimini ilkokul 2. sınıfta Cimri ile Manav piyesinde yaşadı. Okul yıllarında Üstün Gürtuna’nın hocalığında folklor çalışmalarında bulundu. Lise yıllarında Çetin Cengiz’den modern dans dersleri aldı. Yetmedi aynı salonda 3 yıl dans dersleri verdi. Amatör tiyatro grupları ile okullarda çocuk oyunlarında oynadı.

Askerde 15 ay fotoğrafçılık ve animasyon ekibinde görev alıp gösteriler yaptı. Askerden sonra Antalya'ya yerleşti orada çizgi tiyatrosunda 2 yıl oynadı ve televizyonda Çizgi Show adlı programda yer aldı. İstanbul'a dönüp Teyfik Gelenbe’nin tiyatro kursuna katılıp ders aldı.

Bir arkadaşı ile Star TV için skeç programı hazırladı. Ancak yayınlanacağı akşam Körfez Savaşı başladı ve program bu güne kadar halen yayınlanmadı. Oyunculuğa ara verip grafikerlik yaptı.

1994 yılında 'İner misin? Çıkar mısın?' adlı yarışma programında kendi yazdığı skeçlerde oyunculuk yaptı. 1995 yılında Televizyon Çocuğu adlı show programında oyunculuk yaptı, reklam filmlerinde oynadı. 1997 yılında Yangın Ayşe adlı dizide oynadı. 1998 yılında 120 bölüm Büyük Küçük Demeden adlı çocuk yarışma programını sundu. Reklam filmleri çekti.

1999 yılında Ayrılsak da Beraberiz adlı dizide oynamaya başladı ve 500 bölüm oynadı. 2004 yılında Uy Başuma Gelenler adlı dizide oynadı. 2004–2005 sezonunda Sevgili Karım adlı tiyatro oyunu ile İstanbul ve Anadolu'da 75 oyun oynadı. Bir çocuk babası olup 2009 yılı sonunda eşinden boşanmıştır. Avrupa Yakası adlı dizide Osman Koçarslanlı karakterini canlandırdı.

Şu anda Yahşi Cazibe adlı dizide Kemal Kükreyen karakterini oynamaktadır.

Filmografisi

2000'ler

  • Pis Yedili, 2011
  • Yahşi Cazibe, 2010
  • Kanal-İ-zasyon, 2009
  • Avrupa Yakası, 2008
  • Yalancı Romantik, 2008
  • Komedi Türk, 2008
  • Komedi Dükkanı, 2007
  • Yaprak Dökümü, 2007
  • Baba Oluyorum, 2007
  • Deliler / Rapor, 2007
  • Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım, 2007
  • Erkeksen Seyret, 2006
  • Kısmet, 2005
  • Hababam Sınıfı 3,5, 2005
  • Şans Kapıyı Kırınca, 2004
  • Uy Başuma Gelenler, 2004
  • Hayat Bilgisi, 2003
  • Filler ve Çimen, 2000
  • Dadı, 2000

1990'lar

  • Ayrılsak da Beraberiz, 1999
  • Küçük İbo, 1998
  • Yangın Ayşe , 1997
  • Başka İstanbul Yok, 1996

Görev Aldığı Yapımlar

Hakan Yılmaz Fotoğrafları

Hakan Yılmaz İle İlgili Haberler