Halit Akçatepe

Halit Akçatepe

Halit Akçatepe
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 01.01.1938

Doğum Yeri: Ordu, Türkiye


Biyografi

Halit Akçatepe, 1 Ocak 1938'de ÜNYE'de doğan Akçatepe, Refik Halit Karay Mektebi'nden sonra Konservatuvar eğitimi almaya başladı. İlk filmini 1943'te 5 yaşıdayken çekti. Daha sonra İlkokul sıralarında ders görmeye başladı. Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1956'da Rasattepe'de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı. 1975'de Ah Nerede Vah Nerede filmiyle şöhreti yakaladı. 1963'te Yasak, Gündoğarken, Semaya baktım Seni Gördüm filmlerini çekti. 1975'te Hababam Sınıfı adlı filmiyle Türk sinemasına adını yazdırmıştır.


Filmografisi
 
2000'ler

  • Geniş Aile, 2009
  • Aile Reisi, 2009
  • 7 Kocalı Hürmüz, 2009
  • Vurgun, 2008
  • Genco, 2007
  • Yalan Dünya, 2007
  • Hakkını Helal Et, 2007
  • İki Aile, 2006 - 2008
  • Sevda Çiçeği, 2006
  • Hababam Sınıfı Üç Buçuk, 2005
  • İki Arada Aşk, 2005
  • Cumbadan Rumpaya, 2005
  • Beşinci Boyut, 2005
  • Müyim Olan Aşkımız, 2005
  • Hababam Sınıfı Askerde, 2004
  • Büyük Buluşma, 2004
  • Canım Annem, 2004
  • Avrupa Yakası, 2004
  • Yeşilçam Denizi, 2003
  • Şapkadan Babam Çıktı, 2003
  • Hababam Sınıfı Merhaba, 2003
  • Vaka-i Zaptiye, 2002
  • En Son Babalar Duyar, 2002
  • Çılgın Bediş, 2001
  • Siyah Cennet, 2000
  • Tersine Dünya, 2000

 1990'lar
  • Konu Komşu, 1999
  • Eltiler, 1997
  • Hoşçakal İstanbul, 1996
  • Hayri Beyin Son Aşkı, 1993
  • Oyun İçinde Oyun, 1993
  • Şaban İle Şirin, 1995
  • Çatı, 1995
  • Kaygısızlar, 1994
  • Şaban Askerde, 1993 
  • Yazlıkçılar, 1993
  • Anasının Kızı, 1992
  • Sürgün, 1992

1980'ler
  • İnsanlar Yaşadıkça, 1989
  • Bizimkiler, 1989
  • Kötü Kader (film), 1987
  • Büyük Koşu, 1987
  • Karımın Gölgesi, 1987
  • Keko Aptallar Çetesi, 1986
  • Keriz, 1985
  • Şen Dul Şaban, 1985
  • Şaban Papucu Yarım, 1985
  • Adile Teyze, 1982
  • Umut Dilencisi, 1982
  • Buyurun Cümbüşe, 1982
  • Dört Geline Dört Damat, 1981
  • Talih Kuşu, 1981
  • Renkli Dünyalar, 1980

1970'ler
  • Dokunmayın Şabanıma, 1979
  • Evlidir Ne Yapsa Yeridir, 1978
  • Hababam Sınıfı Tatilde, 1977
  • Şabanoğlu Şaban, 1977
  • Gülen Gözler, 1977
  • Bülbül Ailesi, 1976
  • Hababam Sınıfı Uyanıyor, 1976
  • Süt Kardeşler, 1976
  • Tantana Kardeşler, 1976
  • Şoför Mehmet, 1976
  • Lüküs Hayat, 1976
  • Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, 1975
  • Merhaba, 1975
  • Hababam Sınıfı, 1975
  • Ah Nerede, 1975
  • Üç Ahbap Çavuşlar, 1975
  • Şaşkın, 1974
  • Köyden İndim Şehire, 1974
  • Salak Milyoner, 1974
  • Evet mi Hayır mı?, 1974
  • Kanlı Deniz, 1974
  • Mavi Boncuk, 1974
  • Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, 1974
  • Canım Kardeşim, 1973
  • Tarkan Kolsuz Kahraman'a Karşı, 1973
  • Yalancı Yarim, 1973
  • Oh Olsun, 1973
  • Ömer Hayyam, 1973
  • Umut Dünyası, 1973
  • Sevilmek İstiyorum, 1973
  • İyi Döverim Kötü Severim, 1972
  • Tarkan Altın Madalyon, 1972
  • Üç Sevgili, 1972
  • Sev Kardeşim, 1972
  • O Ağacın Altında, 1972
  • Tatlı Dillim, 1972
  • Feryat, 1972
  • Bir Varmış Bir Yokmuş, 1971
  • Üç Arkadaş, 1971

1950'ler
  • Köprüaltı Çocukları, 1953
  • Hayat Acıları, 1951
  • Güldağlı Cemile, 1951

1940'lar
  • İstiklal Madalyası, 1948
  • Bir Dağ Masalı, 1947
  • Karanlık Yollar, 1947
  • Senede Bir Gün, 1946
  • Günahsızlar, 1944
  • Dertli Pınar, 1943

Oyuncu Seçimi
  • Hababam Sınıfı, (Cast Sorumlusu), 1975

Yardımcı Yönetmen
  • Hasret, 1974

Reklam
  • Pakpen, 2006
  • Vodafone, 2010

Senaryo Yazar
  • Şaban Pabucu Yarım,  1985
  • Gurbetçi Şaban,  1985
  • Lüküs Hayat, 1976

Tiyatro
  • Tıpkı sen tıpkı ben
  • Töre
  • Rosenbergler Ölmemeli

Görev Aldığı Yapımlar

Halit Akçatepe Fotoğrafları

Halit Akçatepe İle İlgili Haberler