Hülya Avşar

Hülya Avşar

Hülya Avşar
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 01.01.1963

Doğum Yeri: Balıkesir, Türkiye

Emral ve Celal Avşar'ın ilk çocuğu olarak Edremit-Balıkesir'de dünyaya geldi. Ailesi tarafından Kürtçe 'malakan curri' diye çağırılırdı. Sarışın anlamına gelir Anne tarafından Balıkesir'li olan Avşar'ın baba tarafı Ardahan/Hasköy'lüdür. Hülya Avşar, Avşar-Pirebat Kürt aşiretine mensuptur. Rivayete göre, bu aşiretin yüzyıllar önce Bingöl'den Ardahan'ın Hasköy ilçesine yerleştiğide söylenir. Babası Celal Kürt ve annesi Emral ise Türk kökenli bir aileye mensuptur. Bulvar Gazetesi'nin düzenlediği Kâinat Güzellik Yarışmasında birinci seçildi (1982) , fakat evlendiği ortaya çıkınca tacı geri alındı. 1983 yılı Avşar'ın yaşamında dönüm noktasıydı. Fikret Hakan ve Salih Güney ile başrolü paylaştığı Haram filmi ile kariyerine başladı.

Kariyerine müzik eğitimi aldıktan sonra müzikaller, altı albüm ve bir single ile devam etti. 1995 yılının son günlerinde yayınladığı Yarası Saklım adlı albümüyle döneme damgasını vurdu. 'Bu Gece Uzun Olacak' adlı parçası, şarkının çıkış klibiydi. Klip, Hülya Avşar'ın popo sallama sahnesi başta olmak üzere daha pek çok sahnesi ile bir kült haline geldi. Klip, feministlerin tepkisini topladı, ancak ikinci klip 'Yürü Ya Kulum' oldukça feminist ve erkek karşıtı bir klip oldu. Albümden üçüncü klip bir Suat Suna şarkısı olan 'Sensiz Kaldım' parçasına çekildi. Şarkı oldukça beğenildi ve pek çok kişi tarafından Avşar'ın söylediği en iyi şarkı olarak görüldü. Hülya Avşar artık 90'ların en çok konuşulan isimlerden biri haline gelmişti.
1998 yılında yayınladığı Hayat Böyle albümüyle müzik sahnesindeki yerini sağlamlaştırdı. 'Aradın Mı' adlı Serdar Ortaç parçasıyla o yıl her yerde dinlendi. Şarkının klibinin de beğenilmesi üzerine, 'Aradın Mı', Hülya Avşar'ın 'Bu Gece Uzun Olacak'tan sonra en çok bilinen şarkısı oldu. Albümden ikinci klip 'Ah Be
Güzelim' parçasına çekildi. Sanatçı, bu şarkıyla da başarı sağladı.

2000 yılında Kral TV tarafından düzenlenen yılın müzik ödüllerinde en iyi kadın şarkıcı ödülüne layık görüldü. Hülya Avşar, Günaydın'da köşe yazarlığı yaptıktan sonra, Show TV'de Hülya Avşar Show'u yaptı. Medyapım tarafından talk show formatında yayınlanan programının yönetmenliğini Birkan Uz ve Uğur Aksay yaptı. Avşar Show aynı zamanda Türkiye'de ilk defa Uğur Aksay tarafından uygulanan 16/9 mm sinematografik formattaki dijital rejili seti ile çekilen show programı olma özelliğini taşımaktadır.[kaynak belirtilmeli] Avşar, TV şovuyla aynı anda sergilediği tek kişilik tiyatro oyunundan başka, reklam filmlerinde oynadı ve hâlâ Hülya adlı aylık derginin editörlüğünü yapmaktadır.


Kaya Çilingiroğlu ile olan evliliğinden Zehra (1998) isminde bir kız çocuğu sahibidir. Çift, 2005 yılında boşandı. Kendisi sıkı bir Beşiktaş taraftarıdır. Kaya Çilingiroğlu'ndan boşandığından bu yana iş adamı Sadettin Saran ile beraberdir. Annesi Emral Avşar, 6 Şubat 2009'da kanserden hayatını kaybetmiştir. 24-25 Ağustos 2009 tarihlerinde Milliyet'te yayımlanan röportajında Kürt açılımı hakkında görüşlerini bildirmesiyle hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik ettiği' gerekçesiyle soruşturma açıldı.Soruşturmayı yürüten savcı, Avşar hakkında takipsizlik kararı verdi.

Diskografisi
  • Her şey Gönlünce Olsun, 1988
  • Hatırlar mısın?, 1990 
  • Hülya Gibi, 1991
  • Dost Musun Düşman Mı?, 1993 
  • Yarası Saklım, 1995
  • Hayat Böyle, 1998
  • Sevdim, 2000
  • Aşıklar Delidir, 2002
  • Kişiye Özel-HauteCouture, 2009
Filmografisi 

1980'ler
  • Kahır, 1983
  • Haram, 1983
  • Çelik Mezar, 1983
  • Karanfilli Naciye, 1984
  • Tutku, 1984
  • Ömrümün Tek Gecesi, 1984
  • Yabancı, 1984
  • Kaptan, 1984
  • Güneş Doğarken, 1984
  • Ayşem, 1984
  • Nefret, 1984
  • Tele Kızlar, 1985
  • Ölüm Yolu, 1985
  • Mavi Mavi, 1985
  • Sekreter, 1985
  • Tapılacak Kadın, 1985
  • Suçlu Gençlik, 1985
  • Paranın Esiri, 1985
1986
  • Fatmagül'ün Suçu Ne, 1986
  • Uzun Bir Gece, 1986
  • Dağlı Güvercin, 1986
  • Üç Halka 25, 1986
  • Kısrak, 1986
  • Aşk Hikayemiz, 1986
  • Alın Yazım, 1986
  • Sevda Ateşi, 1986
  • Mavi Melek,1986
  • Yarın Yarın, 1987
  • Bir Kırık Bebek, 1987
  • Çil Horoz, 1987
  • Geri Dön, 1987
  • Alamancının Karısı, 1987
  • Ziyaret, 1987
  • Aşıksın, 1988
  • Hülya, 1988
  • Melodram, 1988
  • Öğretmen Zeynep, 1989
  • Fotoğraflar, 1989
  • Fazilet, 1989
1990'lar
  • Benim Sinemalarım, 1990 
  • Hasan Boğuldu, 1993
  • Berlin in Berlin, 1993
  • Bir Kadının Anatomisi, 1995
  • Salkım Hanımın Taneleri, 1999
2000'ler
  • Yeşil Işık, 2002
  • Kalbin Zamanı, 2004
  • İki Genç Kız, 2005
  • Hababam Sınıfı Askerde, 2005
  • Bir İhtimal Daha Var, 2007
  • 72. Koğuş, 2011
Jürilik
  • Yetenek Sizsiniz Türkiye
Sunuculuk
  • Hülya Avşar Soruyor, Habertürk (28 Eylül 2009 - 2010) 
  • Hülya Avşar Show, TNT

Görev Aldığı Yapımlar

Hülya Avşar Fotoğrafları

Hülya Avşar İle İlgili Haberler