Jack Nicholson

Jack Nicholson

Jack Nicholson
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.04.1937

Doğum Yeri: New York, ABD

Genellikle karanlık temalı filmlerde canlandırdığı nevrotik karakterlerle tanınmaktadır. Sinemanın en etkili ve en iyi oyuncularından biridir.

Küçüklüğünde büyükannesini ve büyükbabasını gerçek annesi ve babası olduğunu zannetti. Neptune şehrinde büyüdü, New Jersey eyaletinde. Katolik olarak yetiştirildi. Adına okullar verilmiş bir aktördür. Bir arkadaşının ölümünden sonra yastığının altında çekiçle uyumaya başladı.

Aday gösterildiği 12 Oskar ödülünün 3'ünü kazanmıştır. Erkeklerde 3 Oscar almış olan tek isimdir. Ayrıca 16 kez aday gösterildiği Altın Küre ödülünün 7'sini kazanmıştır. İki kez en iyi oyuncu seçilmiştir. 1994 yılında Amerika Film Enstitüsünden 'Ömür boyu başarı ödülü'nü alarak, bu ödülü alan en genç oyuncu ünvanını kazanmıştır. Ayrıca büyük bir Lakers taraftarıdır Lakers'ın nerdeyse her maçında sahadaki yerini almaktadır.

Filmografisi

2000'ler

  The Bucket List, 2007
  Köstebek, 2006
  Aşkta Her şey Mümkün, 2005
  Asabiyim, 2005
  About Schmidt, 2002
  Söz, 2001

1990'lar

  Benden Bu Kadar, 1997
  Çılgın Marslılar, 1996
  Akşam Yıldızı, 1996
  The Crossing Guard, 1995
  Kurt, 1994
  Hoffa, 1992
  Birkaç İyi Adam (film), 1992
  Kadın İstemesede, 1992
  Dedektif Jake, 1990

1980'ler

  Batman, 1989
  Ironweed, 1987
  Broadcast News, 1987
  Kasabanın Cadıları, 1987
  Başbelası, 1986
  Filin Çocuğu, 1986
  Prizzi'lerin Onuru, 1985
  Sevgi Sözcükleri, 1983
  Sınır, 1982
  Kızıllar, 1981
  Postacı Kapıyı İki Kere Çalar, 1981
  Cinnet, 1980

1970'ler

  Güneye Yolculuk, 1978
  The Last Tycoon, 1976
  The Missouri Breaks, 1976
  Guguk Kuşu, 1975
  Talih, 1975
  Tommy, 1975
  The Passenger, 1975
  Chinatown, 1974
  The Last Detail, 1973
  Kral Marvin Gardens, 1972
  A Safe Place, 1971
  Carnal Knowledge, 1971
  Five Easy Pieces, 1970
  On a Clear Day You Can See Forever, 1970
  The Rebel Rousers, 1970

1960'lar

  Easy Rider, 1969
  Psych-Out, 1968
  Cehennemin Melekleri, 1967
  The St. Valentine's Day Massacre, 1967
  Vuruş, 1967
  Trip, 1967
  Ride in the Whirlwind, 1965
  Cehennemin Kapısına Dön, 1964
  Flight to Fury, 1964
  Ensign Pulver, 1964
  Terör, 1963
  The Raven, 1963
  The Broken Land, 1962
  Studs Lonigan, 1960
  The Little Shop of Horrors, 1960
  Too Soon to Love, 1960
  The Wild Ride, 1960

1950'ler

  The Cry Baby Killer, 1958

Ödülleri

Bafta Ödülleri

  En İyi Erkek Oyuncu, Chinatown; The Last Detail, 1974
  En İyi Erkek Oyuncu, One Flew Over the Cuckoo's Nest, 1976
  En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Reds, 1982

Akademi Ödülleri

  En İyi Erkek Oyuncu, One Flew Over the Cuckoo's Nest, 1975
  En İyi Erkek Oyuncu, As Good As It Gets, 1997
  En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Terms of Endearment, 1983

Altın Küre Ödülleri

  En İyi Erkek Oyuncu, Drama, Chinatown, 1975
  En İyi Erkek Oyuncu, One Flew Over the Cuckoo's Nest, 1976
  En İyi Erkek Oyuncu, About Schmidt, 2003
  En İyi Erkek Oyuncu - Müzikal veya Komedi, Prizzi's Honor,1986
  En İyi Erkek Oyuncu As Good as It Gets, 1998
  En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Sinema, Terms of Endearment, 1984
  Cecil B. DeMille Ödülü

Görev Aldığı Yapımlar

Jack Nicholson Fotoğrafları

Jack Nicholson İle İlgili Haberler