Jack Nicholson

Jack Nicholson

Jack Nicholson
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.04.1937

Doğum Yeri: New York, ABD

Genellikle karanlık temalı filmlerde canlandırdığı nevrotik karakterlerle tanınmaktadır. Sinemanın en etkili ve en iyi oyuncularından biridir.

Küçüklüğünde büyükannesini ve büyükbabasını gerçek annesi ve babası olduğunu zannetti. Neptune şehrinde büyüdü, New Jersey eyaletinde. Katolik olarak yetiştirildi. Adına okullar verilmiş bir aktördür. Bir arkadaşının ölümünden sonra yastığının altında çekiçle uyumaya başladı.

Aday gösterildiği 12 Oskar ödülünün 3'ünü kazanmıştır. Erkeklerde 3 Oscar almış olan tek isimdir. Ayrıca 16 kez aday gösterildiği Altın Küre ödülünün 7'sini kazanmıştır. İki kez en iyi oyuncu seçilmiştir. 1994 yılında Amerika Film Enstitüsünden 'Ömür boyu başarı ödülü'nü alarak, bu ödülü alan en genç oyuncu ünvanını kazanmıştır. Ayrıca büyük bir Lakers taraftarıdır Lakers'ın nerdeyse her maçında sahadaki yerini almaktadır.

Filmografisi

2000'ler

    The Bucket List, 2007
    Köstebek, 2006
    Aşkta Her şey Mümkün, 2005
    Asabiyim, 2005
    About Schmidt, 2002
    Söz, 2001

1990'lar

    Benden Bu Kadar, 1997
    Çılgın Marslılar, 1996
    Akşam Yıldızı, 1996
    The Crossing Guard, 1995
    Kurt, 1994
    Hoffa, 1992
    Birkaç İyi Adam (film), 1992
    Kadın İstemesede, 1992
    Dedektif Jake, 1990

1980'ler

    Batman, 1989
    Ironweed, 1987
    Broadcast News, 1987
    Kasabanın Cadıları, 1987
    Başbelası, 1986
    Filin Çocuğu, 1986
    Prizzi'lerin Onuru, 1985
    Sevgi Sözcükleri, 1983
    Sınır, 1982
    Kızıllar, 1981
    Postacı Kapıyı İki Kere Çalar, 1981
    Cinnet, 1980

1970'ler

    Güneye Yolculuk, 1978
    The Last Tycoon, 1976
    The Missouri Breaks, 1976
    Guguk Kuşu, 1975
    Talih, 1975
    Tommy, 1975
    The Passenger, 1975
    Chinatown, 1974
    The Last Detail, 1973
    Kral Marvin Gardens, 1972
    A Safe Place, 1971
    Carnal Knowledge, 1971
    Five Easy Pieces, 1970
    On a Clear Day You Can See Forever, 1970
    The Rebel Rousers, 1970

1960'lar

    Easy Rider, 1969
    Psych-Out, 1968
    Cehennemin Melekleri, 1967
    The St. Valentine's Day Massacre, 1967
    Vuruş, 1967
    Trip, 1967
    Ride in the Whirlwind, 1965
    Cehennemin Kapısına Dön, 1964
    Flight to Fury, 1964
    Ensign Pulver, 1964
    Terör, 1963
    The Raven, 1963
    The Broken Land, 1962
    Studs Lonigan, 1960
    The Little Shop of Horrors, 1960
    Too Soon to Love, 1960
    The Wild Ride, 1960

1950'ler

    The Cry Baby Killer, 1958

Ödülleri

Bafta Ödülleri

    En İyi Erkek Oyuncu, Chinatown; The Last Detail, 1974
    En İyi Erkek Oyuncu, One Flew Over the Cuckoo's Nest, 1976
    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Reds, 1982

Akademi Ödülleri

    En İyi Erkek Oyuncu, One Flew Over the Cuckoo's Nest, 1975
    En İyi Erkek Oyuncu, As Good As It Gets, 1997
    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Terms of Endearment, 1983

Altın Küre Ödülleri

    En İyi Erkek Oyuncu, Drama, Chinatown, 1975
    En İyi Erkek Oyuncu, One Flew Over the Cuckoo's Nest, 1976
    En İyi Erkek Oyuncu, About Schmidt, 2003
    En İyi Erkek Oyuncu - Müzikal veya Komedi, Prizzi's Honor,1986
    En İyi Erkek Oyuncu As Good as It Gets, 1998
    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Sinema, Terms of Endearment, 1984
    Cecil B. DeMille Ödülü

Görev Aldığı Yapımlar

Jack Nicholson Fotoğrafları

Jack Nicholson İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları