Jason Statham

Jason Statham

Jason Statham
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 26.7.1967

Doğum Yeri: Shirebrook, İngiltere

İngiliz aksiyon, dövüş filmi oyuncusu ve atlama dalında dereceleri olan eski bir yüzücüdür. Daima kendi sahne dövüşünü ve hünerlerini sergiler. Kendi antikahramanlığı ile ünlenmiştir ve filmlerinde genellikle İngiliz aksanı ile konuşur. Annesi Eileen (née Yates) bir dansçıdır. Babası Barry Statham ise sokak satıcısı ve salon şarkıcısıdır. Babası ile yerel marketlerde çalışmak yerine sanatı takip etmeye karar verdi ve Great Yarmouth, Norfolk'a yerleşti. Daha sonra sanata adım atabilmesi için futbolcu Vinnie Jones'un yanında büyüdü. Jones ona futbolu öğretti ve Statham 11 yaşından sonra yerel bir orta okulda (1978-1983) oynamaya başladı. O sıralarda dalış branşına da tutkusu vardı. Bu yüzden dalış tekniklerini geliştirmek için günlük olarak pratikler yapıyordu. Ayrıca 12 yıl boyunca Britanya Ulusal Dalış Takımının üyesiydi. 1990 yılında Auckland'da düzenlenen Commonwealth yüzme yarışmalarında altama dalında dünya 12'ncisi olmuştur.

Medyada Statham'ın hayatı Londra'daki Crystal Palace Ulusal Spor Merkezi'nde çalışırken spor modelliğinde spor tanıtımları ajansı tarafından fark edildiği zaman başladı. Daha sonra, giyim markası French Connection için model oldu. Ana caddedeki giyim zincirinin sözcüsü: 'Jason'ı seçtik çünkü modelimizin normal bir adam gibi gözükmesini istedik. Görünüşü şimdilik istediğimiz gibi: çok erkeksi ve ve sıradan bir modele de benzemiyor.' yorumlarında bulundu. 1993'te The Shamen tarafından yapılan Comin' On Strong, 1994'te Erasure tarafından yapılan Run to the Sun ve 1995'te The Beautiful South tarafından yapılan Dream a Little of Me gibi müzik kliplerinde küçük de olsa rol aldı.

Özel yaşamı

Statham 2004 yılına kadar model Kelly Brook ile yedi yıllık bir ilişkisi oldu. Brook'un bir film setinde Billy Zane ile tanışması bu ilişkinin son bulmasına neden oldu. Statham, Nisan 2010'dan beri model Rosie Huntington-Whiteley ile birliktedir. Çift 10 Ocak 2016'da nişanlandıklarını açıkladı.

Filmografi

1998 Lock, Stock and Two Smoking Barrels
2000 Snatch
2000 Turn It Up
2001 Ghosts of Mars
2001 The One
2001 Mean Machine
2002 The Transporter
2003 The Italian Job
2004 Collateral
2004 Cellular
2005 Transporter 2
2005 Revolver
2005 Londra
2006 Chaos
2006 The Pink Panther
2006 Crank
2007 War
2008 The Bank Job
2008 In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale
2008 Death Race
2008 Transporter 3
2009 Crank: High Voltage
2010 13
2010 The Expendables
2011 The Mechanic
2011 Gnomeo & Juliet
2011 Blitz
2011 Killer Elite
2012 Safe
2012 The Expendables 2
2013 Parker
2013 Hızlı ve Öfkeli 6
2013 Çılgın Joe
2013 Homefront
2014 The Expendables 3
2015 Wild Card
2015 Hızlı ve Öfkeli 7
2015 Ajan
2016 Suikast
2017 Hızlı ve Öfkeli 8
2018 Meg

Görev Aldığı Yapımlar

Jason Statham Fotoğrafları

Jason Statham İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları