Javier Bardem

Javier Bardem

Javier Bardem
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 1.3.1969

Doğum Yeri: Las Palmas de Gran Canaria, İspanya

İspanyol sinema oyuncusu. Tam adı Javier Ángel Encinas Bardem'dir. 2000'de Before Night Falls, 2004'te İçimdeki Deniz filmleriyle En İyi Erkek Oyuncu - Drama dalında Altın Küre'ye aday gösterilen oyuncu, No Country for Old Men filmiyle hem En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ını, hem de Altın Küre En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Kişisel hayatı

Bardem araba kullanmayı bilmemekte ve kendini sıkça sanatçı olarak değil,'işçi' olarak tanımlandırmaktır. 2005'te İspanya'da eşcinsel evliliğin yasallaştırılmasından sonra, 'Gay olsam, sırf kiliseye inat yarın gidip evlenirdim' (mañana mismo, sólo para joder a la Iglesia) diyerek, çok büyük bir skandal yarattı. Penelope Cruz ile 14 Temmuz 2010 tarihinde evlenmiştir.

Filmografi

1990 The Ages Of Lulu
1992 Jamón, jamón
1993 Huevos de oro
1993 El Amante Bilingüe
1996 Mouth To Mouth
1997 Live Flesh
1997 Perdita Durango
2000 Second Skin
2000 Before Night Falls
2002 Los lunes al sol
2003 Between Your Legs
2003 The Dancer Upstairs
2004 İçimdeki Deniz
2004 Tetikçinin Gecesi
2005 Killing Pablo
2006 Goya'nın Hayaletleri
2007 İhtiyarlara Yer Yok
2007 Kolera Günlerinde Aşk
2008 Barselona, Barselona
2009 Tetro
2009 Killing Pablo
2010 Eat Pray Love
2010 Biutiful
2012 Skyfall
2013 Danışman
2014 The Gunman
2017 Karayip Korsanları: Ölü Adamlar Masal Anlatamaz

Görev Aldığı Yapımlar

Javier Bardem Fotoğrafları

Javier Bardem İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler