Jet Li

Jet Li

Jet Li
Oyuncu, Senarist, Yapımcı

Doğum Tarihi: 26.04.1963

Doğum Yeri: Pekin, Çin

Dövüş sanatları oyuncusu, aktör, Wushu şampiyonu ve uluslararası film yıldızı.Tsui Hark'ın yönettiği Once Upon a Time in China (1992) filminde gerçek hayat halk kahramanı ve en büyük Kung Fu ustası Wong Fei Hung rolü ile ünlendi.

Jet Li Hakkında

• Jet Li 9 yaşında Beijing Wushu Akademisinde girdi (Wushu Çin'in milli sporu) ve 16 yaşına kadar 5 altın madalya kazandı. 20 yaşına geldiğinde ilk oyunculuk deneyimi olan Shao Lin Si (Shaolin Tapınağı) ile sinema dünyasına girdi. Bu filmin çekildiği yıllar Çin'de Kung Fu fırtınasının estiği 1980'li yıllardı.1990'ların başında Kung fu fırtınasının en büyük yıldızlarından biri oldu.
• 11 yaşında Çin Ulusal Şampiyonasında akrobatik askeri sanat Wushu dalında şampiyon oldu ve ödül olarak Washington'a seyahat kazanarak ABD Başkanı Richard Nixon'la tanışma olanağı buldu
• Günde 4 saatlik özel İngilizce dersleri aldı.
• Aynı zamanda Singapur vatandaşıdır.
• Bir keresinde şöyle demişti: Bana vurabilirsiniz ama sakın saçıma dokunmayın, dokunursanız sizi öldürürüm.

Ödüllerinden Bazıları

• 1974: Genç Ulusal Spor Yarışması - Altın madalya, Wu Shu şampiyonu
• 1975: Genç Ulusal Spor Yarışması - Altın madalya, Wu Shu şampiyonu
• 1976: Genç Ulusal Spor Yarışması - Altın madalya, Wu Shu şampiyonu
• 1977: Genç Ulusal Spor Yarışması - Altın madalya, Wu Shu şampiyonu
• 1978: Genç Ulusal Spor Yarışması - Altın madalya, Wu Shu şampiyonu
• 1979: Genç Ulusal Spor Yarışması - Altın madalya, Wu Shu şampiyonu

Filmografi

2010
The Expendables
Ocean Paradise
2009
The Founding of a Republic Chen Shaokuan
2008
The Forbidden Kingdom
The Mummy: Tomb Of The Dragon Emperor
2007
The Warlords
War
2006
Fearless
2005
Danny the Dog
2004
Jet Li: Rise to Honor (Playstation 2 video game)
2003
Cradle 2 the Grave
2002
Hero (film)
2001
Tek (film)
Kiss of the Dragon
2000
Romeo Must Die
1998
Lethal Weapon 4
Hitman
1997
Once Upon a Time in China and America
1996
Black Mask
Dr. Wai and the Scripture Without Words
1995
High Risk
My Father is a Hero
1994
Legend of the Red Dragon
Fist of Legend
The Bodyguard from Beijing
1993
Once Upon a Time in China III
Last Hero in China
The Evil Cult
Fong Sai Yuk II
Fong Sai-yuk
Tai Chi Master
1991
Swordsman II
Once Upon a Time in China
1989
The Master
1988
Dragon Fight
1986
Born to Defence
Shaolin Temple 3: Martial Arts of Shaolin
1983
Shaolin Temple 2: Kids from Shaolin
1982
Shaolin Temple

Görev Aldığı Yapımlar

Jet Li Fotoğrafları

Jet Li İle İlgili Haberler