John Travolta

John Travolta

John Travolta
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 18.02.1954

Doğum Yeri: New Jersey, ABD

John Joseph Travolta, ABD'li oyuncu ve şarkıcı. Saturday Night Fever ve Grease filmlerindeki performansı ile öne çıkmaya başladı. İlginç fiziği; özellikle yüz yapısı onun en önemli özelliklerindendir. Oğlu Jett Travolta 2009 yılının başlarında hastalığı 'Kawasaki Sendromu'na yenik düştü. Altı çocuğun en gencidir.New Jersey eyaletinde büyümüştür. Babası Salvatore yarı profesyonel futbolcudur.Annesi Helen ise bir aktrist idi.

Filmografisi

Sinema

2000'ler

  • From Paris with Love, 2010 
  • The Taking of Pelham 123, 2009
  • Old Dogs, 2009
  • Bolt, 2008
  • Çılgın Motorcular, 2007
  • Hairspray, 2007
  • Yalnız Kalpler, 2006 
  • Be Cool, 2005 
  • Ladder 49, 2004
  • A Love Song for Bobby Long, 2004
  • The Punisher, 2004
  • Basic, 2003 
  • Austin Powers in Goldmember, 2002
  • Swordfish, 2001
  • Domestic Disturbance, 2001 
  • Lucky Numbers, 2000
  • Battlefield Earth, 2000

1990'lar 

  • The General's Daughter, 1999
  • Our Friend, Martin, 1999
  • A Civil Action, 1998
  • İnce Kırmızı Hat, 1998
  • Primary Colors, 1998
  • Mad City, 1997
  • Yüz Yüze, 1997
  • She's So Lovely, 1997 
  • Michael, 1996
  • Phenomenon, 1996
  • Orientation: A Scientology Information Film, 1996
  • Broken Arrow, 1996 
  • Get Shorty, 1995
  • White Man's Burden, 1995
  • Ucuz Roman, 1994
  • Look Who's Talking Now, 1993
  • Boris and Natasha: The Movie, 1992
  • Shout, 1991
  • Eyes Of An Angel, 1991 
  • Look Who's Talking Too, 1990

1980'ler

  • Look Who's Talking, 1989
  • The Experts, 1989 
  • Perfect, 1985
  • Staying Alive, 1983
  • Two of a Kind, 1983
  • Blow Out, 1981 
  • Urban Cowboy, 1980

1970'ler

  • Moment by Moment, 1978
  • Grease, 1978
  • Saturday Night Fever, 1977
  • Carrie, 1976 
  • Devil's Rain, 1975

Televizyon

2000'ler

  • Magnificent Desolation: Walking on the Moon 3D, 2005
  • Welcome to Hollywood, 2000

1990'ler

  • Junket Whore, 1998
  • Off the Menu: The Last Days of Chasen's, 1997 
  • Chains of Gold, 1991

1980'ler

  • Basements, 1987

1970'ler

  • Welcome Back, Kotter, 1979-1978-1977
  • Boy in the Plastic Bubble, 1976
  • Tenth Level, 1975
  • Welcome Back, Kotter, 1975
  • Medical Center, 1974
  • The Rookies, 1973
  • Emergency!, 1972
  • Owen Marshall: Counselor at Law, 1972

Albümleri

  • Hairspray, 2007
  • The Collection, 2003
  • Let Her In: The Best of John Travolta, 1996
  • The Road to Freedom, 1986 
  • Two of a Kind, 1983
  • Travolta Fever, 1978
  • Grease, 1978
  • Can't Let You Go, 1977
  • John Travolta, 1976
  • Over Here!, 1975

Görev Aldığı Yapımlar

John Travolta Fotoğrafları

John Travolta İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları