Katheryn Winnick

Katheryn Winnick

Katheryn Winnick
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 17.12.1977

Doğum Yeri: Ontorio, Kanada

Kanadalı film ve televizyon oyuncusu.

Yaşamı ve kariyeri

Winnick 1977'de Ukraynalı bir ailenin çocuğu olarak Etobicoke Ontorio'da doğdu. Akıcı bir biçimde Ukraynaca konuşabilmektedir.

Paramount Picture'un Failure to Launch (Düş Yakamızdan) (Matthew McConaughey ile) ve New Line Films'in Eğleniş (Amusement) filmleri dahil olmak üzere birçok yapım şirketi ile çalıştı.

İlk önemli deneyimlerinden biri Nietzsche Ağladığında adlı filmde canlandırdığı Salome karakteri oldu. 2012'de, Jonathan Sobel tarafından yönetilen ve bir hırsızlık komedisinin canlandırıldığı The Black Marks (Siyah İşaretleri) adlı filmde Kurt Russell'in rol arkadaşı oldu. Ayrıca bu filmde Jay Baruchel ve Matt Dillon gibi yıldızlar da yer aldı. Winnick filmde Kurt Russell'in sevgili olan Ukraynalı bir gösteri kızını canlandırdı.

2011 güzünde, Winnick; Roman Coppola'nın yazıp yönettiği, ayrıca Bill Murray, Charlie Sheen, Jason Schwartzman ve Patricia Arquette'nin de yer aldığı A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III adlı yapımda başrol oynadı. Bu filmde Winnick, Charlie Sheen karakterinin eski sevgilisini canlandırdı.

Bunun yanında Winnick 2011 yılında, bir casusun dramını anlatan Nikita (TV series) adlı yapımda konuk oyuncu olarak, Kelly karakterini üstlendi. Bu filmde Türkiye'de bulunan yüksek korumalı bir cezaevinden kaçan bir firarinin eski ortağıyla maceraları anlatılıyordu.

Winnick, Paul Giamatti ile rol arkadaşlığı yaptığı dramatik komedi filmi Cold Souls, Sundance Film Festivali'nin 2009'daki en iyi filmi seçildi. Bu film ayrıca Oscar ödüllü Rob Legato'nun yönetmenli denemesi oldu.

Winnick tekvando sporunda Kanada ikinciliğine sahiptir. Güncel olarak tekvandoda üçüncü dereceden siyah kuşak ve karatede ise ikinci dereceden siyah kuşak sahibidir. Ayrıca sanatçının özel güvenlik lisansı mevcuttur.

Filmografi

2017 Geostorm
2017 The Dark Tower
2016 Stripped (Kısa Film)
2013 The Art of the Steal
2012 Children of the Air (Kısa Film)
2012 Stand Up Guys
2012 A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III
2011 Bat $#*! Crazy
2010 Tranced
2010 Night and Day (Kısa Film)
2010 Radio Free Albemuth
2010 Choose
2010 Killers
2010 Love & Other Drugs
2009 Cold Souls
2008 Amusement
2007 When Nietzsche Wept
2006 Cloud 9
2006 Kiss Me Again
2006 Failure to Launch
2005 Hellraiser: Hellworld
2004 50 First Dates
2004 Satan's Little Helper
2004 Going the Distance
2004 Our Time is Up (Kısa Film)
2003 What Alice Found
2002 Smoking Herb
2002 The It Factor
2002 Fabled
2002 Daddy's Little Girl (Kısa Film)
2002 Two Weeks Notice
2001 Biohazardous

Televizyon

2015 Person of Interest
2013 Vikings
2012 Transporter: The Series
2011 The Glades
2011 Nikita
2010 The Gates
2010 Bones
2009 CSI: Crime Scene Investigation
2008 Law & Order
2008 Law & Order: Criminal Intent
2007 House
2007 Tipping Point (TV Filmi)
2007 Law Dogs (TV Filmi)
2006 Criminal Minds
2006 13 Graves (TV Filmi)
2005 CSI: NY
2005 Trump Unauthorized (TV Filmi)
2004 CSI: Miami
2004 1-800-Missing
2003 Oz
2003 Wild Card
2003 10-8: Officers on Duty
2002 Tracker
2002 Law & Order: Criminal Intent
2001 Screech Owls
2000 Relic Hunter
1999 PSI Factor: Chronicles of the Paranormal
1999 Student Bodies

Görev Aldığı Yapımlar

Katheryn Winnick Fotoğrafları

Katheryn Winnick İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler