Kevin Costner

Kevin Costner

Kevin Costner
Oyuncu, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 18.01.1955

Doğum Yeri: Lynwood, ABD


Kevin Costner (d.18 Ocak 1955) , Amerikalı sinema oyuncusu ve yönetmen.[1] Genellikle kendi filmlerini yönetmiştir. Aldığı Oscar, BAFTA ve Altın Küre ödüllerinin yanı sıra oyunculuğuyla 6 kez Razzie ödülüne layık görülmüştür. Fanatik bir Arsenal taraftarıdır. Sinemanın yanı sıra aynı zamanda Modern West adlı bir rock grubunda da vokalistlik yapmaktadır.

Filmografisi

 
2000'ler

  • Thirteen Days, (aktör, yapımcı), 2000
  • 3000 Miles to Graceland, 2001
  • Dragonfly, 2002
  • Open Range, (aktör, yönetmen, yapımcı), 2003
  • The Upside of Anger, 2005
  • Rumor Has It, 2005
  • The Guardian, 2006
  • Mr. Brooks, 2007
  • Swing-Vote, 2008
  • The New Daughter, 2009

1990'lar
  • Revenge, (aktör ve yapımcı), 1990 
  • Dances with Wolves,(aktör, yapımcı ve yönetmen), 1990
  • Madonna: Truth or Dare, 1991
  • Robin Hood: Prince of Thieves, (aktör, yapımcı), 1991 
  • JFK, 1991
  • Oliver Stone, (dokümenter), 1992 
  • Beyond 'JFK': The Question of Conspiracy, (dokümenter), 1992
  • The Bodyguard, (aktör, yapımcı), 1992  
  • Amazing Stories: Book One, bölüm: The Mission, 1992
  • A Perfect World,1993
  • A Century of Cinema, dokümenter, 1994
  • Wyatt Earp, (aktör, yapımcı), 1994
  • The War, 1994
  • Waterworld,(aktör, yapımcı, yönetmen), 1995
  • Tin Cup, 1996
  • Sean Connery, An Intimate Portrait, (dokümenter), 1997 
  • The Postman, (yönetmen, yapımcı, aktör), 1997
  • Message in a Bottle, (aktör, yapımcı), 1999
  • For Love of the Game, 1999
  • Play It to the Bone,(Cameo), 1999

1980'ler
  • Stacy's Knights, 1982
  • Chasing Dreams, 1982
  • Night Shift, 1982
  • Frances, 1982
  • Table for Five, 1983
  • The Big Chill, 1983
  • Testament, 1983
  • The Gunrunner, 1984
  • Fandango, 1985
  • Silverado, 1985
  • American Flyers, 1985
  • Sizzle Beach, U.S.A., 1986
  • Shadows Run Black, 1986
  • The Untouchables, 1987
  • No Way Out, 1987
  • Bull Durham, 1988
  • Field of Dreams, 1989

 
Bafta Ödülleri
  • NATO/ShoWest, Yarının Yıldızı, 1987

Akademi Ödülleri
  • Oskar, En iyi yönetmen,görüntü: Dances with Wolves, 1990

Altın Küre Ödülleri
  • Golden Globe, En iyi yönetmen, Dances with Wolves, 1990

Screen Actors Guild Awards
  • Directors Guild, En iyi yönetmen, Dances with Wolves, 1990
  • National Board of Review, En iyi görüntü,yönetmen Dances with Wolves, 1990

Görev Aldığı Yapımlar

Kevin Costner Fotoğrafları

Kevin Costner İle İlgili Haberler