Kristen Stewart

Kristen Stewart

Kristen Stewart
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.4.1990

Doğum Yeri: Kalifornia, ABD

Amerikalı televizyon ve sinema aktrisi. Tama dı Kristen Jaymes Stewart'tur.

Alacakaranlık filmindeki 'Bella Swan' karakteri ile ünlenmiştir. Oyuncu 2015 yılında Clouds of Sils Maria filmindeki perfosmansı ile César Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır. Kristen Stewart César Ödülleri'ni kazanan ilk Amerikalı kadın oyuncu olarak tarihe geçmiştir. Aynı zamanda 2012 ve 2014 tarihlerinde dünyada en iyi giyinen kadın oyuncu seçilmiştir.

İlk yılları

Los Angeles, Kaliforniya'da doğmuş ve büyümüştür. Cameron (öz), Taylor (üvey) ve Dana (üvey) adlı erkek kardeşleri vardır. Babası FOX TV'de yapımcıdır. Annesi aslında Queensland, Avustralya'da Maroochydore'dan bir yazı denetimcisidir. Yedinci sınıfa kadar okula gitmiş ve sonra eğitimine mektuplarla devam etmiştir. 2009 yılında liseden mezun olmuştur. 2010 yılında ailesinin yanından taşınarak Los Angeles'a yerleşmiştir. Günümüzde de, Los Angeles ve Londra'da evi bulunmaktadır.

Kariyeri

Stewart'ın oyunculuk kariyeri sekiz yaşının sonunda, bir ajans ilk okulunun yılbaşı kutlamasındayken performansını gördükten sonra başlamıştır. Stewart'ın ilk rolü Disney Kanalı TV prodüksiyonu The Thirteenth Year'da oldukça kısa bir roldü ve Stewart konuşmuyordu. Sonra The Flintstones in Viva Rock Vegas adlı filmde küçük bir rolde gözüktü. Daha sonra The Safety of Objects adlı bağımsız filmde bekar, sorunlu bir annenin erkeksi kızını oynadı. Stewart Hollywood filmi Panik Odası'nda başrol aldı ve filmde Jodie Foster'ın şeker hastası kızı rolü ile sinema dünyasına adımını attı. Film genellikle olumlu eleştiriler aldı ve Stewart performansından dolayı pozitif bir ilgi topladı. Bu filmdeki başarısından sonra Cold Creek Manor isimli diğer bir gerilim filminde rol aldı. Bu film gişede istenen başarıyı yakalayamamıştır. Bir sonraki filmi ise Max Thieriot ve Corbin Bleu'nun da yer aldığı çocuk aksiyon ve komedisi olan Catch That Kid olmuştur. Stewart, Lila rolüyle Undertow adlı bir gerilim filminde de rol almıştır. Tarih olarak, Stewart'ın en övgü aldığı rol, Laurie Halse Anderson'ın romanından uyarlanan televizyon filmi 'Konuş Benimle'dir. Stewart (film çekilirken 13 yaşındaydı), zorla tecavüz edildikten sonra bütün sözlü iletişimlerini kesen ve çalkantılı bir duygusallıkla boğuşan lise birinci sınıf öğrencisi Melinda Sordino'yu oynadı. Stewart sadece birkaç konuşma çizgilerine sahip karakterleri oynaması konusunda da büyük bir övgü aldı ama film boyunca aklındaki koyu fikirlerine devam etti.

Yönetmen Olarak

2014 'Take Me To The South'
2017 Come Swim (Kısa Film)

Filmografi

2018 Underwater
2017 Lizzie
2016 Certain Women
2016 Café Society
2016 Personal Shopper
2016 Billy Lynn's Long Halftime Walk
2015 Anesthesia
2015 American Ultra
2015 Equals
2014 Camp X-Ray
2014 Clouds of Sils Maria
2014 Still Alice
2012 Snow White & The Huntsman
2012 On the Road
2012 The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2
2012 K-11 (Seslendirme)
2011 The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1
2010 The Yellow Handkerchief
2010 The Runaways
2010 The Twilight Saga: Eclipse
2010 Welcome to the Rileys
2009 Adventureland
2009 The Twilight Saga: New Moon
2008 Jumper
2008 What Just Happened
2008 Twilight
2007 The Messengers
2007 In the Land of Women
2007 The Cake Eaters
2007 Into the Wild
2007 Cutlass (Kısa Film)
2005 Fierce People
2005 Zathura
2004 Catch That Kid
2004 Speak
2004 Undertow
2003 Cold Creek Manor
2002 Panic Room
2001 The Safety of Objects
2000 The Flintstones in Viva Rock Vegas

Televizyon

1999 The Thirteenth Year (TV Filmi)
2008 The Sarah Silverman Program
2017 Saturday Night Live

Ödülleri

2015 César Ödülleri - En Iyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Clouds of Sils Maria
2013 Kids Choice Ödülleri,USA - En İyi Kadın Oyuncu, The Twilight Saga: Breaking Dawn-2
2013 Kids Choice Ödülleri,USA - En İyi Kadın Buttkicker, Pamuk Prenses ve Avcı
2013 Altın Ahududu Ödülleri - En Kötü Kadın Oyuncu, The Twilight Saga: Breaking Dawn-2
2013 Empire Cinema Alternative Movie Ödülleri - En İyi Öpüşme (Robert Pattinson ile), The Twilight Saga: Breaking Dawn-2
2013 Empire Cinema Alternative Movie Ödülleri - En İyi Ekran Çifti (Robert Pattinson ile), The Twilight Saga: Breaking Dawn-2
2013 1st Annual Fonie Ödülleri - En Aşırı Rol Uyumu, The Twilight Saga: Breaking Dawn-2 and On the Road
2013 Teen Choice Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu-Fantezi, The Twilight Saga: Breaking Dawn-2
2013 Teen Choice Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu-Romantik, The Twilight Saga: Breaking Dawn-2
2013 Teen Choice Ödülleri - En İyi Öpüşme (Robert Pattinson ile), The Twilight Saga: Breaking Dawn-2
2013 Virgin Media Ödülleri - Seksi Aktris, The Twilight Saga: Breaking Dawn-2
2012 MTV Film Ödülleri - En İyi Öpüşme (Robert Pattinson ile), The Twilight Saga: Breaking Dawn-1
2012 Teen Choice Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu-Romantik, The Twilight Saga: Breaking Dawn-1
2012 Teen Choice Ödülleri - En İyi Yaz Filmi Kadın Oyuncusu, Pamuk Prenses ve Avcı
2012 Kids Choice Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, The Twilight Saga: Breaking Dawn-1
2011 Milan Uluslararası Film Festivali Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Welcome to the Rileys
2011 MTV Film Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, The Twilight Saga: Eclipse
2011 MTV Film Ödülleri - En İyi Öpüşme - (Robert Pattinson ile), The Twilight Saga: Eclipse
2011 People Choice Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, The Twilight Saga: Eclipse
2011 People Choice Ödülleri - Favori Ekran Takımı (R.Pattinson ve T.Lautner ile), The Twilight Saga: Eclipse
2010 BAFTA Ödülleri - En İyi Yükselen Yıldız, 
2010 MTV Film Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, The Twilight Saga: New Moon
2010 MTV Film Ödülleri - En İyi Öpüşme (Robert Pattinson ile), The Twilight Saga: New Moon
2010 Teen Choice Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu-Fantezi, The Twilight Saga: New Moon
2010 Teen Choice Ödülleri - En İyi Yaz Filmi Kadın Oyuncusu, The Twilight Saga: Eclipse
2010 Teen Choice Ödülleri - En İyi Öpüşme (Robert Pattinson ile), The Twilight Saga: New Moon
2010 Teen Choice Ödülleri - En İyi Öpüşme (Robert Pattinson ile), The Twilight Saga: New Moon
2010 People Choice Ödülleri - Favori Ekran Takımı (R.Pattinson ve T.Lautner ile), Twilight
2010 Scream Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu-Fantezi, The Twilight Saga: Eclipse
2010 Kids Choice Ödülleri, ABD - En İyi Sevimli Çift (Taylor Lautner), The Twilight Saga: New Moon
2010 Kids Choice Ödülleri, Avustralya - En İyi Sevimli Çift (Robert Pattinson ile), The Twilight Saga: New Moon
2010 Brazilian Kids' Choice Ödülleri - Yılın Çifti (Robert Pattinson ile), 
2009 MTV Film Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Twilight
2009 MTV Film Ödülleri - En İyi Öpüşme (Robert Pattinson ile), Twilight
2009 Teen Choice Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu-Drama, Twilight
2009 Teen Choice Ödülleri - En İyi Öpüşme (Robert Pattinson ile), Twilight
2009 Scream Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu-Fantezi, Twilight
2008 Genç Artist Ödülleri - Gösterime Girecek En İyi Film – Genç Yardımcı Bayan Oyuncu, Into the Wild
2008 Bravo Otto Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Twilight

Görev Aldığı Yapımlar

Kristen Stewart Fotoğrafları

Kristen Stewart İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları