Kurt Russell

Kurt Russell

Kurt Russell
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.03.1951

Doğum Yeri: Springfield, ABD

Kurt Vogel Russell (d. 17 Mart 1951, Springfield, Massachusetts), ABD'li sinema oyuncusudur.

1983 senesinden bu yana ünlü aktris Goldie Hawn ile beraber olan aktörün rol aldığı ünlü filmler arasında, Tango ve Cash, Yıldız Geçidi, Asker, Küçük Çin'de Büyük Bela, Poseidon'dan Kaçış ve Vanilla Sky sayılabilir.

Filmografi


Yıl   Film   Rolü   Diğer notlar
1963   It Happened at the World's Fair   Boy who kicks Mike   Adı geçmiyor
1964   Guns of Diablo   Jamie McPheeters  
1966   Follow Me, Boys!   Whitey  
1968   The One and Only, Genuine, Original Family Band   Sidney Bower  
The Horse in the Gray Flannel Suit   Ronnie Gardner  
1969   Guns in the Heather   Rich  
The Computer Wore Tennis Shoes   Dexter Riley  
1971   The Barefoot Executive   Steven Post  
Fools' Parade   Johnny Jesus  
1972   Now You See Him, Now You Don't   Dexter Riley  
1973   Charley and the Angel   Ray Ferris  
Superdad   Bart  
1975   The Strongest Man in the World   Dexter Riley  
The Deadly Tower   Charles Whitman   TV filmi
1979   Elvis   Elvis Presley   Adaylık - Emmy Ödülü
1980   Used Cars   Rudolph 'Rudy' Russo  
1981   Escape from New York   Snake Plissken  
Tilki ve Avcı Köpeği   Copper   seslendirme
1982   Şey   R.J. MacReady  
1983   Silkwood   Drew Stephens   Adaylık - Altın Küre Ödülü
1984   Swing Shift   Mike 'Lucky' Lockhart  
1985   The Mean Season   Malcolm Anderson  
1986   Big Trouble in Little China   Jack Burton  
The Best of Times   Reno Hightower  
1987   Overboard   Dean Proffitt  
1988   Tequila Sunrise   Det. Lt. Nicholas 'Nick' Frescia  
1989   Winter People   Wayland Jackson  
Tango & Cash   Gabriel 'Gabe' Cash  
1991   Alev Kapanı   Stephen 'Bull' McCaffrey / Dennis McCaffrey  
1992   Unlawful Entry   Michael Carr  
Captain Ron   Captain Ron  
1993   Tombstone   Wyatt Earp  
1994   Yıldız Geçidi   Albay Jonathan 'Jack' O'Neil  
Forrest Gump   Elvis'in sesi   Adı geçmiyor
1996   Executive Decision   Dr. Phil David Grant  
Escape from LA   Snake Plissken   aynı zamanda yardımcı senarist
1997   Breakdown   Jeffrey 'Jeff' Taylor  
1998   Asker   Todd  
2001   3000 Miles To Graceland   Michael Zane  
Vanilla Sky   McCabe  
2002   Interstate 60   Yzb. Ives  
2003   Dark Blue   Eldon Perry  
2004   Miracle   Herb Brooks  
2005   Sky High   Steve Stronghold / The Commander  
Dreamer   Ben Crane  
2006   Poseidon   Robert Ramsey  
2007   Grindhouse   Dublör Mike   'Death Proof' bölümünde
Ölüm Geçirmez   Dublör Mike McKay  
2007   Cutlass   Dad  
2008   The Lost Eagles   John Holloway

Görev Aldığı Yapımlar

Kurt Russell Fotoğrafları

Kurt Russell İle İlgili Haberler