Kurt Russell

Kurt Russell

Kurt Russell
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.03.1951

Doğum Yeri: Springfield, ABD

Kurt Vogel Russell (d. 17 Mart 1951, Springfield, Massachusetts), ABD'li sinema oyuncusudur.

1983 senesinden bu yana ünlü aktris Goldie Hawn ile beraber olan aktörün rol aldığı ünlü filmler arasında, Tango ve Cash, Yıldız Geçidi, Asker, Küçük Çin'de Büyük Bela, Poseidon'dan Kaçış ve Vanilla Sky sayılabilir.

Filmografi


Yıl     Film     Rolü     Diğer notlar
1963     It Happened at the World's Fair     Boy who kicks Mike     Adı geçmiyor
1964     Guns of Diablo     Jamie McPheeters    
1966     Follow Me, Boys!     Whitey    
1968     The One and Only, Genuine, Original Family Band     Sidney Bower    
The Horse in the Gray Flannel Suit     Ronnie Gardner    
1969     Guns in the Heather     Rich    
The Computer Wore Tennis Shoes     Dexter Riley    
1971     The Barefoot Executive     Steven Post    
Fools' Parade     Johnny Jesus    
1972     Now You See Him, Now You Don't     Dexter Riley    
1973     Charley and the Angel     Ray Ferris    
Superdad     Bart    
1975     The Strongest Man in the World     Dexter Riley    
The Deadly Tower     Charles Whitman     TV filmi
1979     Elvis     Elvis Presley     Adaylık - Emmy Ödülü
1980     Used Cars     Rudolph 'Rudy' Russo    
1981     Escape from New York     Snake Plissken    
Tilki ve Avcı Köpeği     Copper     seslendirme
1982     Şey     R.J. MacReady    
1983     Silkwood     Drew Stephens     Adaylık - Altın Küre Ödülü
1984     Swing Shift     Mike 'Lucky' Lockhart    
1985     The Mean Season     Malcolm Anderson    
1986     Big Trouble in Little China     Jack Burton    
The Best of Times     Reno Hightower    
1987     Overboard     Dean Proffitt    
1988     Tequila Sunrise     Det. Lt. Nicholas 'Nick' Frescia    
1989     Winter People     Wayland Jackson    
Tango & Cash     Gabriel 'Gabe' Cash    
1991     Alev Kapanı     Stephen 'Bull' McCaffrey / Dennis McCaffrey    
1992     Unlawful Entry     Michael Carr    
Captain Ron     Captain Ron    
1993     Tombstone     Wyatt Earp    
1994     Yıldız Geçidi     Albay Jonathan 'Jack' O'Neil    
Forrest Gump     Elvis'in sesi     Adı geçmiyor
1996     Executive Decision     Dr. Phil David Grant    
Escape from LA     Snake Plissken     aynı zamanda yardımcı senarist
1997     Breakdown     Jeffrey 'Jeff' Taylor    
1998     Asker     Todd    
2001     3000 Miles To Graceland     Michael Zane    
Vanilla Sky     McCabe    
2002     Interstate 60     Yzb. Ives    
2003     Dark Blue     Eldon Perry    
2004     Miracle     Herb Brooks    
2005     Sky High     Steve Stronghold / The Commander    
Dreamer     Ben Crane    
2006     Poseidon     Robert Ramsey    
2007     Grindhouse     Dublör Mike     'Death Proof' bölümünde
Ölüm Geçirmez     Dublör Mike McKay    
2007     Cutlass     Dad    
2008     The Lost Eagles     John Holloway

Görev Aldığı Yapımlar

Kurt Russell Fotoğrafları

Kurt Russell İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları