Lale Mansur

Lale Mansur

Lale Mansur
Oyuncu

Doğum Tarihi: 01.01.1956

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Sanat yaşamına İstanbul devlet Opera ve Balesi’nde başlayan Mansur, burada baş balerin olarak uzun yıllar görev yaptı. Oyunculuğa 1992 yılında BBC Televizyonu tarafından çekilen ve yazar Yaşar Kemal’in yaşamını konu alan, yönetmenliğini James Runcie’nin üstlendiği belgesel yapım ‘Childhood’ ile başlamış, Los Angeles’da Eric Morris Actors Workshop’ta oyunculuk, İstanbul’da diksiyon eğitimi almıştır.
1992’de ilk uzun metrajlı filmi Atıf Yılmaz’ın yönettiği ‘Düş Gezginleri’ ile Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında Altın Portakal kazanan Mansur, 1993’de Ersin Pertan’ın ‘Tersine Dünya’, Şerif Gören’in ‘Amerikalı’, 1995’de Ömer Kavur’un ‘Buluşma’, ‘Cemile’, 1997’de Atıf Yılmaz’ın ‘Nihavend Mucize’ adlı filmlerinde rol almıştır. Kanal D'de yayınlanan ‘Kavak Yelleri’ dizisinin yeni bölümlerinde oyuncu olarak yer almıştır.

Filmografisi:
1988 Umut Yarına Kaldı
1992 Düş Gezginleri
1993 Tersine Dünya
Amerikalı
Yorgun Savaşçı
1994 Artist Palas
1995 Cemile Ve Umudun Masalı
Aşk Üzerine Söylenmemiş Her şey
1997 Nihavend Mucize
1998 Mavi Düşler
1999 Çatısız Kadınlar
2000 Şaşı Felek Çıkmazı
Samyeli
2001 O da Beni Seviyor Saliha
Nasıl Evde Kaldım Melsa
2002 Karşılaşma Aslı
2003 Peki Olur Şekerim
2004 Gece Yürüyüşü
Simbiyotik
2005 Düşler ve Gerçekler
2006 Hatırla Sevgili
Esir Kalpler
2007 Mutluluk
2009 Dinle Neyden
Başka Dilde Aşk
Ezber (Kısa Film)
2010 Ümitler Kırılınca
Misafir
Kavak Yelleri
2013 Beni Böyle Sev

Rol aldığı bazı tiyatro oyunları:
Antiloplart
Olağan Mucizeler
Oleanna

Ödülleri:
15. Ankara Film Festivali, 'Karşılaşma' En İyi Kadın Oyuncu ödülü
29. Antalya Film Şenliği, 'Düş Gezginleri' 1992 En İyi Kadın Oyuncu ödülü
7. Sadri Alışık Ödülleri, 'O da Beni Seviyor' 2002 En İyi Kadın Oyuncu ödülü

Görev Aldığı Yapımlar

Lale Mansur Fotoğrafları

Lale Mansur İle İlgili Haberler