Lars von Trier

Lars von Trier

Lars von Trier
Görüntü Yönetmeni, Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 30.04.1956

Doğum Yeri: Kopenhag, Danimarka

1995 yılında kurucularından olduğu Dogma 95 hareketiyle tanınan yönetmenin önemli filmlerinden bazıları; 'Dancer in the Dark'(2000) ve 'Dogville'(2003).
Nudist Yahudi bir ailenin çocuğu olarak gelişiminde 'duygular, inanç ve zevk' gibi özelliklere pek yer verilmeyen Trier, sonradan kendi yaptığı açıklamalara göre; genç yaşında, sinemayı, birçok şeyi öğrenmek üzere dış dünyaya açılan bir kapı olarak gördü. Kendisine hediye edilen 'Süper 8' kamera ile 11 yaşında kendi filmlerini çekmeye başladı ve lise öğrenimi boyunca bağımsız film kariyerine devam etti.

Filmografisi
 
2000'ler
  • Melancholia, 2011
  • Antichrist, 2009
  • Direktøren for det hele (The Boss of It All), 2006
  • Manderlay, 2006
  • Dogville: The Pilot, 2003 
  • De fem benspænd (The Five Obstructions), 2003 
  • Dogville, 2003 
  • Dancer in the Dark, 2000
1990'lar
  • Idioterne (The Idiots), 1998
  • Breaking the Waves, 1996
  • Europa, 1991 
1980'ler
  • Medea, 1988
  • Epidemic, 1987 
  • Forbrydelsens element (The Element of Crime), 1984
  • Befrielsesbilleder (Image of Relief), 1982 
  • Den sidste detalje (The Last Detail), 1981
  • Nocturne, 1980
1970'ler
  • Menthe - la bienheureuse, 1979
  • Orchidégartneren (The Orchid Gardener), 1977
  • En blomst (A Flower), 1971 
  • Hvorfor flygte fra det du ved du ikke kan flygte fra? Fordi du er en kujon (Why Try to Escape from Which You Know You Can't Escape from? Because You Are a Coward), 1970
 1960'lar
  • Et skakspil (A Chess Game), 1969 
  • En røvsyg oplevelse (A Dead Boring Experience), 1969
  • Nat, skat (Good Night, Dear), 1968
  • Turen til Squashland (The Trip to Squash Land), 1967

Görev Aldığı Yapımlar

Lars von Trier Fotoğrafları

Lars von Trier İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları