Marion Cotillard

Marion Cotillard

Marion Cotillard
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 30.9.1975

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Fransız aktris, şarkıcı ve söz yazarı. Sanatçı Edith Piaf'ın hayatını anlatan, 2007 yılı yapımı La Môme filmi ile tanınır. Bu film ile En İyi Kadın Oyuncu - Müzikal veya Komedi dalında Altın Küre, BAFTA, César ve en iyi kadın oyuncu dalında Oscar ödülü kazanmıştır.

Hayatı

2009 yılında vizyona giren Halk Düşmanları filminde Christian Bale ve Johnny Depp ile birlikte rol almıştır. Yine aynı yıl vizyona giren Nine filminde Kate Hudson, Nicole Kidman, Penelope Cruz, Fergie, Sophia Loren ve Daniel Day-Lewis gibi oyuncularla birlikte rol almıştır. 2010 yılında yönetmen Christopher Nolan'ın Başlangıç filminde Leonardo DiCaprio ile kameralar karşısına geçmiştir. Oyuncunun Marcel Canet isimli bir oğlu vardır.

Filmografi

2017 Rock'n Roll
2017 İsmail'in Hayaletleri
2016 Alt Tarafı Dünyanın Sonu
2016 Aşk Mektupları
2016 Müttefik
2016 Assassin's Creed
2015 A Rigged World (Seslendirme)
2015 Küçük Prens (Seslendirme)
2015 Macbeth
2015 Minyonlar (Seslendirme)
2015 Unity (Belgesel – Anlatıcı)
2015 April ve İnanılmaz Dünya (Seslendirme)
2014 Terre des Ours (Belgesel – Anlatıcı)
2014 İki Gün, Bir Gece
2014 Unity (Belgesel – Anlatıcı)
2013 The Immigrant
2013 Kanlı Eller
2013 Anchorman 2: The Legend Continues
2012 Pas ve Kemik
2012 Kara Şövalye Yükseliyor
2011 Lady Grey London (Kısa Film)
2011 Paris'te Gece Yarısı
2011 Contagion
2011 L.A.dy Dior (Kısa Film)
2010 Lady Rouge (Kısa Film)
2010 Lady Blue Shanghai (Kısa Film)
2010 Başlangıç
2010 Little White Lies
2009 Halk Düşmanları
2009 The Last Flight
2009 Nine
2009 OceanWorld 3D (Belgesel – Anlatıcı)
2008 Lady Noire Affair (Kısa Film)
2007 Kaldırım Serçesi
2006 You and Me
2006 Dikkenek
2006 Fair Play
2006 İyi Bir Yıl
2006 Neşeli Ayaklar (Seslendirme)
2005 Cavalcade
2005 Love Is in the Air
2005 Burnt Out
2005 The Black Box
2005 Edy
2004 Masumiyet
2004 Kayıp Nişanlı
2003 Taxi 3
2003 Jeux d'enfants
2003 Büyük Balık
2002 A Private Affair
2001 Lisa
2001 Une femme piégée
2001 Pretty Things
2001 Heureuse (Kısa Film)
2001 Boomer (Kısa Film)
2000 Taxi 2
2000 Quelques jours de trop (Kısa Film)
2000 Le marquis (Kısa Film)
1999 War in the Highlands
1999 Furia
1999 L'appel de la cave (Kısa Film)
1999 Blue Away to America
1998 Taxi
1998 Interdit de vieillir
1998 La surface de réparation (Kısa Film)
1997 Affaire classée (Kısa Film)
1997 La sentence (Kısa Film)
1996 Insalata Mista (Kısa Film)
1996 My Sex Life... or How I Got Into an Argument
1996 Chloé
1996 La Belle Verte
1996 La Mouette (Kısa Film)
1995 Snuff Movie (Kısa Film)
1994 L' Histoire du garçon qui voulait qu'on l'embrasse
1993 Intériorité (Kısa Film)

Tiyatro

2012 Joan of Arc at the Stake
2005 Jeanne d'Arc au bûcher
1997 Y'a des Nounours Dans les Placards

Müzik Klipleri

2014 Snapshot in LA
2013 The Next Day
2012 Lily's Body
2010 More Than Meets The Eyes
2010 Breathe In
2010 Take It All
2010 The Eyes of Mars
2009 Beds Are Burning
2004 Givin'Up
2004 No Reason To Cry Out Your Eyes
1990 Petite fille

Görev Aldığı Yapımlar

Marion Cotillard Fotoğrafları

Marion Cotillard İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler