Mehmet Özgür

Mehmet Özgür

Mehmet Özgür
Oyuncu

Doğum Tarihi: 30.08.1970

Doğum Yeri: Antalya

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

İstanbul Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Mehmet Özgür, sanat yaşamına, Antalya'da bir dil kursunda katıldığı tiyatro etkinliğiyle 1988 yılında başladı. Ertesi yıl Antalya Halkevi'nde tiyatro çalışmalarına başladı. Daha sonra 1993 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda görev alan sanatçı, ilk kez 2004 yılında kamera karşısına geçerek, bir tv dizisinde rol üstlendi.En son Takoz İrfan rolüyle oynadığı Suskunlar dizisinde büyük ün kazandı.

Çeşitli tv dizileri ve sinema filmlerinde oyunculuk yapan Özgür, ayrıca bazı tiyatro oyunlarında yönetmenlik de yapmıştır.

Filmografisi
Çalıkuşu, 2013, Seyfettin rolü
Muhteşem Yüzyıl, 2013, Lütfü paşa rolü
Bana Bir Soygun Yaz, 2012, 'Hacamat' rolü
Suskunlar, 2012, 'Takoz İrfan' rolü
Tepenin Ardı, 2012, 'Mehmet' rolü
Mevsim Çiçek Açtı, 2012
Hop Dedik: Deli Dumrul, 2011
Kollama, 2008, 2009, 2010, 'Necip Amir' rolü
IV. Osman, 2009
Kendi Okulumuza Doğru, 2008
Sözün Bittiği Yer, 2007, 'Turgut' rolü
Kelebek, 2007
Memleket Hikayeleri - Mican, 2006
Haylaz Babam, 2005, 'Kerem' rolü
Çözde Al Mustafa Ali, 2005, 'Mustafa Ali' rolü
Tarçın Konuştu, 2004, 'Kerem' rolü


Tiyatro
Kanlı Nigar
Nalınlar
Lozan
Köşe Kapmaca
Düğün ya da Davul
Cimri
Derya Gülü
Becerikli Kanguru
Aşk Grevi
Töre
Rumuz Goncagül
Sığıntılar
Vatan Kurtaran Şaban
Fehim Paşa Konağı

Kanlı Nigar
Nalınlar
Lozan
Köşe Kapmaca
Düğün ya da Davul
Cimri
Derya Gülü
Becerikli Kanguru
Aşk Grevi
Töre
Rumuz Goncagül
Sığıntılar
Vatan Kurtaran Şaban
Fehim Paşa Konağı

Yönetmen (tiyatro)
Sevdalı Bulut
Benim Güzel Pabuçlarım
Definename
Ali Ayşe’yi Seviyo
Boyacı
Ah Şu Gençler
Kadınlar Ih Derse

Görev Aldığı Yapımlar

Mehmet Özgür Fotoğrafları

Mehmet Özgür İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları