Melisa Sözen

Melisa Sözen

Melisa Sözen
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 06.07.1985

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Melisa Sözen, Türk sinemadizi ve tiyatro oyuncusu.

6 Temmuz 1985 tarihinde İstanbul'da doğan Sözen, Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Çeşitli tiyatro oyunları, film ve dizilerde görev aldı. 2008 yılının yaz sezonunda NTV'de 'Dünyayı Kurtaran Kadın' isimli, çevre hakkında bilinçlendirmeye dayalı bir televizyon programı sundu. 2009 yılındaCasus Kızlar Her Şey Nasıl Başladı? filminde Clover karakterini seslendirdi. 2011 yılında Reis adlı dizide yer aldı. Şu aralar ise Muhteşem Yüzyıl adlı dizideNora karakterini canlandırmaktadır.

Filmografi


  • Bana Şans Dile,  (2001) - (Tuba)
  • Okul,  (2003) - (Ceyda)
  • Kayıp Aşklar,  (2004) - (Nermin)
  • Çemberimde Gül Oya,  (2004) - (Feriha)
  • O Şimdi Mahkum,  (2004) - ( Aylin)
  • Cenneti Beklerken,  (2005) - (Leyla)
  • Deli Mavi / İşte Öyle Bir Şey,  (2005) - (Lara)
  • Eve Giden Yol 1914,  (2006) - (Safiye)
  • Azap Yolu,  (2006) - (Burcu)
  • Kabuslar Evi: Seni Beklerken,  (2006) - (Mukaddes-Ece)
  • Bıçak Sırtı,  (2007) - (Nisan)
  • Bir Bulut Olsam,  (2009) - (Narin Bulut)
  • Totally Spies: Casus Kızlar,  (2009) - (Clover Seslendirme)
  • Av Mevsimi,  (2010) - (Asiye)
  • Güneydoğu'dan Öyküler Önce Vatan,  (2010) - (Aylin Solmaz)
  • Reis,  (2011) - (Ayşe)
  • Muhteşem Yüzyıl,  (2012) - (Nora)
Ödüller

İsmail Dümbüllü Ödülleri- En iyi kadın tv dizisi oyuncusu – Bıçak Sırtı\2008
Şile Büyülü Fener Film Festivali- En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Bana Şans Dile\2001

Görev Aldığı Yapımlar

Melisa Sözen Fotoğrafları

Melisa Sözen İle İlgili Haberler