Meryl Streep

Meryl Streep

Meryl Streep
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 22.06.1949

Doğum Yeri: New Jersey, ABD


Film, televizyon ve tiyatro alanlarında çalışmış ABDli oyuncu. Modern zamanların en yetenekli ve saygıdeğer oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir.

Streep profesyonel kariyerine 1971 yılında The Playboy of Seville isimli oyun ile başladı. Ekranda ise ilk kez 1977 yapımı televizyon filmi The Deadliest Season ile göründü. Aynı yıl ilk kez bir sinema filminde, Julia isimli filmde yer aldı. Sonraki yıl yer aldığı The Deer Hunter (1978) ona ilk Oscar (Akademi Ödülü) adaylığını, bir sonraki yıl yer aldığı Kramer vs. Kramer (1979) ise ilk Akademi ödülünü kendisine getirdi. Streep bundan üç yıl sonra Sophie's Choice (1982) ile En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nü alacaktı.
Streep, 16 Akademi Ödülü adaylığı ve 25 Altın Küre adaylığı (yedisini kazandı) ile tarihte bu iki ödüle de en fazla aday gösterilen oyuncudur.

Çalışmaları ile ayrıca iki Emmy ödülü, iki Screen Actors Guild Awards, Cannes Film Festival ödülü, bir BAFTA ödülü, ve bir Tony Award adaylığı almıştır.

Filmografisi

2000'ler

  • Yapay Zeka (film) 2001
  • Adaptation 2001
  • The Hours 2002
  • Stuck on You 2003
  • The Manchurian Candidate 2004
  • Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events 2004
  • Prime 2005
  • A Prairie Home Companion 2006
  • The Music of Regret 2006
  • The Devil Wears Prada 2006
  • The Ant Bully 2006
  • Dark Matter 2007
  • Evening 2007
  • Rendition 2007
  • Lions for Lambs 2007
  • Mamma Mia! 2008
  • Doubt 2008
  • Julie & Julia 2009
  • Fantastic Mr. Fox 2009
  • It's Complicated 2009
1990'lar

  • Postcards from the Edge 1990
  • Defending Your Life 1991
  • Death Becomes Her 1992
  • The House of the Spirits 1993
  • The River Wild 1994
  • The Bridges of Madison County 1995
  • Before and After 1996
  • Marvin's Room 1996
  • Dancing at Lughnasa 1998
  • One True Thing 998
  • Chrysanthemum 1999
  • Music of the Heart 1999
1980'ler

  • The French Lieutenant's Woman 1981
  • Still of the Night 1982
  • Sophie's Choice 1982
  • Silkwood 1983
  • Falling in Love 1984
  • Plenty 1985
  • Out of Africa 1986
  • Heartburn 1986
  • Ironweed 1987
  • A Cry in the Dark 1988
  • She-Devil 1989
1970'ler

  • Julia 1977
  • The Deer Hunter 1978
  • Manhattan 1979     
  • The Seduction of Joe Tynan 1979     
  • Kramer vs. Kramer 1979

Görev Aldığı Yapımlar

Meryl Streep Fotoğrafları

Meryl Streep İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları