Metin Akpınar

Metin Akpınar

Metin Akpınar
Oyuncu

Doğum Tarihi: 01.01.1941

Doğum Yeri: Aksaray/İstanbul, Türkiye

Pertevniyal Lisesi'nde eğitim gördü. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu.İlk olarak 1964 yılında Ulvi Uraz tiyatrosunda 'Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım' profesyonel oyununa imza atan Akpınar, 1967 yılında Türkiye'nin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Kurulduğu andan itibaren kapanana kadar tiyatronun idari müdürlüğünü yaptı. Birçok filme de imza atan sanatçı, Zeki Alasya ile birlikte oynadığı toplumsal içerikli komedi filmleriyle tanındı.

 

Filmografisi

 

2000'ler

  • Eve Giden Yol 1914, 2006
  • Kısık Ateşte 15 Dakika, 2006
  • Amerikalılar Karadeniz'de 2, 2006
  • Döngel Karhanesi, 2005
  • Çat Kapı (Hüsnü), 2005
  • Eğreti Gelin, 2004
  • Lorkestra, 2002
  • Rus Gelin, 2002
  • Güler Misin Ağlar Mısın, 2000
  • Abuzer Kadayıf, 2000
  • Baykuşların Saltanatı, 2000

1990'lar

  • Güle Güle, 1999
  • Propaganda, 1999
  • Yerim Seni, 1998

1980'ler

  • Namus Düşmanı, 1986
  • Patron Duymasın, 1985
  • Yanlış Numara, 1985
  • Davetsiz Misafir, 1983
  • Dönme Dolap, 1983
  • Baş Belası, 1982
  • Şaka Yapma, 1981

1970'ler

  • Vay Başımıza Gelenler, 1979
  • Köşe Kapmaca, 1979
  • Petrol Kralları, 1978
  • Cafer'in Çilesi, 1978
  • Sivri Akıllılar, 1977
  • Aslan Bacanak, 1977
  • Hasip İle Nasip, 1976
  • Her Gönülde Bir Aslan Yatar, 1976
  • Nereye Bakıyor Bu Adamlar, 1976
  • Güler Misin Ağlar Mısın, 1975
  • Nereden Çıktı Bu Velet, 1975
  • Beş Milyoncuk Borç Verir Misin, 1975
  • Hasret, 1974
  • Mirasyediler, 1974
  • Mavi Boncuk, 1974
  • Köyden İndim Şehire, 1974
  • Salak Milyoner, 1974
  • Oh Olsun, 1973
  • Canım Kardeşim, 1973
  • Yalancı Yarim, 1973
  • Tatlı Dillim, 1972
  • Deliler, 1972

Dizileri

2000'ler

  • Papatyam, 2009
  • Çat Kapı, 2005

1990'lar

  •  Yerim Seni, 1998
  • Hastane, 1993

Oynadığı Tiyatro Oyunları

Ulvi Uraz Tiyatrosu

  • Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım

Devekuşu Kabare Tiyatrosu

  • Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
  • Vatan Kurtaran Şaban
  • Astronot Niyazi
  • Ha Bu Diyar
  • Haneler
  • Keşanlı Ali Destanı
  • Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
  • Aşk Olsun
  • Deliler
  • Geceler
  • Yasaklar
  • Beyoğlu Beyoğlu
  • Reklamlar
  • Dün Bugün

Görev Aldığı Yapımlar

Metin Akpınar Fotoğrafları

Metin Akpınar İle İlgili Haberler