Metin Akpınar

Metin Akpınar

Metin Akpınar
Oyuncu

Doğum Tarihi: 2.11.1941

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu. Pertevniyal Lisesi'nde eğitim gördü. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

İlk olarak 1964 yılında Ulvi Uraz tiyatrosunda 'Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım' profesyonel oyununa imza atan Akpınar, 1967 yılında Türkiye'nin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Kurulduğu andan itibaren kapanana kadar tiyatronun idari müdürlüğünü yaptı.

Birçok filme de imza atan sanatçı, Zeki Alasya ile birlikte oynadığı toplumsal içerikli komedi filmleriyle tanındı.

Filmografisi

2006 Eve Giden Yol 1914
2006 Kısık Ateşte 15 Dakika
2006 Amerikalılar Karadeniz'de-2
2005 Döngel Karhanesi
2005 Çat Kapı (Hüsnü)
2004 Eğreti Gelin
2002 Lorkestra
2002 Rus Gelin
2000 Güler misin, Ağlar mısın?
2000 Abuzer Kadayıf
2000 Baykuşların Saltanatı
1999 Güle Güle
1999 Propaganda
1998 Yerim Seni
1992 Biz Bize Benzeriz
1986 Namus Düşmanı
1985 Patron Duymasın
1985 Yanlış Numara
1983 Davetsiz Misafir
1983 Dönme Dolap
1982 Baş Belası
1981 Şaka Yapma
1979 Vay Başımıza Gelenler
1979 Köşe Kapmaca
1978 Petrol Kralları
1978 Cafer'in Çilesi
1977 Sivri Akıllılar
1977 Aslan Bacanak
1976 Hasip ile Nasip
1976 Her Gönülde Bir Aslan Yatar
1976 Nereye Bakıyor Bu Adamlar
1975 Güler misin, Ağlar mısın?
1975 Nereden Çıktı Bu Velet
1975 Beş Milyoncuk Borç Verir misin
1974 Hasret
1974 Mirasyediler
1974 Mavi Boncuk
1974 Köyden İndim Şehire
1974 Salak Milyoner
1973 Oh Olsun
1973 Canım Kardeşim
1973 Yalancı Yarim
1972 Tatlı Dillim
1972 Deliler

Televizyon

2016 Aşk Laftan Anlamaz
2012 Aşkın Halleri
2009 Papatyam
2005 Çat Kapı
1998 Yerim Seni
1993 Hastane

Oynadığı Tiyatro Oyunları

Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
Vatan Kurtaran Şaban
Astronot Niyazi
Ha Bu Diyar
Haneler
Keşanlı Ali Destanı
Aşk Olsun
Deliler
Geceler
Yasaklar
Beyoğlu Beyoğlu
Reklamlar
Dün Bugün

Görev Aldığı Yapımlar

Metin Akpınar Fotoğrafları

Metin Akpınar İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler