Metin Çekmez

Metin Çekmez

Metin Çekmez
Oyuncu

Doğum Tarihi: 26.07.1945

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Özel Gazetecilik mezunu olan sanatçı, 1962 yılında Hamlet oyunu ile tiyatroyla tanıştı. Usta çırak ilişkisi içinde bir 'alaylı' olarak gelişimini sürdürdü. 1970 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda kadroya girdi. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol alıyor.

Kendisi gibi tiyatrocu olan Dinçer Çekmez'in kardeşidir.



Filmografisi

2000'ler

  • Adını Feriha Koydum, 2011
  • Binbir Gece, 2006
  • Kuşdili, 2006
  • Köpek ,2005
  • Yürek Çığlığı, 2004
  • Zümrüt, 2004
  • Baba, 2003
  • Komser Şekspir, 2000
1990'lar
  • Güvercin, 1999
  • Kurtuluş, 1996
  • İz, 1994
  • Zirvedekiler, 1993
  • Süper Baba, 1993
  • Gölge Oyunu, 1992
  • Siyabend-ü Xece, 1991
1980'ler
  • Sis, 1987
  • Kurtar Beni, 1987
  • Kurbağalar, 1985
  • Atla Gel Şaban, 1984
  • Namuslu, 1984
  • Firar, 1984
1970'ler
  • Boşver Arkadaş, 1974
  • Yalancı Yarim, 1973
  • Tatlı Dillim, 1972
Rol Aldığı Tiyatro Oyunları
  • Eskici Dükkanı, 2007
  • Kanlı Nigar, 2003
  • Kuş Opearsyonu, 2002
  • Sabaha Az Kala, 2001
  • Önce İnsan, 2000
  • Koca Sinan, 1998
  • Theope, 1990
  • Ağrı Dağı Efsanesi, 1989
  • Tatar Ramazan, 1975
  • Kurt (1965) Yön: Ergün Köknar
Yönettiği Tiyatro Oyunları
  • Utanç Dünyası

Görev Aldığı Yapımlar

Metin Çekmez Fotoğrafları