Necla Nazır

Necla Nazır

Necla Nazır
Oyuncu

Doğum Tarihi: 01.01.1956

Doğum Yeri: İskeçe, Yunanistan

Türk sinema sanatçısı.

16 yaşındayken “sinema güzeli” olarak tanındı. Ardından Yeşilçam’ın güzel ve masum yüzlerinden biri haline geldi. Bir fabrikada işçi olarak çalışırken bir anda meşhur oldu. Ferdi Tayfur ile evlendi. Karı koca birçok filmini beraber oynadılar.

Filmografi

2000'ler

  • Hakkını Helal Et, 2008 - TV dizisi
  • Sevgi Ana, 2002 - TV dizisi

1990'lar

  • Kıvılcım, 1993

1980'ler

  • Önce Kuşlar Öttü, 1989
  • O Bir Melekti, 1987
  • Hayat Oyunu(Meral), 1987
  • Yarın Artık Bugündür, 1987 - TV dizisi
  • Sevgili Bebeklerim, 1987
  • Sen Ağlama, 1987
  • Merdoğlu Ömer Bey, 1986
  • İçimde Bir His Var, 1986
  • Yıkılmışım Ben, 1986
  • Gün Doğmadan, 1986
  • Affet Allahım, 1986
  • Herşeyim Sensin, 1985
  • Birkaç Güzel Gün İçin, 1984
  • Ölmez Ağacı, 1984
  • Çarıklı Milyoner, 1983
  • Ve Recep ve Zehra ve Ayşe, 1983
  • Çocuklar Çiçektir, 1983
  • Bir Yudum Mutluluk, 1982
  • Bir Damla Ateş, 1981
  • Olmaz Olsun, 1981
  • Ben Topraktan Bir Canım, 1980
  • Adak, 1980
  • Durdurun Dünyayı, 1980

1970'ler

  • Yoksul, 1979
  • Fadile, 1979
  • İnsan Sevince, 1979
  • Düzen, 1978
  • Yadeller, 1978
  • Batan Güneş, 1978
  • Yara, 1978
  • Aldırma Gönül, 1978
  • Ayağında Kundura, 1978
  • Küçük Ev, 1977
  • Liseli Kızlar, 1977
  • Kan, 1977
  • Yangın, 1977
  • Baskın, 1977
  • Çeşme, 1976
  • Bıktım Her Gün Ölmekten, 1976
  • Kan Kardeşler, 1976
  • Evlilik Şirketi, 1976
  • Alev, 1976
  • Bıktım Bu Hayattan, 1976
  • Aman Karım Duymasın, 1976
  • Merhaba, 1976
  • Ateş Böceği, 1975
  • Delisin, 1975
  • Sınıfta Şenlik Var, 1975
  • Köprü, 1975
  • Çapkın Hırsız, 1975
  • Garip Kuş, 1974
  • Yatık Emine, 1974
  • Gençlik Köprüsü, 1974
  • Bir Ana Bir Kız, 1974
  • Bir Yabancı, 1974
  • Kızım Ayşe, 1974
  • Bırakın Yaşayalım, 1974
  • Umut Dünyası, 1973
  • Istırap (Izdırap), 1973
  • Ben Doğarken Ölmüşüm, 1973

Görev Aldığı Yapımlar

Necla Nazır Fotoğrafları

Necla Nazır İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları