Nicole Kidman

Nicole Kidman

Nicole Kidman
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 20.06.1967

Doğum Yeri: Hawaii, ABD


Nicole Mary Kidman, Avustralya'lı, Oscar Ödüllü sinema oyuncusu. Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri çifte vatandaşıdır. 20 Haziran 1967'de Hawaii Honolulu'da doğmuştur. Fakat çocukluğunun büyük kısmı Avustralya'da geçmiştir. Babası Anthony Kidman biyokimyacı, psikolog, yazar; annesi Janelle Kidman ise hemşire, eğitimci aynı zamanda eşinin kitaplarına editörlük yapmaktadır.

Kariyer

Başlarda baleye karşı ilgisi olan Kidman'ın sonradan bu ilgi sanatın bir başka dalı olan tiyatroya kaymıştır.Yaşıtlarından uzun boyu, kızıl saçları ve sevimli yüzü onu diğerlerinden ayırıp Hollywood'a kadar yükselmesini sağladı. Kendini ilk olarak Dead Calm (1989) ’daki Sam Neill'in genç karısı rolü ile gösterdi. Daha sonradan Days Of Thunder (ki bu filmde Tom Cruise ile tanışmıştır. Arkadaşlıkla başlayan ilişki evliliğe kadar gitmiştir. Aralık 1990'da Tom Cruise ile hayatını birleştiren oyuncu söylentilerin aksine başarısının Tom Cruise'un yanında sönük kalmadığını ve yeteneğini Flirting, Far And Away, My Life, Portrait Of A Lady gibi birçok film ile göstermiştir. Özellikle Bir Kadının Portresi (Portrait Of A Lady) filmi ile yüzünün eski kadın profillerine çok uygun olduğunu göstermiş ve daha sonra da birkaç filmde bu gibi roller almıştır. Tom Cruise ile birlikte oynadıkları Stanley Kubrick imzalı Eyes Wide Shut (1999) filmindeki kadın karakteri ile oyunculuk yeteneği anlamında dikkat çeken oyuncu 2000 yılında Tom Cruise'dan ayrıldıktan sonra adeta yükselişe geçmiştir. 2001 yılında Moulin Rouge (Kırmızı Değirmen) filmiyle hem sesinin güzelliğini hem de oyunculuk yeteneğini bir kez daha göstermiş ve ilk defa Oscar'a En İyi Kadın Oyuncu dalında aday olmuştur. Fakat Oscar'ı ona kazandıran Saatler The Hours deki Virginia Woolf karakteri olmuş, en iyi kadın oyuncu Oscar'ını kazanan ilk Avustralyalı aktris olma şerefine de yine kendisi ulaşmıştır. Sonradan Dogville, Cold Mountain, The Stepford Wives, The Golden Compass gibi filmlerle de karşımıza çıksa da bu filmler diğerleri kadar ilgi görmemiştir.

Özel Hayatı

23 Haziran 2006'da Keith Urban (şarkıcı) ile evlenen Kidman'ın Tom Cruise ile birlikte evlat edindikleri Isabella Jane Kidman Cruise ve Connor Anthony Cruise adında 2 çocukları vardır ve Keith Urban'dan Sunday Rose adında bir kızı olan güzel yıldızın en büyük korkusu kelebeklerdir. Nedeni bilinmeyen bu korku küçüklüğünde yaşadığı bir olay sebep olduğu sanılmaktadır. Takma adı Nic olan ve solak olan yıldız'ın en iyi arkadaşlarından biri yine Avustralyalı ünlü bir aktris olan ve çocukken birçok reklam filminde birlikte rol aldıkları Naomi Watts'tır. 28 Aralık 2010'da taşıyıcı anne yardımıyla kızı Faith Margaret Kidman Urban dünyaya gelmiştir.

Filmografi

1980'ler

  • BMX Bandits, 1983
  • Bush Christmas, 1983
  • Five Mile Creek, 1983
  • Skin Deep, 1983
  • Chase Through the Night, 1983
  • Matthew and Son, 1984
  • Wills & Burke, 1984
  • Archer's AdventureWinners, 1985
  • Windrider, 1986
  • Shine, 1986
  • Watch the Shadows Dance, 1987
  • The Bit Part, 1987
  • Room to Move, 1987
  • An Australian in Rome, 1987
  • Vietnam, 1987
  • Emerald City, 1988
  • Dead Calm, 1989
  • Bangkok Hilton, 1989

1990'lar
  • Days of Thunder, 1990
  • Flirting, 1991
  • Billy Bathgate, 1991
  • Far and Away, 1992
  • Malice, 1993
  • My Life, 1993
  • To Die For, 1995
  • Batman Forever, 1995
  • The Leading Man, 1996
  • The Portrait of a Lady, 1996
  • The Peacemaker, 1997
  • Practical Magic, 1998
  • Eyes Wide Shut, 1999

2000'ler
  • Moulin Rouge!, 2001
  • The Others, 2001
  • Birthday Girl, 2001
  • The Hours, 2002
  • Dogville, 2003
  • The Human Stain, 2003
  • Cold Mountain, 2003
  • The Stepford Wives, 2004
  • Birth, 2004
  • The Interpreter, 2005
  • Bewitched, 2005
  • Fur, 2006
  • Happy Feet, 2006
  • The Invasion, 2007
  • Margot at the Wedding, 2007
  • The Golden Compass, 2007
  • Australia, 2008
  • Nine, 2009

2010'ler
  • Rabbit Hole, 2010
  • The Danish Girl, 2011

Bafta Ödülleri
  • En İyi Kadın Oyuncu,The Hours, 2003
  • En İyi Kadın Oyuncu, The Hours, 2003

Görev Aldığı Yapımlar

Nicole Kidman Fotoğrafları

Nicole Kidman İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları