Nilay Erdönmez

Nilay Erdönmez

Nilay Erdönmez
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.5.1986

Türk Sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen.

Eğitimi

Nilay Erdönmez, 2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünden mezun oldu. Aynı okulda 2011'de yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Kariyeri

2012 yapımı 'Gözetleme Kulesi' filmindeki Seher rolüyle Uluslararası Adana Film Festivali'nde 'en iyi kadın oyuncu ödülü'nü kazandı. Çeşitli tiyatro topluluklarında oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. 'Güzel Günler', 'Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam' dizisinde Gonca Nigar rolüyle ve 'Sevdaluk' dizisinde Emine rolüyle televizyon ekranlarında göründü.

Filmografi

2016 Mezarcı
2016 Bütün Saadetler Mümkündür
2014 Sevdaluk (TV Dizisi)
2012 Gözetleme Kulesi
2012 Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam (TV Dizisi)
2011 Yılanlar ve Güvercinler
2007 Güzel Günler (TV Dizisi)

Tiyatro

2011 Zenciler - Dip Sahne
2011 Pyramus ile Thisbe’nin İçli, Hazin ve Komik Aşkı ve Haince Ölümleri - Semiha Berksoy Opera Vakfı
2010 Son Bir Kez, Har - Tiyatro Oyunevi
2009 Fareler ve İnsanlar - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2006 Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım - Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu

Sahne ve Diksiyon Eğitmenliği

2010 Semiha Berksoy Opera Vakfı
2009 Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği, BÜMED
2008 Doğuş Üniversitesi Tiyatro Kulübü
2008 Kabataş Erkek Lisesi Tiyatro Kulübü

Ödüller

2012 Adana Altın Koza Film Festivali, 'En İyi Kadın Oyuncu' Ödülü, Gözetleme Kulesi
2013 Brasilia Uluslararası Film Festivali, 'En İyi Kadın Oyuncu' Ödülü, Gözetleme Kulesi
2013 8. Uluslararası Dadaş Film Festivali, 'En İyi Kadın Oyuncu' Ödülü, Gözetleme Kulesi
2013 RxSM Film Expo, 'En İyi Kadın Oyuncu' Ödülü, Gözetleme Kulesi
2013 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, 'Jüri Özel' Ödülü, Gözetleme Kulesi
2013 18. Nürnberg, Türkiye-Almanya Film Festivali, 'En İyi Kadın Oyuncu' Ödülü, Gözetleme Kulesi

Görev Aldığı Yapımlar

Nilay Erdönmez Fotoğrafları

Nilay Erdönmez İle İlgili Haberler

Portreler