Nina Dobrev

Nina Dobrev

Nina Dobrev
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.1.1989

Doğum Yeri: Sofya, Bulgaristan

Bulgar asıllı Kanadalı oyuncu, model. Tam adı Nikolina Konstantinova Dobreva'dır.

Degrassi: The Next Generation'da 6. sezondan itibaren bekar genç bir anne olan Mia Jones'u canlandırdı. The Vampire Diaries isimli dizide Elena Gilbert karakterini canlandırdı.

Kariyer öncesi

Dobrev Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da doğdu ve iki yaşında ailesiyle birlikte Kanada'ya taşındı. İş için Atlanta, Georgia'ya taşınana kadar Toronto, Ontario'da yaşadı. Babası bir bilgisayar uzmanı, annesi ise bir sanatçıdır. Alexander isminde mühendislik okuyan bir ağabeyi vardır. Dobrev, Scarborough, Ontario'da J. B. Tyrrell Sr. Public School'da okudu.Wexford Collegiate School for the Arts'tan mezun olduktan sonra Toronto'da Ryerson University'de sosyoloji eğitimi almaya başladı ancak 2008'de oyunculuk kariyerini devam ettirmek için okulu bıraktı. Sonrasında birçok ünlü yeteneğin keşfedildiği Dean Armstrong Acting School'da eğitim aldı. Nina Dobrev çok genç yaştan itibaren dans, jimnastik, müzik, tiyatro, görsel sanatlar ve oyunculuk alanında gayret ve yetenek gösterdi. Dobrev, Aesthetic Group Gymnastics'de Kanada'yı temsil etmiştir. 2005'te Kopenhag'da gerçekleşen Senior World Championshipse ve Plzeň'de gerçekleşen Junior World Championships'e katılmıştır. Dobrev, akıcı bir şekilde Bulgarca, İngilizce ve Fransızca konuşmaktadır.

Kariyer

Modellik işleri, reklamlar derken Nina Dobrev kendini oyunculuk seçmelerinin içerisinde buldu. Kısa bir süre sonra Fugitive Pieces, Away from Her, Never Cry Werewolf, ve televizyon dizisi Degrassi: The Next Generation gibi yapımlarda rol aldı. Amerikan CTV kanalında yayınlanan The American Mall isminde bir MTV filminde yer aldı. Şimdi The CW kanalında yayınlanan The Vampire Diaries isimli televizyon dizisinde iki karakteri birden (Damon ve Stefan Salvatore isimli iki vampir kardeşin aşkı arasında kalmış bir genç kız olan Elena Gilbert ve intikama susamış, kibirli, Elena Gilbert'ın görsel ikizi olan, Amerikan İç Savaşı zamanında Salvatore kardeşlerin aşık olduğu vampir Katherine Petrova Pierce'ı) canlandırmaktadır.

26 Mart 2010'da vizyona giren Sony Pictures Classics yapımı, erotik-gerilim türündeki Atom Egoyan filmi Chloeda da küçük bir rolü vardır. Film ABD'de 3 milyon dolar hasılat yapmıştır.

2012'de vizyona giren, Stephen Chbosky'nin yazdığı The Perks of Being a Wallflower isimli romanın uyarlaması olan, aynı isimli filmde Candace isimli karakteri canlandırmıştır. Bu filmde Nina Dobrev Logan Lerman, Emma Watson, Paul Rudd ve Ezra Miller ile birlikte rol almıştır. Yine 2012 yılında Nick Braun ve Jevel beats ile yazıp Braun ile birlikte söylediği SPF adlı şarkısının video klibinde yer aldı. Takvimler 2015'i gösterdiğinde The Vampire Diaries dizisinde geçen koskoca 6 yılın ardından 6. sezonun bitişi ile diziden ayrılmıştır. Yeni projelerle ilerleyeceğini diziden ayrılmanın onun için zor olduğunu vurgulayan Dobrev kariyerini ilerletme ve daha ileri gitme adına diziden ayrılma kararı almıştır.

Hayırseverlik

Nina Dobrev, spor giyim markası Puma'nın başlattığı Project Pink kampanyasına destek vermektedir. Gelirlerinin tamamının göğüs kanseri araştırmalarına aktarılacağı tişört, çanta, ayakkabı koleksiyonunun tanıtım yüzü olan Dobrev, 'Bu sezonun Project Pink kampanyasında yer aldığım için gerçekten çok heyecanlıyım. Genç kadınların olaya dahil olması ve farklılık yaratmaları için teşvik edilmesini seviyorum.' demiştir.

Filmografi

2017 xXx: Return of Xander Cage
2017 Flatliners
2015 The Final Girls
2014 Let's Be Cops
2012 The Perks of Being a Wallflower
2011 The Roommate
2011 Arena
2009 You Got That Light (Kısa Film)
2009 Chloe
2008 Mookie's Law (Kısa Film)
2007 Away from Her
2007 How She Move
2007 The Poet
2007 Fugitive Pieces
2006 Repo! The Genetic Opera (Kısa Film)

Televizyon

2017 Workaholics
2016 Lip Sync Battle
2014 Robot Chicken (Seslendirme)
2014 The Originals
2011 Family Guy (Seslendirme)
2011 The Super Hero Squad Show (Seslendirme)
2009 Eleventh Hour
2009 Degrassi Goes Hollywood (TV Film)
2009 The Vampire Diaries (Seslendirme)
2009 Merry Madagascar (Seslendirme)
2008 The Border
2008 Never Cry Werewolf (TV Film)
2008 The American Mall (TV Film)
2007 My Daughter's Secret (TV Film)
2007 Too Young to Marry (TV Film)
2006 Playing House (TV Film)
2006 Degrassi: The Next Generation

Ödülleri

2017 Teen Choice Awards - Choice Movie Actress: Action, xXx: Return of Xander Cage
2015 People's Choice Awards - Favorite TV Duo (with Ian Somerhalder), The Vampire Diaries
2015 Teen Choice Awards - Choice TV Actress: Fantasy/Sci-Fi, The Vampire Diaries
2015 Teen Choice Awards - Choice TV: Liplock (with Ian Somerhalder), The Vampire Diaries
2014 People's Choice Awards - Favorite On-Screen Chemistry (with Ian Somerhalder), The Vampire Diaries
2014 mtvU Fandom Awards - Ship Of The Year (with Ian Somerhalder), The Vampire Diaries
2014 Teen Choice Awards - Choice TV Actress: Fantasy/Sci-Fi, The Vampire Diaries
2014 Young Hollywood Awards - Best Threesome (with Paul Wesley and Ian Somerhalder), The Vampire Diaries
2013 Teen Choice Awards - Choice TV Actress – Fantasy/Sci-Fi, The Vampire Diaries
2012 People's Choice Awards - Favorite TV Drama Actress, The Vampire Diaries
2012 Teen Choice Awards - Choice TV Actress – Fantasy/Sci-Fi, The Vampire Diaries
2012 San Diego Film Critics Society - Best Ensemble Performance, The Perks of Being a Wallflower
2011 Teen Choice Awards - Choice TV Actress – Fantasy/Sci-Fi, The Vampire Diaries
2010 Teen Choice Awards - Choice TV Breakout Star – Female, The Vampire Diaries
2010 Teen Choice Awards - Choice TV Actress – Fantasy/Sci-Fi, The Vampire Diaries
2010 Young Hollywood Awards - Making Their Mark, The Vampire Diaries
2010 Young Hollywood Awards - Cast to Watch (with Paul Wesley and Ian Somerhalder), The Vampire Diaries

Görev Aldığı Yapımlar

Nina Dobrev Fotoğrafları

Nina Dobrev İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler