Nurgül Yeşilçay

Nurgül Yeşilçay

Nurgül Yeşilçay
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 26.3.1976

Doğum Yeri: Afyonkarahisar, Türkiye

Nurgül Yeşilçay, Afyonkarahisar'da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. 2001'de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında rol aldığı İkinci Bahar dizisindeki Gülsüm rolü ile tanındı. 2002 yılında Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Asmalı Konak dizisinde Bahar Karadağ rolüyle ününü artırdı. Aynı yıl Teoman'la beraber Mumya Firarda filminde oynadı. 2003 yılında Abdullah Oğuz'un yönettiği Asmalı Konak dizisinin devam filmi olan Asmalı Konak-Hayat'ta Özcan Deniz'le başrolü paylaştı. Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı Eğreti Gelin filmindeki Kostak Emine rolü ile 2005 12. Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Aynı yıl Hande Ataizi ile Melekler Adası dizisinde rol aldı. Aynı dizide rol alan Cem Özer ile 26 Ekim 2004'te evlendi. Hamileliğinin son ayında Melekler Adası dizisinden ayrıldı. 22 Mayıs 2005'te oğlu Osman Nejat'ı dünyaya getirdi.

Yine 2004'te beş yönetmenin yönettiği Anlat İstanbul filminde Saliha karakterini canlandırdı. 2005-2006 sezonunda atv'de yayımlanan Belalı Baldız dizisinde Berna Laçin ve Kenan Işık'la başrolü paylaştı. 2006'da Cem Özer'le Sen Olmasaydın adlı tiyatro oyununda rol aldı. 2006 yılının eylül ayında Fatih Akın'ın senaryosunu yazdığı, yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği Yaşamın Kıyısında isimli filmin çekimlerine başladı. Ayten Öztürk adlı lezbiyen Türk kızını canlandırdığı film 2007'de 60. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarıştı ve En iyi Senaryo ödülünü kazandı. 2007'de Ezo Gelin dizisinde Ezo Gelin'i canlandırdı. Orta Doğu'nun en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen 31. Uluslararası Kahire Film Festivali'nde başkanlığını ünlü İngiliz yönetmen Nicolas Roeg'in yaptığı ana jüride yer aldı.

Şubat 2011'de Cem Özer'den boşandı. Ocak 2010'da yayınlanmaya başlayan Aşk ve Ceza isimli dizide Murat Yıldırım'la başrolü paylaştı. 2011'de dizi sona erdi. Aynı yıl içerisinde Show TV'de yayınlanmaya başlayan Sensiz Olmaz adlı dizinin başrolünde yer aldı. Ardından 2012 yılında Sultan dizisinde rol aldı ve dizi 20. bölümde final yaparak ekranlara veda etti. 2013 yılında ise Aşk Kırmızı filminde oynadı. Galip Derviş ve İşler Güçler dizilerinde konuk oyuncu olarak rol aldı. Aynı yıl içerisinde Bebek İşi dizisinde Candan karakterini canlandırdı. 2014 yılında Gece filminde oynadı, Cinayet adlı dizide rol aldı. 2015 yılında efsane dizi Paramparça dizisinde canlandırdığı Gülseren karakteriyle yeniden zirvenin sahibi olan Yeşilçay 2016 yılında senaryo gereği ölerek diziden ayrıldı.

Filmografisi

1998 Her Şey Çok Güzel Olacak
2001 Şellale
2002 Mumya Firarda
2003 Asmalı Konak: Hayat
2004 Anlat İstanbul
2005 Eğreti Gelin
2007 Adem'in Trenleri
2007 Yaşamın Kıyısında
2008 Vicdan
2009 7 Kocalı Hürmüz
2011 Çınar Ağacı
2013 Aşk Kırmızı
2013 Şanzelize Hırsızı
2014 Gece
2014 Pek Yakında
2015 Köstebekgiller: Perili Orman
2016 İkinci Şans

TV dizileri

1995 Reyting Hamdi
1998 İkinci Bahar
2001 90-60-90
2002 Asmalı Konak
2004 Melekler Adası
2005 Belalı Baldız
2006 Ezo Gelin
2010 Aşk ve Ceza
2011 Sensiz Olmaz
2012 Sultan
2013 İşler Güçler
2013 Galip Derviş
2013 Bebek İşi
2014 Cinayet
2014 Paramparça
2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem

Tiyatro Oyunları

2002 Aşk Gibi
2006 Sen Olmasaydın

Görev Aldığı Yapımlar

Nurgül Yeşilçay Fotoğrafları

Nurgül Yeşilçay İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları