Nuri Alço

Nuri Alço

Nuri Alço
Oyuncu

Doğum Tarihi: 01.01.1951

Doğum Yeri: BULGARİSTAN


Türk sinema oyuncusu.

Bankacılık ve eczacılığın ardından mankenlik yapan oyuncu, 1974 yılında Yeşilçam’a geçti. Bulgaristan doğumlu Nureddin İbrahimov iken 1969 yılında Türkiye´ye gelerek Nuri Alço adını almış, bir süre çeşitli işlerde uğraştıktan sonra Yeşilçam´a geçen ve genellikle de tecavüzcü ve kötü adam rollerini oynamıştır. 80'li yılların erotik simgelerinden Ahu Tuğba ile bazı filmlerde rol almıştır. Kırkpınar güreşçisi Kel Aliço'nun torunudur.
 
Filmografi

2000'ler

  • Akasya Durağı - Konuk Oyuncu, 2010 
  • Nekrüt, 2008
  • Can Pazarı, 2006
  • Acı Ekmek, 2006
  • Akbabalar, 2006
  • Meçhule Gidenler, 2006
  • Düzen, 2005
  • Ver Elini İstanbul - Rıza, 2005
  • Sen Küçüksün, 2004
  • Şubat Soğuğu - Arif Zorlukaya, 2004
  • Avrupa Yakası - Konuk Oyuncu, 2004
  • Dilan Derviş, 2003
  • Ömerçip - Psikopat Nuri, 2003
  • Lise Defteri Ediz, 2003
  • Şahin, 2002
  • Yaralı Kurt, 2000

1990'lar
  • Kır Çiçekleri, 1997
  • Cinayet Masası, 1996
  • Seçkin Öztürk, 1996
  • Deliler Kudurunca, 1994
  • Bir Kral, 1994
  • Yaz Aşkları - Hakan, 1994
  • Yabancı, 1993
  • Can Borcu, 1993
  • Sözde Kızlar, 1990

1980'ler
  • Bir Aşk Bin Günah, 1989
  • Kavgamız, 1989
  • Polis Dosyası, 1989
  • Kurtar Beni - Fettah, 1987
  • Kader Utansın - Tarık, 1987
  • Yavrumu Kurtarın, 1987
  • O Bir Melekti - Adnan, 1987
  • Alın Yazım, 1986
  • Ayrılamam - Şehmuz, 1986
  • Sevgi Çıkmazı, 1986
  • Aşk Ve Kin Nejat, 1986
  • Hayat Köprüsü - Nuri, 1986
  • Vazife Uğruna - Naci, 1986
  • Akrep, 1986
  • Altar Hunka, 1985
  • Katiller de Ağlar - Sexci Alkapon Kerim, 1985
  • O Kadınlardan Biri Oh Yes, 1985
  • Tele Kızlar - Yusuf, 1985
  • Bir Sevgi İstiyorum, 1984
  • Yosma Selim, 1984
  • Kayıp Kızlar - Reşit, 1984
  • Taçsız Kraliçe, 1984
  • Hasret Sancısı, 1982
  • Yakılacak Kadın, 1985
  • Günaha Girme Erol, 1982
  • Islak Mendil Nuri, 1982
  • Nasıl İsyan Etmem, 1982
  • Feryada Gücüm Yok - Oğuz, 1981
  • Sönmüş Ocak, 1980

Görev Aldığı Yapımlar

Nuri Alço Fotoğrafları

Nuri Alço İle İlgili Haberler