Olgun Şimşek

Olgun Şimşek

Olgun Şimşek
Oyuncu

Doğum Tarihi: 01.01.1971

Doğum Yeri: Bursa, Türkiye

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Ana Sanat Bölümü mezunu olan sanatçı, 1993 yılında sanat hayatına başladı.

Televizyonda şov programlarında çıkan Şimşek, Bir Demet Tiyatro komedi dizisindeki 'Kudret' tiplemesiyle, geniş kitlelerce tanındı. Bir dönem Şebnem Sönmez'le evlilik yapan sanatçı, Yazı Tura filmiyle bir çok ödül kazanmıştır.



Filmografisi

2000'ler

  • Yalan Dünya, 2012
  • Üsküdar'a Giderken, 2011
  • Kapalı Çarşı, 2009
  • Vavien, 2009
  • Kapıları Açmak, 2005
  • Beyaz Gelincik, 2005
  • Yazı Tura, 2003
  • Alacakaranlık, 2003
  • Beşik Kertmesi, 2002
  • Deli Yürek-Boomerang Cehennemi, 2001
  • Yeşil Işık, 2001
  • Yedi Numara, 2000

1990'lar

  • Karışık Pizza, 1998
  • Dış Kapının Mandalları, 1998
  • Sihirli Ceket, 1996
  • Yer Çekimli Aşklar, 1995
  • Bir Demet Tiyatro, 1995
  • Aziz Ahmet, 1994
  • Gülşen Abi, 1994
  • C-Blok, 1993
  • Tersine Dünya, 1993
  • Tetikçi Kemal, 1993

Ödülleri

  • Ankara Film Festivali, 'Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu' Ödülü, Karışık Pizza, 1999
  • Antalya Altın Portakal Film Festivali, 'En İyi Erkek Oyuncu' Ödülü, Yazı Tura, 2004
  • Sinema Yazarları Derneği Türk Sineması Ödülleri, 'En İyi Erkek Oyuncu' Ödülü, Yazı Tura, 2004
  • Orhon Murat Arıburnu Ödülleri, 'En İyi Erkek Oyuncu' Ödülü, Yazı Tura, 2004
  • Adana Altın Koza Film Festivali, 'En İyi Erkek Oyuncu' Ödülü, Yazı Tura, 2005
  • Ankara Film Festivali, 'En İyi Erkek Oyuncu' Ödülü, Yazı Tura, 2005
  • Uluslararası İstanbul Film Festivali, 'En İyi Erkek Oyuncu' Ödülü, Yazı Tura, 2005

Görev Aldığı Yapımlar

Olgun Şimşek Fotoğrafları

Olgun Şimşek İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları