Oya Başar

Oya Başar

Oya Başar
Oyuncu

Doğum Tarihi: 11.02.1956

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Yaklaşık 8 yaşında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'na giren Oya Başar, İstanbul'da eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli tiyatrolarda çalıştı. Devekuşu Kabare, İstanbul Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi daha bir çok tiyatroda çalıştı. Televizyon dizileri yaptı. Ardından 'Levent Kırca - Oya Başar Tiyatrosu' kuruldu.

1988 yılında başlayan Olacak O Kadar TV dizisinde de oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. Son dönemde Şehir Tiyatrosu'na tekrar dönerek, müzikal oyun Yedi Kocalı Hürmüz oyununu oynadı. Oya Başar, TV ve tiyatro çalışmalarına aktif olarak halen devam etmektedir. 

 

Filmografisi

2000'ler

  • Alemin Kıralı, 2011
  • Benim Annem Bir Melek, 2008
  • Sev Kardeşim, 2006
  • Kendini Bırak Gitsin, 2004
  • Ah Yaşamak Var Ya!, 2002
  • Son, 2001
  • Ölürsün Gülmekten, 2000
  • Sokak Şarkıcıları, 2000

1980'ler

  • Mavi Muammer, 1985
  • Gözüm Gibi Sevdim, 1982
  • Berduşlar, 1982

Rol Aldığı Oyunlar

  • Kadın ile Memur : BKM
  • Yedi Kocalı Hürmüz : İstanbul Şehir Tiyatrosu
  • Üç Baba Hasan : Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu
  • Seferi Rmazan Beyin Nafile Dünyası : Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu
  • Gereği Düşünüldü : Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu
  • Morfin(oyun) : Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu
  • Haneler(oyun) : Devekuşu Kabare

Görev Aldığı Yapımlar

Oya Başar Fotoğrafları

Oya Başar İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları