Özgü Namal

Özgü Namal

Özgü Namal
Oyuncu

Doğum Tarihi: 28.12.1978

Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusudur. Tam adı Melahat Özgü Namal'dır. 1978'de Üsküdar'da doğdu. Selanik kökenli olan annesi Akile Namal emekli bir devlet memuru, Makedonya kökenli babası Kubilay Namal ise emekli bir tüccardır.

1997 yılında profesyonel olarak Masal Gerçek Tiyatrosu'nda çocuk oyunlarıyla tiyatro oyunculuğuna başlamıştır. Üsküdar Cumhuriyet Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Namal, daha önce Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda da oyunculuk eğitimi almıştır. Sinema ve tiyatro en büyük tutkusuyken, fotoğrafçılık da hobileri arasında yer almaktadır.

Kurtlar Vadisi dizisinde Polat Alemdarın sevgilisini canlandırdığı Elif Eylül karakteriyle geniş kitlelerce tanınmıştır.

2005'te rol aldığı Kiralık Oyun adlı tiyatro oyunundaki performansıyla Afife Tiyatro Ödülleri'nde yardımcı rolde yılın en başarılı müzikal ya da komedi kadın oyuncusu ödülünü elde etti.

Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin 2014-2015 sezonuna jüri olarak katılmıştır.

Filmografi

1998 Bir Filiz Vardı
1998 Affet Bizi Hocam
1998 İkinci Bahar
1999 Kerem
2000 Karate Can
2000 Fosforlu Cevriye
2001 Yeditepe İstanbul
2001 Cinlerle Periler
2002 İlgibank'lı Oğulları
2002 Beşibiryerde
2002 Havada Bulut
2002 Sır Çocukları
2004 Büyü
2004 Anlat İstanbul
2005 Organize İşler
2006 Bebeğim
2006 Beynelmilel
2006 Polis
2006 Koca Kafalar
2007 Sihirli Oyuncakçı (Türkçe seslendirme)
2007 Bratz (Türkçe seslendirme)
2007 Mutluluk
2008 Nerede Kalmıştık?
2008 Güneşin Oğlu
2008 İncir Çekirdeği
2008 Koca Kafalar
2008 O... Çocukları
2008 Benim Annem Bir Melek
2009 Masumlar
2009 Hanımın Çiftliği
2012 Koyu Kırmızı
2013 Merhamet
2014 Yanlız Kurt
2014 Bu İşte Bir Yalnızlık Var

Rol aldığı tiyatro oyunları

2012 Kuçu Kuçu
2006 Kiralık Oyun
2004 Taraf Tutmak
2001 Tekrar Çal Sam
2000 Yan Etkili Konuşmalar

Ödülleri

2002 Ankara Uluslararası Film Festivali - Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu Ödülü, Sır Çocukları
2002 Sadri Alışık Ödülleri - Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu Ödülü, Sır Çocukları
2006 Uluslararası İstanbul Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Beynelmilel
2007 Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Mutluluk
2007 Yeşilçam Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Mutluluk
2007 Pune Uluslararası Film Festivali - En İyi Uluslararası Kadın Oyuncu Ödülü, Mutluluk
2009 İsmail Cem Televizyon Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Hanımın Çiftliği
2013 Bilkent Televizyon Ödülleri - En İyi Drama Dizisi Kadın Oyuncusu, Merhamet 
2013 Aydın Ünversitesi - Yılın En İyi Kadın oyuncusu, Merhamet

Görev Aldığı Yapımlar

Özgü Namal Fotoğrafları

Özgü Namal İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları