Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 24.09.1949

Doğum Yeri: Ciudad Real, İspanya

İspanyol film yönetmeni. Uluslar arası alanda tanınmış film yönetmenlerinden olan Almadóvar, filmlerinde melodram öğeleri sıklıkla kullanmaktadır. Filmleri, kompleks anlatımlar, popüler kültür, popüler şarkılar, güçlü renkler ve kuvvetli bir dekor anlayışıyla göze çarpmaktadır.





Filmografisi

2000'ler

  • La piel que habito, (Giyilen Deri),  
  • Los abrazos rotos, (Kırık Kucaklaşmalar), 2009  
  • La concejala antropófaga, 2009
  • Volver, (Dönüş), 2006 
  • La mala educación, (Kötü eğitim), 2004  
  • Hable con ella, (Konuş onunla), 2002
1990'lar
  • Todo sobre mi madre, (Annem hakkında her şey), 1999  
  • Carne trémula, (Çıplak ten), 1997  
  • La flor de mi secreto, (Sırrımın çiçeği), 1995 
  • Kika, 1993 
  • Tacones lejanos, (Yüksek topuklar), 1991  
  • ¡Átame!, (Bağla beni), 1990
1980'ler
  • Mujeres al borde de un ataque de nervios, (Sinir krizinin eşiğindeki kadınlar), 1988  
  • La ley del deseo, (Arzunun kanunu), 1987  
  • Matador, 1986
  • Tráiler para amantes de lo prohibido, 1985
  • ¿Qué he hecho yo para merecer ésto?, (Bunu hakedecek ne yaptım?), 1984  
  • Entre tinieblas, (Karanlık alışkanlıklar), 1983  
  • Laberinto de pasiones, (Tutku labirenti), 1982  
  • Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón, (Pepi, Luci, Bom ve diğer sıradan kızlar), 1980
1970'ler
  • Salomé, 1978

Görev Aldığı Yapımlar

Pedro Almodóvar Fotoğrafları

Pedro Almodóvar İle İlgili Haberler