Rachel McAdams

Rachel McAdams

Rachel McAdams
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 17.11.1978

Doğum Yeri: Kanada

Kanadalı oyuncu. Mean Girls, The Notebook, Wedding Crashers, Red Eye, State of Play, The Time Traveler's Wife, Sherlock Holmes, The Vow gibi filmlerde rol almıştır.


Rachel McAdams, Kanada'nın Ontario şehrinde dünyaya geldi. Babası Lance, kamyon şoförü; annesi Sandy ise hemşiredir. Kayleen adında bir küçük kız kardeşi ve Daniel adında bir de küçük erkek kardeşi bulunmaktadır. 4 yaşında buz pateni yarışmalarına katılan Rachel, 13 yaşında yaz kampında Shakespeare oyunlarında rol almaya başladı. Liseyi bitirince üniversitede okumayı planlıyordu. Tiyatro öğretmeni onu tiyatro eğitimi alabilmesi için girmesi gereken yetenek sınavı için cesaretlendirdi. Sonunda Toronto'daki York Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden dereceyle mezun oldu.

Kariyeri:
Ekranlardaki profesyonel kariyerine Disney'in bir dizisi olan 1998 yapımı 'The Famous Jett Jackson' ile başladı. Birkaç filmin ardından ona şöhreti getirecek olan çıkışını 'Mean Girls (2004)' ve 'The Notebook (2004)' adlı filmler ile gerçekleştirdi. Notebook filmindeki rolüyle tüm eleştirmenlerden tam not alan Rachel, bu filmle sayısız ödülün sahibi oldu.

Özel Hayatı:
The Notebook filminde rol arkadaşı Ryan Gosling ile beraberlik yaşayan ünlü aktrist daha sonra Ryan ile yollarını ayırma kararı aldı.Daha sonra Midnight in Paris filminde tanıştığı Galli aktör Michael Sheen ile 2010 yılında birliktelik kurdular.Şu an küçük kardeşi Daniel ile birlikte Toronto,Ontario, Kanada'da yaşıyor.Bununla birlikte Amerikan yeşil kartı vardır.

Hakkında:
Rachel McAdams'ın en sevdiği renk mordur.
En sevdiği hobilerinden birisi Vintage giyim mağazalarında alışveriş yapmaktır.
Gerçek saç rengi kahverengidir, fakat saç rengini sık sık değiştirmektedir.
Rachel'in boyu 1,65 metredir.
Aynı yılda tam 5 dalda MTV Film Ödülü'ne aday olan ilk aktristtir ve bu ödüllerin 3 tanesini kazanmıştır.

Filmografi:
2001 Shotgun Love Dolls Beth
The Famous Jett Jackson Hannah Grant
My Name is Tanino Sally Garfield
2002 Guilt by Association Danielle
Perfect Pie Patsy
The Hot Chick Jessica Spencer/Clive Maxtone
2003 Slings and Arrows Kate McNab
2004 Mean Girls Regina George
The Notebook Allie Hamilton
2005 Wedding Crashers Claire Cleary
Red Eye Lisa Reisert
The Family Stone Amy Stone
2007 Married Life Kay
The Return Collee
2008 The Time Traveler's Wife Clare Abshire
State of Play Della Jones
2010 Sherlock Holmes Irene Adler
2010 Morning Glory Becky Fuller
2011 Midnight in Paris Inez
2012 The Vow Krickitt Carpenter

Ödüller ve Adaylıkları:
2002 Genie Awards En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Perfect Pie Adaylık
2005 MTV Film Ödülleri MTV Film Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Bayan Sanatçı Mean Girls Kazandı
2005 MTV Film Ödülleri MTV Film Ödülü En İyi Kadın Oyuncu The Notebook Adaylık
2005 MTV Film Ödülleri MTV Film Ödülü En İyi Öpücük (ile birlikte Ryan Gosling) The Notebook Kazandı
2005 MTV Film Ödülleri MTV Film Ödülü En İyi Ekran Takımı (ile birlikte Lindsay Lohan, Lacey Chabert ve Amanda Seyfried) Mean Girls Kazandı
2005 MTV Film Ödülleri MTV Film Ödülü En İyi Kötü Rol Mean Girls Adaylık
2005 ShoWest Awards Yılın En İyi Kadın Yardımcı Oyuncu Mean Girls ve The Notebook Kazandı
2005 Teen Choice Awards Choice Film Aktrist – Drama The Notebook Kazandı
2005 Teen Choice Awards Choice Film Kimyası (ile birlikte Ryan Gosling) The Notebook Kazandı
2005 Teen Choice Awards Choice En Sıkı Öpüşme (ile birlikte Ryan Gosling) The Notebook Kazandı

2005 Teen Choice Awards Choice En İyi Aşk Sahnesi (ile birlikte Ryan Gosling) The Notebook Kazandı
2006 İngiliz Academi Film Ödülleri Rising Star Award Bilinmiyor Adaylık
2006 MTV Film Ödülleri En İyi Performans Red Eye Adaylık
2006 Satellite Award Satellite Award En İyi Yardımcı Oyuncu Komedi ya da Müzikal Dalında The Family Stone Adaylık
2006 Saturn Awards Saturn Award En İyi Aktrist Red Eye Adaylık
2006 Teen Choice Awards Choice En İyi Aktrist – Komedi Dalında Wedding Crashers ve The Family Stone Kazandı
2009 Saturn Awards Saturn Award En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Sherlock Holmes Adaylık
2009 ShoWest Yılın Kadın Yıldızı Bilinmiyor Kazandı
2010 Teen Choice Awards Choice En İyi Aktrist – Aksiyon Macera Sherlock Holmes Kazandı



Görev Aldığı Yapımlar

Rachel McAdams Fotoğrafları

Rachel McAdams İle İlgili Haberler