Ralph Fiennes

Ralph Fiennes

Ralph Fiennes
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 22.12.1962

Doğum Yeri: Ipswich, Suffolk, İngiltere

İngiliz oyuncu. Tam adı Ralph Nathaniel Fiennes'dir.

Mark Fiennes ve eşi Jennifer Lash'in altı çocuğundan en büyüğüdür. Bishop Wordsworth Boys Okulu ve Chelsea Sanat ve Tasarım Üniversitesi ve Drama Sanatı Kraliyet Akademisi'nde eğitim almıştır. 1987 yılında Britanya Ulusal Kraliyet Tiyatrosu'na katılmıştır. Steven Spielberg'in 1993 yılında yönettiği Schindler's List (Schindler'in Listesi) adlı filmde 'Amon Goeth' karakterini canlandırmış ve en iyi yardımcı erkek oyuncu daldında Oscar'a aday gösterilmiştir. Bu filmden sonra kariyerine Quiz Show (1994) ve English Patient (1996) ile devam etmiştir. English Patient filmindeki 'Laszlo' rolüyle en iyi erkek oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilmiştir. 2005 yılı itabariyle Harry Potter serisinde Lord Voldemort rolünü canlandırmaya başlamıştır. Ayrıca Jennifer Lopez ile birlikte Made in Manhattan filminde rol alan İngiliz aktör, Coriolanus ve The Invisible Woman filmlerinde yönetmenlik koltuğuna oturmuştur.

1993-1997 yılları arasında Alex Kingston ile evli kalmıştır. Kendisi gibi oyuncu olan Joseph Fiennes'in ağabeyidir.

Filmografi

2018 Holmes and Watson
2017 The Lego Batman Movie (Seslendirme)
2017 Sea Sorrow
2016 Hail, Caesar!
2016 Kubo and the Two Strings (Seslendirme)
2015 A Bigger Splash
2015 Spectre
2014 The Grand Budapest Hotel
2014 Two Women
2013 The Invisible Woman (Aynı zamanda yönetmen)
2012 Wrath of the Titans
2012 Skyfall
2012 Great Expectations
2011 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2
2011 Coriolanus (Aynı zamanda yönetmen ve yapımcı)
2010 Cemetery Junction
2010 Clash of the Titans
2010 Nanny McPhee and the Big Bang
2010 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1
2010 The Wildest Dream
2009 The Hurt Locker
2009 Harry Potter and the Half-Blood Prince
2008 In Bruges
2008 The Duchess
2008 The Reader
2007 Harry Potter and the Order of the Phoenix
2006 Land of the Blind
2005 The Chumscrubber
2005 Chromophobia
2005 The Constant Gardener
2005 Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit (Seslendirme)
2005 The White Countess
2005 Harry Potter and the Goblet of Fire
2002 Spider
2002 The Good Thief
2002 Red Dragon
2002 Maid in Manhattan
2000 The Miracle Maker (Seslendirme)
1999 Sunshine
1999 Onegin (Aynı zamanda yapımcı)
1999 The End of the Affair
1998 The Avengers
1998 The Prince of Egypt (Seslendirme)
1997 Oscar and Lucinda
1996 The English Patient
1995 Strange Days
1994 Quiz Show
1993 The Baby of Mâcon
1993 Schindler's List
1992 Emily Brontë's Wuthering Heights

Televizyon

2014 Rev.
2014 Turks & Caicos (TV Filmi)
2014 Salting the Battlefield (TV Filmi)
2011 Page Eight (TV Filmi)
2008 Bernard and Doris
1991 Prime Suspect
1990 A Dangerous Man: Lawrence After Arabia

Video Oyunları

2009 Grand Theft Auto: Chinatown Wars (Seslendirme)
2009 Lego Indiana Jones 2: The Adventure Continues (Seslendirme)
2007 Harry Potter and the Order of the Phoenix (Seslendirme)
2005 Harry Potter and the Goblet of Fire (Seslendirme)

Ödülleri

2014 Denver Film Critics Society - En İyi Erkek Oyuncu, The Grand Budapest Hotel
2014 Detroit Film Critics Society - En İyi Kadro, The Grand Budapest Hotel
2014 Indiana Film Journalists Association - En İyi Erkek Oyuncu, The Grand Budapest Hotel
2014 Indiewire 2014 Year-End Critics Poll - En İyi Erkek Oyuncu, The Grand Budapest Hotel
2011 Scream Award - En İyi Kötü Adam, Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2
2011 Teen Choice Award - En İyi Dövüş Filmi, Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2
2009 Gotham Independent Film Award - En İyi Kadro Performansı, The Hurt Locker
2005 BIFA Award - İngiliz Bağımsız Filmde Bir Aktörün En İyi Performansı, The Constant Gardener
1999 European Film Award - En İyi Erkek Oyuncu, Sunshine
1993 BAFTA Award - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Schindler's List
1993 Boston Society of Film Critics Award - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Schindler's List
1993 Chicago Film Critics Association Award - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Schindler's List
1993 Dallas–Fort Worth Film Critics Association Award - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Schindler's List
1993 London Film Critics Circle Award - Yılın İngiliz Akötür, Schindler's List
1993 National Society of Film Critics Award - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Schindler's List
1993 New York Film Critics Circle Award - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Schindler's List

Görev Aldığı Yapımlar

Ralph Fiennes Fotoğrafları

Ralph Fiennes İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler