Richard Gere

Richard Gere

Richard Gere
Oyuncu

Doğum Tarihi: 31.08.1949

Doğum Yeri: Philadelphia, Pensilvanya, ABD

ABD'li sinema oyuncusudur.

Beş çocuklu ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Önceleri müzisyenlik üzerine çalıştı ve eğitim aldı. Daha sonraki zamanlarda oyunculuğa yöneldi. Amerika'nın önde gelen oyuncularındandır. Kırk civarında filmde rol aldı, An Officer and a Gentleman, Pretty Woman, Red Corner gibi filmlerle başarıyı yakalamıştır. Budizm inancına sahiptir.

Filmografisi

2000'ler

    Autumn in New York, 2000
    Dr. T & the Women, 2000
    The Mothman Prophecies, 2002
    Unfaithful, 2002
    Chicago, 2002
    Shall We Dance, 2004
    Bee Season, 2005
    The Hoax, 2007
    The Hunting Party, 2007
    I'm Not There, 2007
    The Flock, 2007
    Nights in Rodanthe, 2008
    Hachiko: A Dog's Story, 2008
    Amelia, 2009
    Brooklyn's Finest, 2009

1990'lar

    Internal Affairs, 1990
    Pretty Woman, 1990
    Final Analysis, 1992
    Sommersby, 1993
    Mr. Jones, 1993
    Intersection, 1994
    First Knight, 1995
    Primal Fear, 1996
    Red Corner, 1997
    The Jackal, 1997
    Runaway Bride, 1999

1980'ler

    American Gigolo, 1980
    An Officer and a Gentleman, 1982
    Breathless, 1983
    Beyond the Limit, 1983
    The Cotton Club, 1984
    King David, 1985
    Power, 1986
    No Mercy, 1986
    Miles from Home, 1988

1970'ler

    Looking for Mr. Goodbar, 1977
    Days of Heaven, 1978
    Bloodbrothers, 1978
    Yanks, 1980

Görev Aldığı Yapımlar

Richard Gere Fotoğrafları

Richard Gere İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları