Robert Pattinson

Robert Pattinson

Robert Pattinson
Oyuncu

Doğum Tarihi: 13.5.1986

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz oyuncu, yapımcı ve model. Alacakaranlık serisindeki Edward Cullen rolüyle tanınmış ve ünlenmiştir.

İlk yılları

Pattinson Londra, İngiltere'de doğdu. Babası, Richard, Amerika'dan araç ithal ediyordu. Annesi, Clare ise bir modellik ajansı'nda çalışmaktaydı. Ayrıca Pattinson'ın Lizzy Pattinson ve Victoria Pattinson adında iki ablası vardır. Londra'nın Barnes banliyösünde büyüdü. Ardından 12 yaşına kadar Tower House School'da okudu. Buradan ayrılınca eğitimine The Harrodian School'da devam etti. Barnes Theatre Company'de amatör tiyatroya dahil oldu. Buraya dahil olduktan sonra Guys and Dolls oyununda küçük bir rol aldı. Ardından Anything Goes, Our Town, Macbeth ve Tess of the d'Urbervilles oyunlarında da sahne almıştır.

Kariyeri

Pattinson 12 yaşındayken modellik yapmaya başladı. Hackett'in 2007 sonbahar koleksiyonunda yer aldıktan sonra Aralık 2008'de modellik yapmaktan vazgeçti ve bu mesleği bıraktı. Gerekçe olarak ise “Artık fazla kaslı ve erkeksi olduğunu, eskisi gibi ilgi çekmediğini” belirtti.

Oyunculuk kariyeri

Pattinson, oyunculuk kariyerinde Twilight (Alacakaranlık) serisinde canlandırdığı Edward Cullen karakteri ile tanınmıştır. Seride yer alan filmler yazar Stephenie Meyer'in kitaplarından esinlenerek yapılmıştır. Pattinson, daha önce Harry Potter ve Ateş Kadehi filminde Üçbüyücü Turnuvası'nda Hogwarts'ı temsil edecek olan Cedric Diggory, Little Ashes filminde Salvador Dali, The Haunted Airman filminde Toby Jugg gibi rollerde yer almıştır.

Filmografi

2004 Vanity Fair
2004 Ring of the Nibelungs
2005 Harry Potter and the Goblet of Fire
2006 The Haunted Airman
2007 The Bad Mother's Handbook
2007 Harry Potter and the Order of the Phoenix
2008 How to Be
2008 Twilight
2009 Little Ashes
2009 The Twilight Saga: New Moon
2010 Remember Me
2010 The Twilight Saga: Eclipse
2010 Love & Distrust
2011 Water for Elephants
2011 The Twilight Saga: Breaking Dawn-1
2012 Bel Ami
2012 Cosmopolis
2012 The Twilight Saga: Breaking Dawn-2
2014 The Rover
2014 Maps to the Stars
2015 Queen of the Desert
2015 Life
2016 The Childhood of a Leader
2016 The Lost City of Z

Diskografi

2013 Birds

Soundtrack

2008 Never Think
2008 Let Me Sign
2009 Chokin' on the Dust (Part 1)
2009 Chokin' on the Dust (Part 2)
2009 Doin' Fine

Görev Aldığı Yapımlar

Robert Pattinson Fotoğrafları

Robert Pattinson İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler