Robin Williams

Robin Williams

Robin Williams
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 21.07.1951

Doğum Yeri: Şikago, İllinois, ABD


Robin Williams üniversitede Siyaset Bilimi okudu. Üniversiteden mezun olduktan sonra gece kulüplerinde gösteriler yaptı. Sinema sektörüne buradan geçti. Sahne hayatı boyunca 3 Grammy ödülü aldı. 1987'de çevirdiği Günaydın Vietnam filminde bir ordu radyo muhabirini canlandırdığı rolüyle ün kazandı. Yalnız komedi filmleriyle değil, drama dalında da başarılar elde etti. 1997 yılında Empire Magazine dergisince gelmiş geçmiş en yetenekli 100 aktör arasına dahil edilerek 63. sırada yer aldı. Entertainment Weekly tarafından yaşayan en komik adam seçildi.

Sanatçı halen San Fransisco'da bulunan Rubicon Restaurant'ı, Robert de Niro ile birlikte işletmektedir. Hobileri arasında Bisiklet ve Rugby bulunmaktadır. Marsha Garces Williams ile 30 Nisan 1989'da ikinci evliliğini yapan sanatçının bu evliliğinden iki çocuğu vardır.

Filmografisi

1970'ler

  • Can I Do It 'Till I Need Glasses?, 1977 

1980'ler
  • Popeye, 1980
  • The World According to Garp, 1982
  • The Survivors, 1983
  • Moscow on the Hudson, 1984
  • Seize the Day, 1986
  • Club Paradise, 1986
  • The Best of Times, 1986
  • Günaydın Vietnam, 1987 
  • The Adventures of Baron Munchause, 1988
  • Portrait of a White Marriage, 1988
  • Ölü Ozanlar Derneği, 1989

1990'lar
  • Awakenings, 1990
  • Cadillac Man, 1990
  • Hook, 1991
  • The Fisher King, 1991
  • Dead Again, 1991
  • Toys, 1992
  • Aladdin, 1992
  • From Time to Time (veya The Timekeeper), 1992
  • FernGully: The Last Rainforest, 1992
  • Shakes the Clown, 1992
  • I'm From Hollywood, 1992 
  • Mrs. Doubtfire, 1993
  • Being Human, 1993
  • In Search of Dr. Seuss, 1994
  • Aladdin and the King of Thieves, 199
  • Jumanji, 1995
  • To Wong Foo, Thanks for Everything! Julie Newmar, 1995
  • Nine Months, 1995
  • Hamlet, 1996
  • The Secret Agent, 1996
  • Jack, 1996
  • The Birdcage, 1996
  • Good Will Hunting, 1997
  • Flubber, 1997
  • Deconstructing Harry, 1997
  • Fathers' Day, 1997
  • Patch Adams, 1998
  • Junket Whore, 1998
  • What Dreams May Come, 1998
  • Bicentennial Man, 1998
  • Jakob the Liar, 1999
  • Get Bruce, 1999

2000'ler
  •  Yapay Zeka (film), 2000
  • The Rutles 2: Can't Buy Me Lunch, 2001
  • Death to Smoochy, 2001
  • One Hour Photo, 2001 
  • Noel, 2004
  • House of D, 2004
  • The Final Cut, 2004
  • In Search of Ted Demme, 2005
  • The Big White, 2005
  • Robots, 2005
  • The Aristocrats, 2005
  • Night at the Museum, 2006
  • Man of the Year, 2006
  • Happy Feet, 2006
  • Everyone's Hero, 2006
  • RV, 2006
  • The Night Listener, 2006
  • License to Wed
  • August Rush
  • Old Dogs
  • Shrink
  • Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian
  • World's Greatest Dad

Akademi Ödülleri
  • En İyi Yardımcı Aktör, Good Will Hunting,1997

Görev Aldığı Yapımlar

Robin Williams Fotoğrafları

Robin Williams İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları