Robin Williams

Robin Williams

Robin Williams
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 21.7.1951

Ölüm Tarihi: 11.8.2014

Doğum Yeri: İllinois, ABD

Amerikalı komedyen ve oyuncu. Tam adı Robin McLaurin Williams'tır.

Hayatı

Robin Williams, eski bir manken olan Laura McLaurin (1920-2001) ile Ford'un Lincoln bölümünde yönetici olarak çalışan Robert Fitzgerald Williams'ın (1906-1987) üçüncü oğlu olarak ABD'nin Illinois Eyaletinin Şikago kentinde dünyaya geldi. Kaliforniya'daki Siyasal Bilimler öğrenimini yarıda bırakan Williams, 1973 yılında tam bursla Juilliard Konservatuvarına girdi. Üç yıllık oyunculuk eğitimin ardından 1976 yılında hocalarından aktör John Houseman'ın kendisine öğretilebilecek hiçbir şey kalmadığı gerekçesiyle verdiği okuldan ayrılma tavsiyesine uyarak konservatuvarı bıraktı.

Profesyonel Çalışma Dönemi

Eğitimini bıraktıktan sonra gece kulüplerinde gösteriler yaparak profesyonel çalışma hayatına atıldı. Ardından sinema sektörüne geçti.

1987'de Günaydın Vietnam filminde askeri bir radyo muhabirini canlandırdığı rolüyle dünya çapında ünlenen Williams, yalnızca komedi filmlerinde değil dramalarda da başarılar elde etti. 1997 yılında Empire Magazine dergisinin gelmiş geçmiş en yetenekli 100 aktör listesine 63. sıradan girdi. Entertainment Weekly tarafından yaşayan en komik adam seçildi. Sahne hayatı boyuncaysa bir Oscar, iki Emmy, altı Altın Küre, altı Grammy ve iki Sinema Oyuncuları Derneği ödülüne layık görüldü.

Sanatçı, San Fransisco'da Robert de Niro ile birlikte Rubicon Restaurant adlı mekanı işletmekteydi. Bisiklet sürmekten, yüzmekten ve ragbi oynamaktan hoşlanan Williams'ın ilk eşi Valerie Velardi'den bir, ikinci eşi Marsha Garces Williams'den ise iki çocuğu bulunuyordu ve 2011'den beri Susan Schneider ile evliydi.

Robin Williams, 11 Ağustos 2014 tarihinde Kaliforniya'daki evinde ölü bulunmuştur. Yapılan soruşturmanın sonucunda kendisini asarak intihar ettiği anlaşılmıştır. Williams'ın eşi Susan Schneider, Williams'ın ölümünden bir süre önce parkinson hastalığının ön safhasında olduğunu öğrendiğini ve bu nedenle depresyona girdiğini belirtmiştir. Naaşı 12 Ağustos'ta yakılarak külleri San Francisco Körfezine dökülmüştür.

Filmografi

2017 Jumanji: Welcome to the Jungle
2015 Absolutely Anything (Seslendirme)
2014 Boulevard
2014 The Angriest Man in Brooklyn
2014 A Merry Friggin' Christmas
2014 Night at the Museum: Secret of the Tomb
2013 The Big Wedding
2013 The Butler
2013 The Face of Love
2011 Happy Feet Two (Seslendirme)
2009 World's Greatest Dad
2009 Shrink
2009 Night at the Museum: Battle of the Smithsonian
2009 Old Dogs
2007 License to Wed
2007 August Rush
2006 The Night Listener
2006 RV
2006 Everyone's Hero (Seslendirme)
2006 Man of the Year
2006 Happy Feet (Seslendirme)
2006 Night at the Museum
2005 Robots (Seslendirme)
2005 The Big White
2005 The Aristocrats
2004 The Final Cut
2004 House of D
2004 Noel
2002 The Rutles 2: Can't Buy Me Lunch
2002 One Hour Photo
2002 Death to Smoochy
2002 Insomnia
2001 A.I. Artificial Intelligence (Seslendirme)
1999 Jakob the Liar
1999 Bicentennial Man
1999 Get Bruce
1998 What Dreams May Come
1998 Patch Adams
1997 Fathers' Day
1997 Deconstructing Harry
1997 Flubber
1997 Good Will Hunting
1996 The Birdcage
1996 Jack
1996 Aladdin and the King of Thieves (Seslendirme)
1996 The Secret Agent
1996 Hamlet
1995 Nine Months
1995 To Wong Foo, Thanks for Everything! Julie Newmar
1995 Jumanji
1994 Being Human
1994 In Search of Dr. Seuss
1993 Mrs. Doubtfire
1992 FernGully: The Last Rainforest (Seslendirme)
1992 The Timekeeper (Seslendirme)
1992 Aladdin (Seslendirme)
1992 Toys
1991 Shakes the Clown
1991 Dead Again
1991 The Fisher King
1991 Hook
1990 Cadillac Man
1990 Awakenings
1989 Dead Poets Society
1988 The Adventures of Baron Munchausen
1988 Portrait of a White Marriage
1987 Good Morning, Vietnam
1986 The Best of Times
1986 Club Paradise
1986 Seize the Day
1984 Moscow on the Hudson
1983 The Survivors
1982 The World According to Garp
1980 Popeye
1977 Can I Do It... 'Til I Need Glasses?

Televizyon

2013 The Crazy Ones
2012 Wilfred
2012 Louie
2009 SpongeBob SquarePants (Seslendirme)
2008 Law & Order: Special Victims Unit
2006 Extreme Makeover: Home Edition
2006 Mind of Mencia
2006 Blue's Clues (Belgesel – Anlatıcı)
2003 Freedom: A History of Us
2003 Life with Bonnie
2000 Whose Line Is It Anyway?
1999 L.A. Doctors
1998 One Saturday Morning
1997 Friends
1994 Homicide: Life on the Street
1992 The Larry Sanders Show
1991 Big Bird's Birthday Celebration
1991 A Wish for Wings That Work
1990 The Earth Day Special
1990 Sesame Street
1987 Carol, Carl, Whoopi and Robin
1987 Dear America: Letters Home from Vietnam (Belgesel – Anlatıcı)
1984 Pryor's Place
1982 E.T. and Friends: Magical Movie Visitors
1982 Faerie Tale Theatre
1982 SCTV Network
1981 Saturday Night Live
1979 Happy Days
1979 Out of the Blue
1978 America 2-Night
1978 Happy Days
1978 Mork & Mindy
1977 Sorority '62
1977 The Richard Pryor Show
1977 Rowan & Martin's Laugh-In
1977 Eight Is Enough

Ödülleri

2005 Golden Globe Cecil B. DeMille Award
2003 Grammy Award for Best Comedy Album, Robin Williams Live - 2002
1997 Academy Award for Best Supporting Actor, Good Will Hunting
1997 Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role, Good Will Hunting
1996 Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role, The Birdcage
1993 Golden Globe Award for Best Actor Motion Picture Musical or Comedy, Mrs. Doubtfire
1992 Golden Globe Award Special Achievement, Aladdin
1991 Golden Globe Award for Best Actor Motion Picture Musical or Comedy, The Fisher King
1989 Grammy Award for Best Comedy Album, Good Morning Vietnam
1988 Emmy Award: Outstanding Individual Performance In A Variety Or Music Program, 'ABC Presents a Royal Gala'
1987 Golden Globe Award for Best Actor Motion Picture Musical or Comedy, Good Morning, Vietnam
1987 Grammy Award for Best Comedy Album, A Night at the Met
1987 Emmy Award: Outstanding Individual Performance In A Variety Or Music Program, 'Carol Burnett Special: Carol, Carl, Whoopi & Robin'
1980 Golden Globe Award for Best Actor - Television Series Musical or Comedy, Mork & Mindy
1980 Grammy Award for Best Comedy Album, Reality... What a Concept
1978 Golden Globe Award for Best Actor - Television Series Musical or Comedy, Mork & Mindy

Görev Aldığı Yapımlar

Robin Williams Fotoğrafları

Robin Williams İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları