Russell Crowe

Russell Crowe

Russell Crowe
Oyuncu, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 7.4.1964

Doğum Yeri: Wellington, Yeni Zelanda

Oscar ödüllü Yeni Zelandalı oyuncu, film yapımcısı ve müzisyen.

Yeni Zelanda vatandaşı olmasına rağmen, hayatının büyük kısmını Avustralya'da yaşamış ve bir Avustralyalı olarak kendini tanımlamaktadır. Fakat henüz Avustralya vatandaşı değildir. 2001 yılında Gladyatör filmiyle en iyi oyuncu Akademi Ödülü'nü almıştır. Amerikan Gangsteri filminde ise Dedektif Richie Roberts karakterini canlandırmıştır. Ayrıca, 2001 yılı yapımı biyografik drama filmi olan A Beautiful Mind'daki oynadığı John Nash rolüyle En İyi Erkek Oyuncu BAFTA Ödülünü almıştır.

Filmografi

2017 The Mummy
2016 The Nice Guys
2015 Fathers and Daughters
2014 Winter's Tale
2014 Noah
2014 The Water Diviner
2013 Broken City
2013 Man of Steel
2012 The Man with the Iron Fists
2012 Les Misérables
2010 Robin Hood
2010 The Next Three Days
2009 Tenderness
2009 State of Play
2008 Body of Lies
2007 3:10 to Yuma
2007 American Gangster
2006 A Good Year
2005 Cinderella Man
2003 Master and Commander: The Far Side of the World
2001 A Beautiful Mind
2000 Gladiator
2000 Proof of Life
1999 Mystery, Alaska
1999 The Insider
1997 L.A. Confidential
1997 Heaven's Burning
1997 Breaking Up
1995 The Quick and the Dead
1995 No Way Back
1995 Virtuosity
1995 Rough Magic
1994 The Sum of Us
1993 Hammers Over the Anvil
1993 The Silver Brumby
1993 For the Moment
1993 Love in Limbo
1992 Spotswood
1992 Romper Stomper
1991 Proof
1990 Prisoners of the Sun
1990 The Crossing

Ödülleri

2012 Satellite Awards - En İyi Kadro, Les Misérables
2012 Washington D.C. Area Film Critics Association - En İyi Kadro, Les Misérables
2012 National Board of Review - En İyi Kadro, Les Misérables
2009 AACTA Awards - Uluslararası En İyi Erkek Oyuncu, State of Play
2005 AACTA Awards - Uluslararası En İyi Erkek Oyuncu, Cinderella Man
2001 BAFTA Awards - En İyi Erkek Oyuncu, A Beautiful Mind
2001 Golden Globe Awards - Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu, A Beautiful Mind
2001 Screen Actors Guild Awards - En İyi Erkek Oyuncu, A Beautiful Mind
2001 Broadcast Film Critics Association - En İyi Erkek Oyuncu, A Beautiful Mind
2001 Dallas-Fort Worth Film Critics Association - En İyi Erkek Oyuncu, A Beautiful Mind
2001 San Diego Film Critics Society - En İyi Erkek Oyuncu, A Beautiful Mind
2001 Phoenix Film Critics Society - En İyi Erkek Oyuncu, A Beautiful Mind
2000 Academy Awards - En İyi Erkek Oyuncu, Gladiator
2000 Broadcast Film Critics Association - En İyi Erkek Oyuncu, Gladiator
2000 Dallas-Fort Worth Film Critics Association - En İyi Erkek Oyuncu, Gladiator
2000 London Film Critics Circle - En İyi Erkek Oyuncu, Gladiator
2000 San Diego Film Critics Society - En İyi Erkek Oyuncu, Gladiator
2000 Empire Awards - En İyi Erkek Oyuncu, Gladiator
1999 Broadcast Film Critics Association - En İyi Erkek Oyuncu, The Insider
1999 London Film Critics Circle - En İyi Erkek Oyuncu, The Insider
1999 Los Angeles Film Critics Association - En İyi Erkek Oyuncu, The Insider
1999 National Society of Film Critics - En İyi Erkek Oyuncu, The Insider
1999 New York Film Critics Circle - En İyi Erkek Oyuncu, The Insider
1999 San Diego Film Critics Society - En İyi Erkek Oyuncu, The Insider
1999 Southeastern Film Critics Association - En İyi Erkek Oyuncu, The Insider
1999 National Board of Review - En İyi Erkek Oyuncu, The Insider
1993 Seattle International Film Festival - En İyi Erkek Oyuncu, Hammers Over the Anvil
1992 AACTA Awards - En İyi Erkek Oyuncu, Romper Stomper
1992 Seattle International Film Festival - En İyi Erkek Oyuncu, Romper Stomper
1991 AACTA Awards - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Proof

Görev Aldığı Yapımlar

Russell Crowe Fotoğrafları

Russell Crowe İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler