Şafak Sezer

Şafak Sezer

Şafak Sezer
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 10.10.1970

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

1989 yılında Ankara Halk Tiyatrosu'nda Haldun Taner'in ‘Eşeğin Gölgesi’ adlı oyunla sahneye çıktı. Ankara Halk Tiyatrosu'nda ‘Devri Yalan’, ‘Başımızda Pak Bulut’, ‘Sen Bu Seçimi Unut’, ‘Saddam'ı Kim Öptü’, ‘Şirinler’, ‘Edi Büdü’ ve ‘Uzaylı Arif’ adlı oyunlar ile Ankara Ekin Tiyatrosu'nda ise ‘Biz Bu İhtilali Niye Yaptık’, ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ adlı oyunlar ile seyirci karşısına çıktı. 

Dario Fo'nun ‘Yüzsüz’ adlı oyunundan sonra 9 Eylül Üniversitesi'nin çektiği ‘Bir Düğün Masalı’ adlı filmde rol alan sanatçının yer aldığı televizyon dizileri: ‘Televizyon Çocuğu’, ‘Sıdıka’, ‘Baskül Ailesi’, ‘Dostlar Pasajı’, ‘Şafak Vakti’ ve ‘Reyting Hamdi’... ‘Üçlü Oyun’ filminden sonra sanatçı ‘Vizontele’ için kamera karşısına geçti. Daha sonra da Türk filmi adlı yapım şirketinin ilk filmi olan Rus Gelin'de Zeki Alasya, Kaan Boztepe ve Metin Akpınar'la birlikte rol aldı.

Ünlü komedyen Şafak Sezer’in bugünkü ününe kavuşmasında, rahmetli şovmen Boran Kaya’nın sunduğu “İner misin Çıkar mısın” yarışmasının rolü büyüktür. Zira o dönemin en beğenilen yarışma programlarından biri olan “İner misin Çıkar mısın” da Şafak Sezer birinci olmuştur. Şafak Sezer, ‘Maskeli Beşler’ seri filmlerini çekerken rol arkadaşı Peker Açıkalın’la girdiği tartışmalarla da uzun süre magazin gündeminden düşmemiştir.

Filmografisi

2010'lar

  • Alemin Kralı, 2011
  • Memlekette Demokrasi Var, 2011
  • Kolpaçino Bomba, 2011
  • Türk Malı, 2010
  • Aynadaki Düşman, 2009
  • Kolpaçino, 2009
  • Kutsal Damacana 2: İt Men, 2009
  • Kadri'nin Götürdüğü Yere Git, 2008
  • Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz TV Filmi, 2007
  • Fesufanallah, 2007
  • Maskeli Beşler: Kıbrıs, 2007
  • Kutsal Damacana, 2007
  • Düş Yakamda, 2006
  • Maskeli Beşler: Irak, 2006
  • Bendeniz Aysel, 2005
  • Ah Polis Olsam, 2005
  • Hababam Sınıfı Üç Buçuk, 2005
  • Maskeli Beşler İntikam Peşinde, 2005
  • Altın Kafes, 2004
  • Hababam Sınıfı Askerde, 2004
  • G.O.R.A, 2004
  • Hababam Sınıfı Merhaba, 2003
  • Ekmek Teknesi, 2002
  • Rus Gelin, 2002
  • Vizontele, 2001

1990'lar

  • Baskül Ailesi, 1997
  • Sıdıka,1997
  • Bir Düğün Masalı, 1993

Oynadığı Reklamlar

  • Vodafone Fark var!
  • Chery Tiggo Maaşallah
  • Chester Kayboldu
  • Cheetos Reklamı (2007)
  • Arçelik Reklamı

Görev Aldığı Yapımlar

Şafak Sezer Fotoğrafları

Şafak Sezer İle İlgili Haberler