Şafak Sezer

Şafak Sezer

Şafak Sezer
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 10.10.1970

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk oyuncu, senarist ve yönetmen. Tam adı Erol Şafak Sezer'dir.

Kariyeri

1989 yılında Ankara Halk Tiyatrosunda Haldun Taner'in 'Eşeğin Gölgesinde' adlı oyunla Ankara'da Oktay Kara ve Taylan Velioğlu ile ilk olarak sahneye çıktı. Ankara Halk Tiyatrosunda 'Devri Yalan', 'Başımızda Pakbulut, Sen Bu Seçimi Unut', 'Saddam'ı Kim Öptü', 'Şirinler', 'Edi Büdü' ve 'Uzaylı Arif' adlı oyunlarla, Ankara Ekin Tiyatrosunda ise 'Biz Bu İhtilali Niye Yaptık', 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz' adlı oyunlarla seyirci karşısına çıktı. Dario Fo'nun 'Yüzsüz' adlı oyunundan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi'nin çektiği 'Bir Düğün Masalı' adlı filmde rol alan sanatçının yer aldığı televizyon dizileri: 'Televizyon Çocuğu' (Okan Bayülgen`in programı), 'Sıdıka', 'Baskül Ailesi', 'Dostlar Pasajı', 'Şafak Vakti' ve 'Reyting Hamdi'... 'Üçlü Oyun' filminden sonra sanatçı 'Vizontele' için kamera karşısına geçti. Daha sonra da Turkfilmi adlı yapım şirketinin ilk filmi olan Rus Gelin'de Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Kaan Boztepe'le birlikte rol aldı.

Şafak Sezer’in bugünkü ününe kavuşmasında, şovmen Boran Kaya’nın sunduğu “İner misin Çıkar mısın?” adlı yarışma programının rolü vardır. O dönemin en beğenilen yarışma programlarından biri olan “İner misin Çıkar mısın?”da Şafak Sezer birinci olmuştur.

Hapis cezası

Şafak Sezer 2012 yılında Alemin Kralı dizisinin setinde 'gürültü yaptığı' gerekçesiyle bir kamera asistanına fiziksel saldırıda bulunmaktan suçlu bulundu ve Aralık 2013'te 13 ay hapis cezası aldı fakat hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Filmografi

1993 Bir Düğün Masalı
1996 Televizyon Çocuğu
1997 Baskül Ailesi
1997 Dostlar Pasajı
1997 Komşu Komşu
1997 Sıdıka
1997 Şafak Vakti
2000 Vizontele
2000 Oyunbozan
2000 Reyting Hamdi
2001 Bu Film Bitmez
2002 Zalim
2002 Rus Gelin
2002 Ekmek Teknesi
2003 Hababam Sınıfı Merhaba
2004 G.O.R.A
2004 Hababam Sınıfı Askerde
2004 Simbiyotik
2004 Altın Kafes
2005 Hababam Sınıfı 3,5
2005 Maskeli Beşler İntikam Peşinde
2005 Bendeniz Aysel
2006 Ah Polis Olsam
2006 Maskeli Beşler: Irak
2007 Düş Yakamdan
2007 Kutsal Damacana
2007 Fesupanallah
2008 Maskeli Beşler: Kıbrıs
2008 Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
2008 Kadri'nin Götürdüğü Yere Git
2009 Aynadaki Düşman
2009 Kolpaçino
2009 Kutsal Damacana 2: İtmen
2009 Hanımeli Sokağı
2010 Türk Malı
2010 Memlekette Demokrasi Var
2011 Kolpaçino Bomba
2011 Alemin Kıralı
2011 Memlekette Demokrasi Var
2013 G.D.O. KaraKedi
2013 Altındağlı
2014 Ah Polis Olsam Yeniden
2014 Şimdi Onlar Düşünsün
2015 O Ses Türkiye Yılbaşı Özel
2016 Kolpaçino 3. Devre
2016 Bir Baba Hindu

Görev Aldığı Yapımlar

Şafak Sezer Fotoğrafları

Şafak Sezer İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları