Salma Hayek

Salma Hayek

Salma Hayek
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 2.9.1966

Doğum Yeri: Vera Cruz, Meksika

Meksikalı oyuncu. Tam adı Salma Hayek (Jiménez) Pinault'dur.

Salma Hayek, 2 Eylül 1966 yılında Coatzacoalcos, Veracruz, Meksika'da doğmuştur. Babası Lübnanlı, annesi Meksikalıdır. Salma Hayek İspanyolca, İngilizce, Arapça ve Portekizce bilmektedir.

Filmografi

2017 Beatriz at Dinner
2017 How to Be a Latin Lover
2017 The Hitman's Bodyguard
2017 Drunk Parents
2016 Sausage Party (Seslendirme)
2015 Everly
2015 Some Kind of Beautiful
2015 Kahlil Gibran's The Prophet (Seslendirme – Aynı zamanda yapımcı)
2015 Septembers of Shiraz
2015 Tale of Tales
2014 Muppets Most Wanted[76]
2013 Grown Ups 2
2012 The Pirates! Band of Misfits (Seslendirme)
2012 Savages
2012 Here Comes the Boom
2011 Puss in Boots (Seslendirme)
2011 Americano
2011 La chispa de la vida
2010 Grown Ups
2009 Cirque du Freak: The Vampire's Assistant
2007 Across the Universe
2006 Ask the Dust
2006 Bandidas
2006 Lonely Hearts
2004 After the Sunset
2003 Spy Kids 3-D: Game Over
2003 Once Upon a Time in Mexico
2003 V-Day: Until the Violence Stops
2002 Frida (Aynı zamanda yapımcı)
2001 Hotel
2001 In the Time of the Butterflies
2000 Timecode
2000 La Gran Vida
2000 Chain of Fools
2000 Traffic
1999 Dogma
1999 El Coronel No Tiene Quien Le Escriba (Aynı zamanda yapımcı)
1999 Wild Wild West
1998 54
1998 The Velocity of Gary (Aynı zamanda yapımcı)
1998 The Faculty
1997 Fools Rush In
1997 Breaking Up
1997 Sistole Diastole
1996 From Dusk till Dawn
1996 Follow Me Home
1996 Fled
1995 El Callejón de los Milagros
1995 Desperado
1995 Fair Game
1995 Four Rooms
1994 Roadracers
1993 Mi Vida Loca

Televizyon

2009 30 Rock
2006 Ugly Betty
2003 The Maldonado Miracle
2003 Saturday Night Live
2001 In the Time of the Butterflies
1999 Action
1997 The Hunchback
1997 Gente Bien
1994 Roadracers
1994 El vuelo del águila
1993 The Sinbad Show
1992 Dream On
1989 Teresa
1988 Un Nuevo Amanecer

Ödülleri

2002 Altın Kamera Ödülleri - En İyi Uluslararası Kadın Oyuncu, Frida
2002 İmaj Ödüllleri - En İyi Kadın Oyuncu, Frida
1999 Blockbuster Entertainment Ödülleri - Bir Aksiyon Filminde En Beğenilen Kadın Oyuncu, Wild Wild West

Görev Aldığı Yapımlar

Salma Hayek Fotoğrafları

Salma Hayek İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler