Sandra Bullock

Sandra Bullock

Sandra Bullock
Oyuncu, Senarist, Seslendirme, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 24.7.1964

Doğum Yeri: Arlington, Virginia,, ABD

ABD'li sinema oyuncusu. Babası John W. Bullock (1925 doğumlu), Amerika Birleşik Devletleri'nde Ordusu çalışanı ve yarı zamanlı ses eğitmeni; annesi, Helga Mathilde Meyer (1942-2000), opera şarkıcısı ve ses öğretmeniydi. Annesi 2000 yılında kanserden ölmüştür. Bullock'un babası Birmingham, Alabama ve İrlanda, İngiliz, Alman, Fransız soyuna sahipken, annesi ise Alman'dır. Bullock'un anne tarafından büyükbabası, Nuremberg'li bir roket bilim adamıydı. Bullock, on iki yıl boyunca Nürnberg'te, Almanca konuşarak büyüdü. Hümanist Waldorf Okuluna gitti. Çocukken, sık sık Avrupa opera turlarına çıkan annesine eşlik etti. Bullock annesinin opera yapımlarında küçük parçalar alarak, çocuk olarak bale ve şan eğitimi aldı. Staatstheater Nürnberg opera çocuk korosunda şarkı söyledi. Sol gözünün üstündeki yaranın sebebi çocukken bir dere içine düşmesinden kaynaklanmaktadır.

Bullock on sekiz yaşına kadar, Alman/Amerikan çifte vatandaşlığına sahipken, 2009 yılında, Alman vatandaşlığı başvurusunda bulunmuştur.

Eğitimi ve Kariyeri

Bullock, lise tiyatro yapımlarının gerçekleştirildiği Washington-Lee Lisesine gitti. 1982 yılında mezun olduktan sonra, Greenville, Kuzey Carolina East Carolina Üniversitesine katılarak, 1987 yılında Drama Güzel Sanatlar diplomasını aldı.

Katıldığı bir talk-show programında Sandra annesinin katı kuralları olan bir anne olduğundan, 18 yaşına kadar dışarıya erkek arkadaşla çıkmasının yasak olduğundan bahsetmiştir.

Sandra, lisede ponpon kızlardan biriyken arkadaşları ona 'sınıf palyaçosu' lakabını takmışlardı, ona 'büyük ihtimalle gününüzü aydınlatacak kız' diyorlardı.

Sandra, üniversitede drama eğitimi almıştır fakat eğitimi oyunculuk kariyeri için yarım kalmıştır. İlk çıkışını 1993 yılında 'Demolition Man' ve 'Speed' filmleri ile yaptı. Speed filmi hasılat rekorları kırmıştır. 'Monster Garage' programını yapan Jesse James ile 16 Temmuz 2005'te evlenmiştir.Eşinin onu ünlü dövme sanatçısı Kat Von D ile aldatmasından dolayı 2009 yılında boşanmışlardır. Daha önce aktör Tate Donovan ile nişanlamıştır. Aktör Matthew McConaughey ile birkaç kez ayrılıp birleşerek magazin sayfalarına konu olmuştur.

1998'de çekilen 'Practical Magic' filminde tanıştığı ve halen çok yakın arkadaş olduğu Nicole Kidman onun için şöyle der ; 'Sandy'den başka Hollywood'daki bütün ünlüler tarafından çok sevilen ve çok sempatik bulunan başka birini tanımıyorum'

Hız Tuzağı, Miss Congeniality, 28 gün, Sen Uyurken, The Net, Adım adım Cinayet, Göl Evi ve Sıradışı gibi önemli yapıtlara imza atmıştır.

Hız Tuzağı ve Göl evi filmlerindeki partneri Keanu Reeves ile çok iyi iki dost olduklarını belirtiyor. Sandra Bullock iletişimlerinin filmdeki gibi mektuplarla gerçekleştiğinin altını çiziyor.

2010 yılı Mart ayında düzenlenen Oscar ödül töreninde 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Oscar almıştır.

Eşi Jesse James ile 4 yıl önce evlat edinmek için başvurduktan sonra 2010 ocak ayında Louis Bullock Bardo adında bir evlat edindiler. Fakat eski kocası Jesse James ile 5 yıl evli kaldıktan sonra 28 Haziran 2010 tarihinde boşandılar.

Filmografisi

1987 Hangmen
1989 Religion, Inc.
1989 Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman
1989 Who Shot Patakango?
1989 The Preppie Murder
1990 Lucky/Chances
1992 Who Do I Gotta Kill?
1992 When the Party's Over
1992 Love Potion No. 9
1993 The Vanishing
1993 The Thing Called Love
1993 Demolition Man
1993 Fire on the Amazon
1993 Wrestling Ernest Hemingway
1994 Speed
1995 While You Were Sleeping
1995 The Net
1996 Two If by Sea
1996 A Time to Kill
1996 In Love and War
1997 Speed 2: Cruise Control
1997 'Making Sandwiches'
1998 Hope Floats
1998 Practical Magic
1998 The Prince of Egypt
1999 Forces of Nature
2000 Gun Shy
2000 28 Days
2000 Miss Congeniality
2002 Murder by Numbers
2002 Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood
2002 Two Weeks Notice
2004 Crash
2005 Farm of the Yard
2005 Loverboy
2005 Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous
2006 The Lake House
2006 Infamous 
2007 Premonition
2009 Farm of the Yard: Saddles for Wild Horses
2009 The Proposal
2009 All About Steve
2009 The Blind Side
2011 Extremely Loud and Incredibly Close
2012 The Heat
2013 Gravity
2014 Minions

Görev Aldığı Yapımlar

Sandra Bullock Fotoğrafları

Sandra Bullock İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları