Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 22.11.1984

Doğum Yeri: New York, ABD

BAFTA ödülü sahibi Danimarka asıllı Amerikalı oyuncu. 1998 yılında oynadığı Atlara Fısıldayan Adam filmindeki rolü ile çıkış yaptı. Daha sonra Hayalet Dünyası (Ghost World), Bir Konuşabilse (Lost in Translation) ve İnci Küpeli Kız (Girl with a Pearl Earring) gibi filmlerde rol aldı. 2003 yılında iki Altın Küre adaylığı kazandı.

Kişisel hayatı

Scarlett Johansson, 1984 yılında New York City'de doğdu. Babası, Karsten Johansson Danimarkalı bir mimar, dedesi Ejner Johansson ise senaryo yazarı ve yönetmendi. Annesi Melanie Sloan ise Polonyalı Aşkenaz bir yapımcıdır. Kardeşi Vanessa Johansson da bir aktristir. Diğer erkek kardeşinin ismi Adrian'dır. Ve ondan üç dakika sonra doğan Hunter Johansson isminde bir ikiz kardeşi vardır.

27 Eylül 2008 tarihinde 'Two Guys and a Girl' dizisindeki Berg ve Blade III'de rol alan Ryan Reynolds ile Kanada'da aile arasında düzenlenen bir törenle evlendi.Ancak Ryan Reynolds'ın Sandra Bullock ile görüntülenmesinden sonra boşandılar. 2012 Kasım ayında Fransız gazeteci Romain Dauriac ile birlikteliği başladı. Eylül 2013 tarihinde çift nişanlandıklarını açıklamışlardır. 2014 yılında ilk çocuğuna hamile olan Johansson Fransa'da yaşamaya başladı. Çiftin Rose adını verdikleri kızları 2014 yılının Eylül ayında dünyaya gelmiştir.

Kariyeri

Film kariyerine 1994 yılı yapımı North filmi ile başladı. O yıllarda Home Alone 3, Little Girl, Manny&Lo, If Lucy Fell gibi birçok filmde rol aldı. 1998 yılında Robert Redford ve Kristin Scott Thomas ile birlikte kamera karşısına geçtiği The Horse Whisperer filmi ve 2001 yılı yapımı Ghost World filmi ile birlikte tanındı.

2003 yılında Lost in Translation ve İnci Küpeli Kız filmlerinde yer aldı.Lost in Translation ile Venedik Film Festivalinde En İyi Aktris ödülü aldı. Aynı yıl bu iki film ile iki ayrı Altın Küre adaylığı kazandı. Aynı şekilde En İyi Aktris dalında iki ayrı adaylığı olduğu BAFTA'yı Lost in Translation ile birlikte aldı.

Haziran 2004'te Akademi Ödülleri'ni dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'ne katılmak için davet aldı. O yıl The Perfect Score, In Good Company ve A Love Song for Bobby Long filmlerinde rol aldı. A Love Song for Bobby Long filmi ile bir kez daha Altın Küre'ye aday gösterildi.

2005 yılında Ewan McGregor ile birlikte bir Michael Bay filmi olan The Island filminde rol aldı. Aynı sene Woody Allen'ın yönettiği Match Point filminde yer aldı ve bu filmdeki rolü ile Altın Küre'ye En İyi Yardımcı Aktris dalında aday gösterildi. Ayrıca Hollywood'un genç yetenekleri arasında gösterilmektedir.

Tiyatro Kariyeri

Scarlett Johansson'un tiyatro sahnesine ilk çıkışı henüz küçük yaştayken Sophistry oyununda oldu. 2009 yılında, Arthur Miller tarafından yazılıp Gregory Mosher tarafından yönetilen ve Liev Schreiber ile başrolü paylaştığı A View from the Bridge oyununda Catherine Carbone rolünü oynadı. Johansson bu rolüyle 2010 En İyi 'Seçme' Kadın Oyuncu dalında Tony Ödülü'nü kazandı.

Filmografi

1994 North
1995 Just Cause
1996 If Lucy Fell
1996 Manny & Lo
1997 Fall
1997 Home Alone-3
1998 The Horse Whisperer
1999 My Brother the Pig
2001 The Man Who Wasn't There
2001 Ghost World
2001 An American Rhapsody
2002 Eight Legged Freaks
2003 Lost in Translation
2003 Girl with a Pearl Earring
2004 The Perfect Score
2004 A Love Song for Bobby Long
2004 A Good Woman
2004 The SpongeBob Square Pants Movie (seslendirme)
2004 In Good Company
2005 Match Point
2005 The Island
2006 Scoop
2006 The Black Dahlia
2006 The Prestige
2007 The Nanny Diaries
2008 The Other Boleyn Girl
2008 Vicky Cristina Barcelona
2008 The Spirit
2009 He's Just Not That Into You
2010 Iron Man-2
2011 We Bought a Zoo
2012 The Avengers
2012 Hitchcock
2013 Don Jon
2013 Under the Skin
2013 Aşk (Her)
2014 Captain America: The Winter Soldier
2014 Chef
2014 Lucy
2015 Avengers: Age of Ultron
2016 Hail, Caesar!
2016 The Jungle Book
2016 Sing
2016 Captain America: Civil war
2017 Ghost In The Shell
2017 Rough Night

Televizyon

1995 The Client
2001 Anatomy of a Scene
2004 Entourage
2005 Robot Chicken (Seslendirme)
2006 Saturday Night Live

Tiyatro

2010 A View from the Bridge
2012 Cat on a Hot Tin Roof

Müzik

2008 Anywhere I Lay My Head
2006 What Goes Around What... 
2009 Break Up

Görev Aldığı Yapımlar

Scarlett Johansson Fotoğrafları

Scarlett Johansson İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler