Sean Connery

Sean Connery

Sean Connery
Oyuncu, Yapımcı

Doğum Tarihi: 25.08.1930

Doğum Yeri: Edinburgh, İskoçya


 En bilinen rolü James Bond film serilerinin Ajan 007 James Bond karakteridir. Kızıl Ekim, Gülün Adı ve Kaya filmleri en çok tanınan filmleridir. Kendisi gibi aktör Jason Connery'nin babasıdır. Boyu 1.89 m dir.

Connery, 1950 yılında girdiği 'Bay Kainat' yarışmasında üçüncü olmuştur. Daha sonra Ian Fleming'in yazdığı 'Dr. No' (1962) , 'Goldfinger' (1964) , 'Rusya'dan Sevgilerle' (1964) , 'Thunderball' (1965) , 'İnsan İki Kere Yaşar' (1967) ve 'Ölümsüz Elmaslar' (1971) filmlerindeki Ajan 007 James Bond karakteriyle adını tüm dünyaya duyurmuştur. Ayrıca 'The Untouchables' filmiyle 'En İyi Yardımcı Aktör Oscarı' nı almıştır.

Filmografisi

2000'ler

  • Sir Billi the Vet, 2006
  • The League of Extraordinary Gentlemen, 2003
  • Finding Forrester, 2000

1990'lar
  • Entrapment, 1999
  • The Avengers, 1998
  • Playing by Heart, 1998
  • Dragonheart, 1996
  • Kaya, 1996
  • The Thief and the Cobbler, 1995
  • Just Cause, 1995
  • First Knight, 1995
  • A Good Man in Africa, 1994
  • Rising Sun, 1993
  • Medicine Man, 1992
  • Highlander II: The Quickening, 1991
  • Robin Hood: Prince of Thieves, 1991
  • Kızıl Ekim, 1990
  • The Russia House, 1990

1980'ler
  • Indiana Jones and the Last Crusade, 1989
  • Family Business, 1989
  • The Presidio, 1988
  • The Untouchables, 1987
  • Highlander, 1986
  • Gülün Adı, 1986
  • Sword of the Valiant: The Legend of Sir Gawain and the Green Knight, 1984
  • Sean Connery's Edinburgh, 1983
  • Never Say Never Again, 1983
  • G'ole!, 1982
  • Five Days One Summer, 1982
  • Wrong Is Right, 1982
  • Outland, 1981
  • Time Bandits, 1981

1970'ler
  • The First Great Train Robbery, 1979
  • Meteor, 1979
  • Cuba, 1979
  • A Bridge Too Far, 1977
  • Robin and Marian, 1976
  • Ransom, 1975
  • The Dream Factory, 1975
  • The Wind and the Lion, 1975
  • The Man Who Would Be King, 1975
  • Zardoz, 1974
  • Murder on the Orient Express, 1974
  • The Offence, 1973
  • A Spain Golf Course, 1972
  • The Red Tent, 1971
  • The Anderson Tapes, 1971
  • Ölümsüz Elmaslar, 1971
  • The Molly Maguires, 1970

1960'lar
  • The Bowler and the Bonnet, 1969
  • Shalako, 1968
  • İnsan İki Kere Yaşar, 1968
  • A New World, 1966
  • A Fine Madness, 1966
  • The Hill, 1965
  • Thunderball, 1965
  • Marnie, 1964
  • Woman of Straw, 1964
  • Goldfinger, 1964
  • From Russia with Love, 1963
  • The Longest Day, 1962
  • Dr. No, 1962
  • On the Fiddle, 1961
  • The Frightened City, 1961

1950'ler
  • Darby O'Gill and the Little People, 1959
  • Tarzan's Greatest Adventure, 1959
  • Another Time, Another Place, 1958
  • A Night to Remember, 1958
  • No Road Back, 1957
  • Hell Drivers, 1957
  • Action of the Tiger, 1957
  • Time Lock, 1957
  • Lilacs in the Spring, 1954

Ödülleri

Bafta
  • Best Actor, The Name of the Rose, 1986
  • Academy Fellowship, Lifetime Achievement, 1998

Akademi Ödülleri
  • Best Supporting Actor, The Untouchables, 1989

Altın Küre Ödülleri
  • Best Supporting Actor - Motion Picture, The Untouchables,1988
  • Cecil B. DeMille Award, Lifetime Achievement, 1996
  • AFI Life Achievement Award, Lifetime Achievement, 2006

Görev Aldığı Yapımlar

Sean Connery Fotoğrafları

Sean Connery İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları