Şebnem Dönmez

Şebnem Dönmez

Şebnem Dönmez
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.05.1974

Doğum Yeri: Salzgitter

Türk oyuncu.

1996'da Murat Başoğlu ile sunduğu Sabah Şekerleri ile çıkış yakaladı. Program, bir dönem sabahları yapılan müzik-eğlence programları furyasının öncüsü oldu. Murat Başoğlu ile iyi bir ikili olunca 1997'de Star TV'de Görevimiz Tehlike isimli bir yarışma programı sundular. 1998'de ise Dönmez Star TV'de bir showgirl olarak tüm hünerlerini sergilediği Cumartesi Gecesi Ateşi'ni sundu.

2000'lerde ise dizi ve sinema dünyasındaki başarılarıyla gündeme geldi. Televizyonda Aslı ile Kerem (2002) ve Ölümsüz Aşk (2003) ile kariyerini sağlamlaştırırken sinema macerası 2002 tarihli bağımsız film Kolay Para Kazanma Kılavuzu ile başladı. 2004'de Neredesin Firuze, 2006'da Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü, 2009'da Vali filmlerinin başrollerinde yer aldı. 2007 yılında BKM'de Oyunun Oyunu isimli tiyatro oyununda beğeni topladı.

Kendisi aynı zamanda Live Earth'ün Türkiye temsilcisi olup Al Gore'un İstanbul'da gerçekleştirdiği toplantıya basın sözcüsü olarak katılmıştır.

Filmografi

Diziler
Aşkın Dağlarda Gezer (1999) Kejal
Eyvah Kızım Büyüdü (2000)
Aslı ile Kerem (2002) Aslı
Ölümsüz Aşk (2003)
Size Baba Diyebilir miyim? (2004)
Erkeksen Seyret (2006)
Eşref Saati (2007)
Nerede Kalmıştık? (2008)
Küçük Sırlar (2010) Ece Altınel
Yalan Dünya (2012) Konuk Oyuncu - 1. sezon 11. bölüm
Kuzey Güney (2012-2013) Konuk oyuncu
MedCezir (2013)

Filmler
Mumya Firarda (2002)
Kolay Para Kazanma Kılavuzu (2002)
Neredesin Firuze (2004)
Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2006)
The Net 2.0 (2006)
O Kadın (2007)
Vali (2009)

TV showları
Sabah Şekerleri (1996-1998) Star TV-Kanal D
Görevimiz Tehlike (1997-1998) Star TV
Cumartesi Gecesi Ateşi (1998)
Kulaktan Kulağa Kanal D
Şans Melekleri (1999)
Ne Şeker Şey (1999-2000)
Herşeyi Bilmek Gerekmiyor (2007) Türkmax
Bak Kim Dans Ediyor (2007) Show TV
Laf ebeleri (2008) Türkmax

Oyunlar
3. Türden Yakın İlişkiler (2003)
Tanrım Beni Baştan Yarat (2004)
Oyunun Oyunu (2007)

Video klipler
Ferdi Tayfur - Emmoğlu (1992)
Ferda Anıl Yarkın - Üzülme (1996)
Sultana - Kuşu Kalkmaz (1997)
Emre Aydın - Afili Yalnızlık (2007)
Emre Aydın - Kim Dokunduysa Sana Ona Git (2007)
Emre Aydın - Git (2007)

Görev Aldığı Yapımlar

Şebnem Dönmez Fotoğrafları

Şebnem Dönmez İle İlgili Haberler