Sibel Kekilli

Sibel Kekilli

Sibel Kekilli
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.6.1980

Doğum Yeri: Heilbronn, Almanya

Türk asıllı Alman oyuncu. Altın Ayı ve Altın Portakal başta olmak üzere birçok ödüle layık görülmüştür.

Türk asıllı film yönetmeni Fatih Akın'ın Duvara Karşı filmiyle uluslararası boyutta tanınan bir oyuncu oldu. 2004 yılında Almanya'nın en önemli 100 kişisi arasında 33. sırada yer aldı.

Kekilli, 1980 yılında Heilbronn'da doğdu. Aslen Kayserili olan ailesi 1977'de Batı Almanya'ya göçmüştü. Almanya'da babası inşaat işçiliği, annesi temizlikçilik yapıyordu. Kekilli, ailesini 'liberal' ve 'görece modern Müslüman' olarak tanımlar. İkiz kız kardeşi ve iki erkek kardeşi vardır.

Kariyeri
Kekilli, 16 yaşında temel eğitimi yüksek bir ortalama ile tamamladıktan sonra, yerel bir hükümet ofisinde çıraklık eğitimi aldı. Daha sonra bir atık tesisinde iki sene çalıştı. 2002 yılında Essen'e taşındı ve burada satış ve promosyon elemanlığı, temizlikçilik, gece kulübü müdürlüğü, pornografik oyunculuk gibi çeşitli işler yaptı.

2002 yılında bir alışveriş merkezinde iken, bir oyuncu seçimi direktörü tarafından keşfedildi. 350 aday arasından seçilerek, Fatih Akın'ın Duvara Karşı filminde baş rol oynadı. 2004 yılında gösterime giren film büyük başarı yakaladı ve pek çok ödül aldı.

Duvara Karşı filminin yayınlanmasından kısa bir süre sonra, Alman tabloid gazetesi Bild-Zeitung, daha önce Dilara sahne ismiyle rol aldığı pornografik filmleri ortaya çıkardı. Bu haber büyük bir skandala neden oldu ve Bild-Zeitung gazetesi Alman yayıncılar öz denetim enstitüsü Deutscher Presserat tarafından haberi ele alış şekli nedeniyle sert bir şekilde eleştirildi.

Dünyaca ünlü Game Of Thrones (Taht Oyunları) dizisinin 3. sezonuna katıldı. Dizide Shae adlı karakteri canlandıran Sibel Kekilli oldukça olumlu eleştiriler aldı.

'Alman Sinema Teşvik Ödülü' sahiplerini belirleyecek olan jürinin üyeliğini yaptı.

Kekilli, kâr amacı gütmeyen kadın hakları kuruluşu Terre des Femmes bünyesinde, Müslüman ailelerde kadına karşı şiddetin durdurulması için çalışmalar yapmaktadır.

Filmografi

What a Man (2011)
Ayrılık (2010)
Pihalla (2009)
Eve Dönüş (2006)
Son Tren (Der letzte Zug) (2006)
Fay Grim (2006)
Winterreise (2006)
Kebab Connection (2005)
Duvara Karşı (Gegen die Wand) (2004)

Dizi

Game of Thrones (2011–2014) (Shae)
Tatort (2010–2011)
Mordkommission Istanbul (2010)
Der Kommissar und das Meer (2010)
Gier (2010)
Nachtschicht (2009)

Görev Aldığı Yapımlar

Sibel Kekilli Fotoğrafları

Sibel Kekilli İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları