Sibel Kekilli

Sibel Kekilli

Sibel Kekilli
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.6.1980

Doğum Yeri: Heilbronn, Almanya

Türk asıllı Alman oyuncu. Altın Ayı ve Altın Portakal başta olmak üzere birçok ödüle layık görülmüştür.

Türk asıllı film yönetmeni Fatih Akın'ın Duvara Karşı filmiyle uluslararası boyutta tanınan bir oyuncu oldu. 2004 yılında Almanya'nın en önemli 100 kişisi arasında 33. sırada yer aldı.

Kekilli, 1980 yılında Heilbronn'da doğdu. Aslen Kayserili olan ailesi 1977'de Batı Almanya'ya göçmüştü. Almanya'da babası inşaat işçiliği, annesi temizlikçilik yapıyordu. Kekilli, ailesini 'liberal' ve 'görece modern Müslüman' olarak tanımlar. İkiz kız kardeşi ve iki erkek kardeşi vardır.

Kariyeri

Kekilli, 16 yaşında temel eğitimi yüksek bir ortalama ile tamamladıktan sonra, yerel bir hükümet ofisinde çıraklık eğitimi aldı. Daha sonra bir atık tesisinde iki sene çalıştı. 2002 yılında Essen'e taşındı ve burada satış ve promosyon elemanlığı, temizlikçilik, gece kulübü müdürlüğü, pornografik oyunculuk gibi çeşitli işler yaptı.

2002 yılında bir alışveriş merkezinde iken, bir oyuncu seçimi direktörü tarafından keşfedildi. 350 aday arasından seçilerek, Fatih Akın'ın Duvara Karşı filminde baş rol oynadı. 2004 yılında gösterime giren film büyük başarı yakaladı ve pek çok ödül aldı.

Duvara Karşı filminin yayınlanmasından kısa bir süre sonra, Alman tabloid gazetesi Bild-Zeitung, daha önce Dilara sahne ismiyle rol aldığı pornografik filmleri ortaya çıkardı. Bu haber büyük bir skandala neden oldu ve Bild-Zeitung gazetesi Alman yayıncılar öz denetim enstitüsü Deutscher Presserat tarafından haberi ele alış şekli nedeniyle sert bir şekilde eleştirildi.

Dünyaca ünlü Game Of Thrones (Taht Oyunları) dizisinin 3. sezonuna katıldı. Dizide Shae adlı karakteri canlandıran Sibel Kekilli oldukça olumlu eleştiriler aldı.

'Alman Sinema Teşvik Ödülü' sahiplerini belirleyecek olan jürinin üyeliğini yaptı.

Kekilli, kâr amacı gütmeyen kadın hakları kuruluşu Terre des Femmes bünyesinde, Müslüman ailelerde kadına karşı şiddetin durdurulması için çalışmalar yapmaktadır.

Filmografi

2012 Die Männer Der Emden
2011 What a Man
2010 Ayrılık
2009 Pihalla
2006 Eve Dönüş
2006 Son Tren
2006 Fay Grim
2006 Winterreise
2005 Kebab Connection
2004 Duvara Karşı

Televizyon

2011 Game of Thrones
2010 Tatort
2010 Mordkommission Istanbul
2010 Der Kommissar und das Meer
2010 Gier
2009 Nachtschicht

Ödülleri

2004 Lola Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Duvara Karşı
2004 Bambi Ödülleri, Duvara Karşı
2006 Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Eve Dönüş
2010 Lola Prize - En İyi Kadın Oyuncu, Ayrılık
2010 Tribeca Film Festivali -En İyi Kadın Oyuncu, Ayrılık
2017 Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı

Görev Aldığı Yapımlar

Sibel Kekilli Fotoğrafları

Sibel Kekilli İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları