Sibel Turnagöl

Sibel Turnagöl

Sibel Turnagöl
Oyuncu

Ölüm Tarihi: 28.02.1968

Türk sinema oyuncusu.

Meslek yaşamına 16 yaşında mankenlik yapmakla başlayan Sibel Turnagöl, bir süre sonra katıldığı bir yarışmada mankenler kraliçesi seçildi. Turnagöl, Alinur Velidedeoğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği bir kalem firmasının reklam filmiyle ilk kez kamera karşısında yer alan sanatçı, ardından 1986 yılında Şerif Gören'in yönetmenliğini yaptığı Sen Türkülerini Söyle adlı ilk uzun metrajlı filminde Kadir İnanır'la birlikte beyazperdede göründü. Oyuncu Kerem Alışık'la bir evlilik yaşayan Turnagöl, çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı, pek çok uzun soluklu TV programlarında sunuculuk yaptı.

Sahne çalışmalarından sonra 1999 yılında Klip Müzik'ten Can Bu isimli bir albüm çıkardı. Albümde Şehrazat, Kerem Ökten ve Serdar Ortaç şarkıları seslendirdi. Sırasıyla Seninle Bile Sensizim, Elli Yıllık Aşk ve Ben Aşkı Böyle Bilmezdim şarkılarına klip çekildi. Ayrıca İzzet Yıldızhan'la Gitme Turnam parçasında düet yaptı.

Müzik Yorumcuları Birliği'nde yönetim kurulunda görev alan sanatçı, film yapımcılığı ile ilgilenmektedir.
Şu anda haftaiçi her gün 15.00'te Kanal Türk'te Sibel Alem isimli gündüz programını sunmaktadır.

Filmografisi
Asla Unutma - 2005
Komik-i Şehir - 2005
Camdan Pabuçlar - 2004
Şu Bizim Ev Var Ya - 2004
Günah - 2003
Muhteris Ruhlar - 2002
Günah - 2001
Abuzer Kadayıf - 2000
Sır - 1999
Demir Leblebi - 1999
Yasemin - 1997
Bana Sevgiyi Anlat - 1996
Bir Yanımız Bahar Bahçe - 1994
Kanayan Yara - 1994
Senin İçin Bir Kadeh - 1993
Üç Kişilik Dünya - 1993
Kanayan Bosna - 1993
Teleflaş - 1992
Son Umut - 1992
Günah Tohumu - 1990
Bebek - 1987
Gönülden Gönüle - 1987
Hafız Yusuf Efendi - 1987
Sen de Yüreğinde Sevgiye Yer Aç - 1987
Yolun Sonundaki Karanlık - 1987
Skandal - 1987
Hayat Köprüsü - 1986
Sen Türkülerini Söyle - 1986
Adem ile Havva - 1986

Görev Aldığı Yapımlar

Sibel Turnagöl Fotoğrafları

Sibel Turnagöl İle İlgili Haberler