Sinem Kobal

Sinem Kobal

Sinem Kobal
Oyuncu

Doğum Tarihi: 14.8.1987

Doğum Yeri: istanbul, Türkiye

Türk televizyon ve sinema oyuncusu.

İlk yılları ve kariyeri

İstanbul’da doğdu. Rize, Hemşinli bir ailenin kızıdır. Babası inşaat mühendisi, annesi ise ev hanımıdır. Erkek kardeşi de Selena dizisinde Atacan Baybars adlı karakteri canlandırmıştır.

Star TV'de 2003 yılında yayınlanan başrollerini Ali Sürmeli ve Gülben Ergen'in paylaştığı Hürrem Sultan dizisinde Ayşe karakterini canlandırmıştır.

Sinem Kobal, dört yaşında Yıldız Alper bale okulunda başladığı bale eğitimine sekiz yıl devam etmiştir. Royal Akademi'den diplomasını almıştır. İSTEK Vakfı Özel Acıbadem Lisesinden mezun olmuştur. Başarılı bir öğrenci olan Sinem Kobal, ortaokulda öğrenci iken, voleybol takımıyla ikincilik ve step birinciliği kazanmıştır. Şimdi ise latin dansı ve Aikido sporu yapmaktadır.

Dormen Tiyatrosunda aldığı eğitimle sanat hayatına giriş yapmış, henüz 13 yaşındayken ilk kez 'Dadı' adlı televizyon dizisinde rol almaya başlamıştır. Daha sonra bir sezon da Uygur Tiyatrosu'nda çalışmıştır.

Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü mezunudur.

atv’de yayınlanmış olan Selena adlı bir fantastik dizide Selena adlı bir karakteri oynamıştır. Akatlar Kültür Merkezi'nde yapılan 'Jetix Çocuk Ödülleri Ödül Töreni'nde başrolünü oynadığı Selena dizisi En Sevilen Yerli Televizyon Dizisi seçilmiş, Sinem Kobal ise yine bu törende En Sevilen Türk Kadın Oyuncu seçilmiştir.

2010 Yazında Kanal D'de başlayan daha sonra Star TV'de yayınlanan Küçük Sırlar dizisinde Su karakterini canlandırdı.

5 Şubat 2010'da Romantik Komedi filminde 'Didem' karakterini canlandırdı. 14 Şubat 2013'te ise Romantik Komedi 2 vizyona girdi, bu filmde Kobal aynı rolü tekrarladı.

14 Mayıs 2016 tarihinde oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ile evlendi.

Filmografisi

2015 Yaktın Beni
2013 Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda
2010 Romantik Komedi
2008 Ayakta Kal
2006 Dünyayı Kurtaran Adam'ın Oğlu
2003 Okul

Diziler

2015 Analar ve Anneler
2014 Gönül İşleri
2011 Mor Menekşeler
2010 Küçük Sırlar
2006 Selena Selena
2006 Belalı Baldız
2006 Arka Sokaklar
2005 Nefes Nefese
2003 Lise Defteri
2003 Hürrem Sultan
2001 Dadı

Görev Aldığı Yapımlar

Sinem Kobal Fotoğrafları

Sinem Kobal İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları